טוב, הנה אני פה

אורלי_ל

New member
אני!!! אני!!!

וגם אני פה! מה נשמע? למה איחרת?

אורלי_ל

New member
אין לי זמן, אין לי זמן לנשום

בקושי מצאתי זמן לענות. את רואה שלוקח לי 4 דקות תמימות, ריבונו של פתח תקוה.

סיון b

New member
חוכמית ואורלי.....

הי לשתיכן! הנה שוב אני כאן.... היה לי קצת מה לעשות. הייתן מאמינות? ועכשיו אני אוכלת. נה נה נה נה נה..... ורק אני אשמין ואתן לא....... קיצר, שמחה שאתן כאן..... ביי בינתיים, ותהיו בקשר. נ.ב - מה הקשר לפ"ת???? דורשת קשר במידי.... סתםאאאם!

חוכמית

New member
צריך להיות קשר???

אי אפשר שלא יהיה קשר? ואם בא לכתוב סתאם משהו אז.... מה הקשר לקשר??? אני מקשקשת כל הזמן קישקושים כי אין לי מה לכתוב או יותר נכון - כבד לי!!! איפה "אין לי שם בסדר" עם ההודעות המיוחדות שלו על הבמאי של החיים שלנו??? לי תמיד נדמה שאין לי שום קשר לבימוי של החיים שלי ושכל מה שקורה או קרה לי - קרה מבלי שאני בכלל יתכוון לכך!!!! הסרט הזה של חיי כל כך לא מה שחשבתי שיהיה ש.... אני תוהה, מתי תבוא נקודת המפנה עם השינוי הגדול במהלך הסרט הזה.... לקרא את ההודעות האלה תמיד מפיח בי את המחשבות של ..... אח....בגילך הכל היה מאוד ברור גם לי...הכל היה נכון ומצליח... מה לעשות? ממרומי גילי המופלג אני חושבת ..... כשרציתי להרגיש טוב הרגשתי כי כך אמרתי לעצמי - ובמהלך הדרך מבלי שאני אשים לב בכלל, היה מי שחשב איך לעשות לעצמו טוב על חשבון הנשמה שלי... ומאז.... אני מנסה ומנסה ומאמינה בכל כוחי ש...כך אני רוצה לחיות.....ומנסה לשנות..וחושבת כבר לגמרי אחרת.... אבל ...כשיש אנשים שקשורים לחייך באופן שאי אפשר להעלים אותם כמו איזה דף נייר לפח....אז המצב הוא שונה. שונה מאוד. אז...זהו לבינתיים.... אוהבת.

סיון b

New member
וואוו, חוכמית,

איזו הודעה.... אז האמת היא שלא קראתי עוד את ההודעה של אין לי שם בסדר, כי הי הלימה לעשות קודם, וההודעה היתה ארוכה, אז עוד לא הגעתי אליה. אני בטח אגיע אח"כ. חייבת לקרוא. האמת היא שלא כ"כ הבנתי את כל הגישות האלה, ולא יודעת אם זה קשור, אבל אני באופן אישי לא מאמינה בגורל. מאמינה שהכל תלוי בנו, ולא בגורמים חיצוניים שמכתיבים וקובעים לנו את החיים. וואוו, עכשיו אחרי שהתחלתי ללמוד את הקורס, אז אני אפילו יכולה להגיד שיש לי מיקום שליטה פנימי..... לא שיש קשר כרגע, אבל אני סתם מתלהבת.... וכמו שאמרה מישהי חוכמיתית : חייב להיות קשר? ראבאק!!!! למה את רוצה שכל דבר שאני אומרת יהיה קשור איכשהו? למה? אם צובטים אותי אני לא מצטבטת??? ב-א-מ-ת!!!!!!!

חוכמית

New member
סליחה על הבורות??

