טוב היום זה היה השיא!!!

danadamri

New member
טוב היום זה היה השיא!!!

היי בננות,למי שלא מכירה/ זוכרת איבדתי את בתי ב- 13.1.12 בשל רשלנות נוראית בבית החולים
אבל,
היום שנתיים וקצת אחרי נתקלתי באטימות שאין כמותה כאשר ניסיתי לאתר את מקום קבורתה של בתי..

העתקתי לכן את המייל ששלחתי לשר הרווחה, משרד הבריאות, שרת הבריאות, משרד הדתות, התנועה לחופש המידע , ביטוח לאומי, בית חולים מאיר ( שם בוצעה הנתיחה שלאחר המוות) לשכת מבקר העירייה כפר סבא, והרבנות הראשית:

לכבוד
שר הרווחה מר מאיר כהן

הנדון: איתור מיקום קבורת בתי.

לפני כשנתיים בתאריך: 13.1.12 איבדתי את בתי הבכורה לאחר הלידה כתוצאה מרשלנות רפואית בבית חולים סורוקה בבאר שבע.
אינני רוצה להלאות בפרטים אך אומר שצערי היה רב ולקח לי המון זמן להתאושש מהטרגדיה הנוראית והמיותרת שפקדה אותי .
כמוני , גם חברתי ,כנרת שלוי, איבדה בת לפני כשנה בתאריך 13/8/13 גם כן בשל רשלנות מצד אותו בית חולים.
כיום, תודה לאל ,שתינו חובקות תינוקות, אחים לתינוקות שאיבדנו, וכעת אנחנו מרגישות מספיק חזקות על מנת לסגור מעגל ולהפרד כיאות מבנותינו, שכן בזמן שהכל קרה הכל נעשה במהירות ולא הספקנו להיפרד בשל סערת הרגשות בה היינו.
- התינוקת שלי נשלחה לבית חולים מאיר לנתיחה שלאחר המוות, וקבורתה נעשתה במהירות על ידי חברה קדישא בהמלצת בית החולים וזאת בכדי למנוע ממני סבל מיותר כביכול, ( גם בתה של חברתי נשלחה למאיר לנתיחה),
שתינו מרגישות שלא הספקנו להיפרד כמו שצריך ושהן נלקחו מאיתנו מהר מדיי מבלי שהספקנו לבקש מהן סליחה וכל רצוננו הוא , להדליק להן נר, לבקש סליחה וללכת ובכך לסגור את הפרק האורו הזה .אבל כנראה שזו בעייה גדולה מדיי עבור מס' אנשים בחברא קדישא ובית העלמין כפר סבא.
הנני מנסה כבר זמן רב לנסות לאתר את מקום קבורתה והכל כל כך מסתורי וסודי ואני מקבלת תשובות הזויות מגורמים שונים שטיפלו בקבורתה וככל אחד מפנה אותי לטלפון אחר וכולם מסרבים לעזור לי בטענות שונות ומשונות , פניתי לחברה קדישא בבאר שבע, אופקים ואף למועצה המקומית מרחבים ( אני גרה בבאר שבע אז ניסיתי בכול האיזור), ואז פניתי לחברא קדישא בכפר סבא כיוון שהנתיחה הייתה בבית חולים מאיר , שם הפנו אותי לבחור בשם יוסי ונתנו לי את הנייד שלו , 052-2646251
היום, 10.3.14 פניתי ליוסי שהוא מנהל הלוויות של תינוקות ועוברים והעלתי בפניו את בקשתי, יוסי החל לשאול אותי שאלות תמוהות למדיי- למה את רוצה לדעת איפה היא קבורה? ומדוע נזכרת עכשיו? ניסיתי להסביר לו שאני רוצה לסגור מעגל ,אך אז הוא התעצבן ואמר לי שהוא יודע היכן היא קבורה גם מבלי שאתן לו את הפרטים כי יש רק מקום אחד שבו קוברים דברים כאלה ושלא מעניין אותו המעגלים שלי ושל חברתי ויש הסכם עם בית העלמין בכפר סבא שהם ייקברו את כל הגופות שם אך לא יאמרו למשפחות היכן התינוקות קבורים וזה בעייה שלנו שלא דרשנו את הגופה בחזרה , ( לרגע לא אמרו לנו שלא יחזירו את הגופה לאחר הנתיחה בחזרה לבאר שבע) בית העלמין בכפר סבא נאלץ לטענתו לקבל את כל הגופות האלו ולקבור אותם שם. כשאמרתי לו שהם קיבלו כסף על כך שקברו את בתי מביטוח לאומי אז זו חוצפה שהם מסתירים את המידע הזה הוא ממש התעצבן ואמר לי עכשיו לא אעזור לך. חבל מאוד שאנשים חסרי רגישות מקבלים תפקידים כל כך בכירים ודווקא במצב כזה רגיש יכולים אף לרמוס אותי עוד.
אני גם לא מצליחה להבין מדוע הסודיות? מה כבר יש להסתיר? אולי בשל המקום המוזנח בו הן קבורות זה הרי ידוע לנו, גם ידוע לנו שזה לא מעניין אף אחד שזה שדה קוצים ורק חול ואבק ואיזה בור גדול של קבר אחים, אז למה???? למה לא לתת לנו להיפרד מהן בפעם האחרונה? אינני חושבת שבקשתי משונה או בלתי אפשרית בסך הכל אני רוצה להפרד כפי שמגיע לבתי וכפי שמגיע לי כאם. אנא נסה לעזור לי על מנת שאוכל לסגור את הפרק הזה בחיי ולהשקיט את ליבי הדואב ממילא.

