טוב, הנה אני פה

אורלי_ל

New member
עוד דבר

זה שאת לא רואה משהו, לא אומר שהוא לא קיים. מסכימה איתי? ואם את לא רואה תועלת/משמעות במה שלמדת, זה לא אומר שהיא לא קיימת... ואכלתי עכשיו עוגת גבינה.

חוכמית

New member
ומי אמר שמה שאת רואה באמת קיים?

אולי נדמה לך?? אולי את רואה רק את מה שאת רוצה לראות ולא את מה שיש באמת?? את הרי חושבת שאת/אני/אנחנו הכי נהדרים/חכמים/יפים/יודעים/מושכים טובים שיש...האם זה לא מעוור את עינינו לחשוב שמה שאנחנו "חושבים" שאנחנו רואים אכן קיים??? כשאת רוצה לראות שהכל טוב, לא תראי תמיד את מה שטוב בכל דבר? ומה אם החמצת את הרע בדרך? והוא צץ פתאום משום מקום - ואת היית בקטע כל כך טוב שהיית פשוט עיוורת??

אורלי_ל

New member
מי רואה?? אני אהוורית טוטאלית ../images/Emo6.gif

מה רע בלראות תמיד את הטוב בכל דבר? לדעתי זה אחלה תכונה. רוצה לרכוש אותה. יחד עם זאת לא להיות עיוורת. לראות את כל התמונה. לא להעריץ מישהו/משהו בצורה מסונוורת, לזכור שכל אדם הוא כמוך - אדם עם חולשות. מה זה הנוסטלגיה שתקפה אותך פתאום באמצע הסתיו - כן ראיתי לא ראיתי. גם עכשיו שאת רואה מה שלא ראית קודם, עדיין יש דברים שאת לא רואה ותראי מאוחר יותר. יש לי רושם שאת קצת בסערת רגשות, אולי את יותר מדי בתוך הדבר כך שאת לא רואה אותו מכל הצדדים. זה לא לעניין להלקות את עצמך על שהיית עיוורת כל הזמן, עדיף לברך על כך שעינייך נפקחו. סביר להניח (טוב, ברור שאני מדברת באוויר לגמרי, אני פשוט בונה לי סיטואציה דמיונית שבה את נמצאת ולפי זה מקשרת) שהיו סימנים בדרך ואת לא ראית, אולי כי היה לך נוח. אז עכשיו אולי קיבלת איזה זפטה כדי שתראי סופסוף. בכל אופן מה שהיה היה. מה שיהיה יהיה. החיים הם כאן ועכשיו. כמו שאמר מי שאמר: "העבר, אין העתיד, עדיין ההווה, כהרף עין והדאגה מניין?"

חוכמית

New member
לא רע בכלל -להיפך

לראות טוב זה דבר נהדר. וזה מה שאני עושה כל הזמן אבל... אני לא במצב של התעלמות ממה שקורה גם בדרכים האחרות. לא מדובר בזאפטה שקיבלתי אותה עכשיו. מדובר בדברים שלאורך השנים הבנתי וכמו שאת אומרת, גם יש דברים שעכשיו אני לא ממש רואה. זו דעתי לפחות ולכן גם קישרתי את דברי לדברי "אין שם".הבטחון שנבע מדבריו כל הזמן שימח אותי ויחד עם זה גרם לי לחשוב על הזמנים שגם אני ידעתי ה-כ-ל!!!!! והחיים לימדו אותי כמה דברים מ-א-ו-ד גדולים שלא ידעתי. וזהו, שהיה לי מאוד נוח לא לראות, והאם לראות רק את מה שטוב זה לא המצב הנוח? למה לראות את מה שלא נוח? סערת רגשות אינה ממש רלוונטית כרגע כי אני מנסה להעביר מסר מסוים שהוא: הבחירה לראות רק את מה שטוב, יכולה להביא לאיזה מצב של אי קבלה נכונה של מה שלא טוב...... ואז גם חוסר טיפול בבעיה כשהיא עוד קטנה קטנה....

אורלי_ל

New member
אז למה את אומרת

שלמה שלמדת אין משמעות? הנה את רואה דברים.
לא אניי לא בעד לראות רק את מה שטוב. אלא לראות את מה שיש. לסמוך על עצמנוועל האינטואיציה שלנו כשאנחנו מרגישים שיש משהו (למרות שלא רואים, וזה גם ראיה). אז אולי לא הסברתי את עצמי טוב מקודם... תראי, כשאת רואה מצב, או בנאדם, כמו שהוא יש לך אפשרות לקבל אותו או לא לקבל. אם את לא מקבלת, תשני את המצב. אם כן, תתמקדי בטוב שבו. זהו, זה מהשהתכוונתי. להתמקד בטוב. כדי למשוך לעצמך דברים טובים. להיות מודעת לקיומו של הרע, לקבל שהוא נמצא שם, ולא להתמקד בו (מה שמתמקדים בו גדל). להתמקד בטוב. מבולבלת? גם אני

חוכמית

New member
כן, נראה לי שלהיום זה בהחלט

מספיק. וחוץ מזה את כבר צריכה ללכת נכון? ואיפה סיון?