מה זה מיקום שליטה פנימית??? בתור נתנייתי עלית כיתה חופשי ואפילו אתן לך לקפוץ כיתה. ההודעות הארוכוצ האלה מה זה מעייפות אותי לקרא אותן!! הרבה פעמים אני מפסיקה באמצע כי אני מפספסת את הקשר להתחלה. אולי באמת.....אין שם: אולי תוכל לחלק את ההודעות שלך לכמה חלקים כדי שגם אני אוכל להנות מכולן ולא רק מחלקן??? זהו, שאני ממש ממש לא האמנתי בגורל אבל....כמו שציינתי מקודם... הסרט של החיים שלי הוא ממש לא משהו שאני רציתי אותו ופעלתי לממושו. להיפך.........

סיון b

New member
חוכמית,

מצטרפת לקריאתך לאינשם, על ההודעות הארוכות....... בגילי המופלג אני כבר מתעייפת מלקרוא כ"כ הרבה.....
ומה את אומרת? את מקפיצה אותי כיתה???? וואוו, הנתניתים לא רגילים.... איזו שמחה והתלהבות תהיה היום במאפיה..... חרבות, רובים וכל מה שקשור... אח - איחזו שמחה הולכת להיות בעיר נתניה..... והעיר נתניה צהלה ושמחה! תודה, חוכמית

סיון b

New member
מיקום שליטה פנימי,

בדיוק כמו שרשמתי קודם, זה כשהאדם מאמין שהגורל שלו, וכל מה שקורה לו קשור בו עצמו, ולא בגורמים חיצוניים. לדוגמא: תלמיד בבית ספר שנכשל במבחן יאשים את עצמו בזה שהוא לא למד מספיק, בזה שהוא לא בסדר וכו´, בעוד שמישהו בעל מיקום שליטה חיצוני יאשים את המורה, הסביבה, את המבחן שהוא קשה וכו´.... ומה שרשמתי בהודעה הקודמת היא שיש לי מיקום לשיטה פנימי, כי אני מאמינה שמה שקורה לי קשור רק בי, ולא בסביבה החיצונית. אני אחראית על הגורל שלי. הבנת? אחרי הכל יש קצת שכל לנתנייתים, גם אם זה לא מהטבע, אלא מהאוניברסיטה...

אורלי_ל

New member
הא???

תראי, את עושה עכשיו הכללה של 2 מצבים קיצוניים. או שמאשימים את הסביבה בכל מה שקורה או את עצמנו, ו2 הדרכים לקויות. קודם כל זה יפה שאת לוקחת אחריות על מה שקורה לך, וזה אומר שכל דבר את עושה מבחירה חופשית. את בחרת (נניח) לחפף בהתכוננות למבחן, ואם תכשלי זה אחריותך. יחד עם זאתאני לא אוהבת את המילה להאשים, כי זה גם התחמקות מלקיחת אחריות. אם את מאשימה את עצמך את כאילו פטרת את עצמך בזה שאת לא בסדר וכו. אז את צריכה להבין שאת תמיד בסדר, אבל אם באמת חשוב לך להצליח במבן אז את תשבי ותלמדי, ואם יותר חשוב לך לראות עכשיו סרט במקום ללמוד אז תראי סרט, ו-ז´ על המבחן. וגם אני לא מסכימה שכל מה שקורה בשליטה שלנו. לדוגמא, חס וחלילה מישהו קרוב מת, זה בשליטתנו? ואני מצטטת את מי שאמר/ה: "לא חשוב מה קורה לנו, כמו מה אנחנו עושים עם זה". ועכשיו אני מתה לשוקולד.