בברכה,
דנה דמרי
052-6149629

העתקים:
משרד הבריאות, שרת הבריאות הגב' יעל גרמן
מר עופר איקו, הממונה על יישום חוק חופש המידע,
שר הדתות,
לשכת מבקר העירייה והממונה על תלונות הציבור - כפר סבא
הרבנות הראשית- באמצעות פקס
ביטוח לאומי - באמצעות פקס
בית חולים מאיר

מקוםבלב

New member
יקירתי, היית עסוקה מאז שדיברנו

כל הכבוד על המכתב.
מקווה שאחד מהגורמים יענה לך ויתן לכן מענה.
כמו שאמרתי לך, אני חושבת שהגיע הזמן שכל נושא הקבורה של העוברים ישתנה ותהיה יותר שקיפות למשפחות.
עוקבת איתך אחר ההתפתחויות.
אוהבת המון

danadamri

New member
גלצ'ו המדהימה,

תאמיני לי שהייתי ממש עסוקה,

כפי שאת מכירה אותי,
אני עוד אגלה ואולי אצליח לגרום לשינוי והקברים של הילדים שלנו ייראו קצת אחרת

rotem352

New member
כמה עצוב

קראתי את מכתבך נותרתי ללא מילים. פשוט כואב , לא מספיק הקושי והתמודדות היום יומית עם האובדן, את צריכה להתמודד עם בירוקרטיה??? מה אין להם קצת אנושיות , חמלה שיכבדו את רצונך זאת זכותך המלאה לדעת היכן ביתך קבורה!! מקווה שתקבלי את תשובתך בהקדם!

היי יקרה...

קוראת וכואבת... נזכרת בכאב העצוב שעבר עלי בחיפושי אחר מקום קבורתה של לירז ז"ל שלי... קוראת ובהחלט שמזדהה עם שכתבת.
את בטח זוכרת את הכתבה שהיתה אז בידיעות אחרונות... רק לאחר שפרסמתי את שעובר עלי, את הזכות שמונעים ממני לדעת את מקום קבורתה של ביתי שלי, רק לאחר שקרא ובעקבות כך שפנה אלי העיתונאי תלם יהב, רק לאחר שהוא בעקבות שיתופי פנה אל בית החולים, רק לאחר כל זאת זכיתי למענה מהשניים שעובדים ב"אמבולנס שלומו", שאולצו לבסוף לאמר לי שביתי "קבורה" בבית העלמין בבית שמש (ואני כאמור מראשון וילדתי באסף הרופא)... וכאמור גם שכבר זכיתי לדעת לאחר חודש וחצי של התחמקות ולהגיע לשם כאב לי לגלות כי היא קבורה בקבר משותף בסוף בית העלמין במקום שנראה כמו סליק מימי המנדט, מוקף קוצים ומוקף בריח של ביוב/נבלות. (השנה שימלאו השנתים, ב"ה אהיה שם וכולי תקווה שבעקבות הכתבה בעיתון המראה והריח שם יותר מניחים את הדעת!)
יקירתי, אם את רוצה אשמח לתת לך את הטלפון של העיתונאי הנ"ל. מאמינה שהוא ישמח לנסות לסייע...
מחזקת את ידך ושולחת חיבוק גדול ומבין