אורלי_ל

New member
נכון, תראי איך עבר הזמן

כבר כמעט 5 ועוד לא הספקתי כלום
מה אני יעשה? אולי להישאר שעות נוספות?
ובאמת איפה סיון? בטח הלכה לעבוד. חצופה.

חוכמית

New member
אני חושבת שהמקום זה

הוא מקום מסוכן מבחינת רגשי האשם.איפה החבל הדק בין האשמה לאחריות? האם אני אשמה שנכשלתי או אולי :עשיתי את כל שיכולתי ולא הצלחתי?? ואז...אני לא בסדר....אני לא חכם.....אני לא מספיק משקיע???? או ....אין דבר בפעם הבאה אצליח יותר????? עם אני לא מספיק חכם אבל אם אשקיע אני אצליח....והמורה לא טובה....והייתי עייף....והחברה שלי עזבה אותי.... כאילו...אלה הם בהחלט דברים שיכולים להשפיע על מה שאנחנו עושים, חווים, מרגישים.... האסוציאציה של קריאת ההודעות על האושר הזה שבשליטתינו מזכיר לי מתכון מספר עוגות: את עושה כל מה שכתוב בדיוק בדיוק כמו שאומרים ויוצאת לך מה זה עוגה "הפוכה"..... אני יודעת ש"אין שם" טוען שהוא בא ממקום אחר ומהחלטה אחרת לגבי חייו ...ואני ממש מקווה שחייו ימשיכו בדיוק כמו שהוא רוצה שהם יהיו...ושלא תהיה אף סטיה מהתוכנית שהוא קבע לעצמו......

אורלי_ל

New member
חוכמיתית

למי החיים מסתדרים כמו שהתכנון המקורי?!
חחח... ובקשר לשאר הדברים, רוצה לדבר על זה?

חוכמית

New member
זה משהו שמכוון להחלטיות של

"אין לי שם בסדר". ההודעות שלו מדהימות ונפלאות וכל פעם שאני קוראת אותן אני אומרת לעצמי: "טוב נראה איך זה יהיה הלאה".... כי כשהייתי יותר צעירה גם אני כמו רובכם חשבתי שאין מי שיכול עלי.... ושכל מה שארצה ואני רוצה - יש לי.... זה כמו המשפט הידוע שכל החיים לומדים ובסוף מתים טפשים..... אז, הבטחון הזה שהכל נתון בשליטה הוא.....איך אומר....לא ממש נראה כברור כל הזמן. אני חושבת שיש משהו שנכתב מלמעלה....ויש לנו את האפשרות לשנות ממנו דברים אבל....לא את הכל.... שהרי אם היינו יכולים כל הזמן לשנות.... זה מה שהיינו עושים היום???? "לא....חד משמעי...לא......" אנחנו נכנעים להרבה תכתיבים/מוסכמות/הרגלים ועוד כל מיני דברים שראינו או חווינו בחיינו או חיי הסובבים אותנו.....והנה פתאום מגיע משהו שממש ממש לא התכוננתו איליו או לא לימדו אותנו מה לעשות כשזה מופיע וכו´.... אז...איך אנחנו אמורים לדעת מה הסרט ומה לא??? או כל מיני דברים אחרים שקשורים ל"סרט של חיינו"..... אני תמיד אמרתי שאין סרט חזק כמו הסרט של חיי.....ושפעם....כשאני אהיה זקנה אני אכתוב אותו....כי זה באמת מאוד חזק .......

אורלי_ל

New member
טוב אז בואי נדבר על זה ../images/Emo8.gif

את מדברת על להיכנע לתכתיבים, לפי דעתי המטרה שלך (ושל כל אחד, וסליחה עם זה נשמע שתלטני) למצוא את הדרך שלך. וללמוד מה את רוצה ומה לא. וללמוד ליצור את המציאות שלך. כשנופל עלייך מין דבר כזה לא צפוי, ואין לי מושג ירוק עם פסים על מה את מדברת (נו אני מתה מסקרנות) אז פשוט תעשי...
מה שנראה לך נכון לעשות, לא יודעת אם נופל עלי דבר כזה אני פשוט מנסה להבין מה אני רוצה לעשות עם זה ואין אני מקבל את זה, המון חשיבה, ומנסה להסתכל על זה כאחת ההפתעות המעניינות של החיים. או שדיברתי שטויות ואין לי מושג איזה יום היום בכלל
ואני מתרגשת מלפגוש אתכם בשבת הבאה.

חוכמית

New member
זה כזה בוקר של יום ראשון

של אחרי סוף שבוע, ולפני כל השבוע. מה אגיד לך??? לא ממש כיף לי לחשוב שיש כל כך הרבה זמן עד סוף שבוע הבא. די מעייף בעצם, כי אני לא ממש מתעוררת בבוקר של יום ראשון. טוב אני רואה שאת ממש עמוסה.... אז אני אל אפריע לך ...באמת שלא...

סיון b

New member
ומה אני? עגל?

הלו.... גם אני כאן, ואני כרגע באמצע האוכל (שמנה.....), ואפשר להפריע לי!

למעלה