חוכמית

New member
COULD´T AGREE MORE

ומה עושים כשלא יודעים כבר מה לעשות??? "מה לעשות עם זה?" כשכבר אין יותר כוח ונגמרה החוכמה/איטליגנציה/הבנה/יכולת/והכי חשוב......נגמר הכוח להיות בשליטה???? שליטה זה דבר מאוד מעייף את יודעת??? אין לי כבר חשק להיות בשליטה..... מי צריך שליטה??? מי שרוצה להיות חזק?? לא רוצה להיות חזקה, מבינה,יודעת,נותנת, או כל הדברים ה"נפלאים" האלה שיש לכל אדם נפלא שהוא בשליטה.... אני, את השליטה בחיי לקחתי כל כך מוקדם וכולם מסביבי אמרו לי רק כמה אני נהדרת/מוצלחת/נפלאה/חכמה והייתי משוש חיי הורי... מי אמר שזה טוב???כי בחרתי להיות כך...כי כך בניתי את הסרט של חיי ואמרתי לעצמי כל כך הרבה פעמים כמה אני מוצלחת ונהדרת עד שלא שמתי לב בדרך שהיגיע במאי חדש לסרט והוא החליף את הכוכב הראשי - אני וכתב לו תסריט אחר לגמרי....וכשכבר שמתי לב לכך....היה מאוד מאוחר ואז אמרתי לעצמי...."לא נורא, כי אני נהדרת, חזקה, חכמה, יפה, ומה לא ....." ולא טיפלתי באמת בבעיה אלא הייתי עפופה ביהיה בסדר.....אני נהדרת..... האם באמת????

אורלי_ל

New member
אויש את קרציה

מכמה סיבות: א. לוקח לך המון זמן לענות, ויש לי חרדת נטישה. ב. את מכריחה אותי לחשוב ואני כל מה שאני רוצה זה שוקולד. ג. מה דעתך על ב´ ואיפה השוקולד. כשאת אומרת "את השליטה בחיי לקחתי כל כך מוקדם וכולם מסביבי אמרו לי רק כמה אני נהדרת/מוצלחת/נפלאה/חכמה והייתי משוש חיי הורי... מי אמר שזה טוב???כי בחרתי להיות כך" (איזה מדהימה אני, אני יודעת לעשות קופי פייסט) למה עשית את זה, למה התבגרת כ"כ מוקדם? נניח שתגידי, כי לא היתה לי ברירה, הייתי חייבת, המצב היה כך וכך... אז זה היה באמת מבחירה? ובאמת, מה זהה משנה. כולנו היינו מעדיפים להתחיל מגיל צעיר לחיות כמו שאנחנו רוצים היום, כדי שבשלב זה כבר נהיה מתורגלים בזה ולא נצטרך לעבוד כל כך קשה. אבל באמת, כל רגע הוא התחלה חדשה. וחוצמיזה, זה לא הוגן לשפוט את הבחירות שלך פעפ מנקודת ראות של היום. אז לא ידעת מה שאת יודעת היום. עכשיו שאת יודעת, את יכולה לעשות עם הידע הזה מה שאת רוצה.

חוכמית

New member
אממממממ.........

כן .....ולא...... היום יש לי את הידע.....אבל אין להחזיר את הגלגל אחורה...... ואורלי´לה, יש שלב בחיים שאת עושה את השפיטה הזאת של....מה היה לנו?? מה יש לנו?? מה רצינו..לאן היגענו...לא הגענו.... אין מנוס מזה, כי אם לא תעשי את זה לא תוכלי להבין שצברת ידע... את יודעת שלמדת משהו כשאת שואלת את עצמך - מה עשיתי? נכון?לא נכון? מה עלי להוסיף? לתקן. לשנות.מה לא לעשות וכו´. זאת שפיטה לשמה..... והיא מביאה למסקנות שמהן את יודעת מה למדת. אין מנוס מזה אלא אם כן את חיה את חייך לגמרי מבודדת מאנשים סביבך ועושה רק, רק, רק, את מה שטוב לך לעשות.... וזה עד השלב שאת נקשרת למשהו/י שיש להם משקל כלשהו בחייך. הדוגמא הכי פשוטה היא, הורים אחים, משפחה, חברים והלאה והלאה. ובלי חרדת נטישה בבקשה, אני פה!!! תביאי שוקולד כבר. אוכלת לבד הא?????

אורלי_ל

New member
תראי...

אני לא מסכימה איתך בנוגע לצורך להתחשב באנשים מסביבך. אבל זה נורא תלוי על מה מדברים. באופן כללי יש לך בחירה ויכולת לעשות את מה שאת רוצה ולעמוד מול האנשים הקרובים שלך שיתנגדו, ובין להעדיף את ההרמוניה הקיימת. אבל קחי בחשבון שאם את מחניקה את הרצונות שלך תשלמי מחיר. אם בא לך למשל לקחת את הרגליים ולנסוע קצת לג´ונגלים של דרום אמריקה, לבד... זה לגיטמי, אם את רוצה לנסוע ל- 10 שנים זה כבר לא ריאלי (אלא אם כן את מתכוונת לעזוב את המשפחה). סתם דוגמא שעלתה לי בראש... אבל הקטע של השפיטה שאת מדברת עליה, לא הבנתי מה ההבדל אם את חיה בין אנשים או מבודדת מאנשים. בכל מקרה למדת וצברת ידע, לא?

חוכמית

New member
או.קיי

אם שפטתי את מעשי והבנתי שמה שעשיתי לא היה נכון אבל כבר נעשה...ומי שמעורב בדבר הוא משהו קרוב קרוב....והדבר שנעשה כבר אין להחזירו כי הוא קבע כבר את מקומו בגורל האדם אז,,,אין לי אלא להצטער על כך אבל...אני למדתי משהו מאוד קשה שאינני יכולה לשנותו אלא אם יקרה שוב... ואם אני יודעת שזה משהו שבשום פנים ואופן אסור שיקרה...אז אני כבר יודעת מה לעשות כדי שזה לא יקרה....מסובך ומסורבל אבל תנסי להבין. אז אם אדאג שזה לא יקרה מראש, אז איזה משמעות יש למה שאני למדתי מזה??? אההה...עכשיו נראה את תשובתך. יש לי גם בדיחה שעולה לי בנושא אבל בגלל שכבר למדתי שיש לך חרדת נטישה אז אני אספר אות אכ"כ כדי שלא תמתיני הרבה זמן....

אורלי_ל

New member
מה זה אכ"כ?

לגבי מה שאת אומרת, מממ, נורא קשה לחשוב על זה בלי לדעת על מה מדובר או לפחות לתת דוגמא. אז את שואלת איזה משמעות יש למה שאת למדת, לא יודעת. ארק את יכולה לדעת. אולי למדת על מידת החוסן הנפשי שלך, על היכולות שלך, על מידת היכולת שלך לאהוב...

חוכמית

New member
השאלה היא

האם יש משמעות למה שלמדתי אם לא אוכל לעולם ליישם את זה??? ועתה נגוון בבדיחה:: אויש שכחתי אותה...... אה...כן, נזכרתי. שני חברים נפגשים אחרי הרבה שנים ואחד שואל את השני: מה אתה עושה??? עונה לו: אני לומד פילוסופיה אסטרונומית.. אומר החבר: מה זה פילוסופיה אסטרונומית. עונה לו: אתן לך דוגמא. יש לך כלב? עונה לו:כן שואל שוב: ואקווריום יש לך? אמור לו: כן איך ידעת?? אומר לו: אה זאת אומרת שאתה אוהב בעלי חיים. ואם אתה אוהב בעלי חיים זה אומר שאתה אוהב אנשים, ואם אתה אוהב אנשים אז אתה בטח אוהב אנשים אז אתה בטח אוהב נשים ואם אתה אוהב נשים אז אתה לא הומו.... עונה לו: יאהה איזה יופי הפילוסופיה הזאת בחיי.. עוד הוא מדבר ומפיע חבר שלישי. "מה העינינים מה נשמע ושואל: מה אתה עושה? אומר : הוא לומד פילוסופיה אסטרונומית. שואל השלישי: מה זה פילוסופיה אסטרונומית? אומר החבר: "אני אגיד לך במקומו.....יש לך כלב???" עונה: כן אומר לו: אז אתה לא הומו.......... נשיקות

אורלי_ל

New member
בטח שיש משמעות

את יודעת שיש לך את זה. זה חלק מהחוכמה והניסיון שרוכשים. והבדיחה חמודה, אני מכירה אותה. והנה בדיחה אינטליגנטית באמת: פעם היו שני חתולים אחד ירוק וגם השני לחיפה

למעלה