danadamri

New member
זוכרת את הכתבה הזו

והייתי בטוחה שזה שינה משהו ,
כנראה שעדיין לא,
מקווה שבהמשך...

אוי דנוש

איזה יחס מגעיל! כמה עצוב שאלו פני הדברים באזור המרכז דרומה, במיוחד לאור היחס המקסים שאני קיבלתי בחיפה (הנה, עובדה שאפשר לעשות זאת יפה)
אני מאמינה שאת עם הלוחמנות שלך עוד תצליחי להביא את העירייה לרצף את המקום בשיש איטלקי מובחר על חשבונה. רק הזוי שאת צריכה לעשות זאת.
כל עזרה שתצטרכי להמשך המאבק ובכלל.
התגעגעתי
ודרישת שלום חמה לכינרת

danadamri

New member
מאמרוני יפתי,

מה שלומך?
נדמה שעברו שנים... ( ואולי כן?)
אני שמחה בשבילכן על המפגש ומקווה שתחבקו אחת את השנייה חזק.
לגבי ריצוף בשיש - וואלה לא חשבתי על זה , אבל רעיון טוב!
תודה רבה מאמי שלי על הכול...
אגב , יש לך פייסבוק?
מסרתי לכינרת והיא מוסרת בחזרה,
נשיקות בינתיים

עברו כמעט שנתיים מאז שהתחבקנו בפועל

ולא, עדיין אין פרופיל פייסבוק פעיל, רוב הסיכויים שגם לא יהיה.
מתגעגעת

נתנאלה2

New member
אנשים קטנים! קטנים גמדים

ומה ששכח אדון יוסי , שהכדור הוא עגול
והמעגל הוא אינסופי,
מאחלת לך שתזכי לסגור את המעגל שלך

danadamri

New member
תודה נתנאלה ,

מאחלת לך ולכול הפורום המדהים הזה שתזכו לראות כמה שיותר מהר אור ושמחה , ותינוק /ת צורח בידיים, אמן!!!

שושה147

New member
חוצפה!!!!

בחיפה לכל תינוק שנפטר יש קבר עם שם (לא ממש קבר אלא מין אבן קטנה כזו עם שם) - בדר"כ זה השם שנתנו בבית החולים. ועדיין יש שם בלאגן אחד גדול.

אצלי התאום הראשון נפטר יומיים אחרי הלידה ולצערי בניסיונותיי להתמקד בהחלמה של השני לא ייחסתי חשיבות לנושא הקבורה ובעלי אישר לחברת קדישא לקבור אותו.

אחרי שלושה שבועות נפטר התאום השני ואז התעקשתי לקבור אותו בעצמי ולהיות נוכחת בלוויה - כשבאנו לנסוע ללוויה אז בעלי אמר לי אני צריך לספר לך משהו ואני מקווה שלא תתפרקי - אבל מסתבר שבכלל לא קברו את הקטן והוא נשאר במקפיא של בית חולים שלושה שבועות!!! והיום נקבור את שניהם יחד.... קברנו אותם אחד ליד השני

עד היום אני מתקשה לסלוח לעצמי שנתתי לו להיות במקפיא כמו איזה עוף קטן שאף אחד לא מתייחס אליו שלושה שבועות ברצף!!!

עצוב שככה מנהלת חברת קדישא ואגב אני עורכת דין אז אם את צריכה עזרה משפטית בנושא אשמח לעזור לך...

שלא נדע עוד צער כזה לעולם....

danadamri

New member
היי שושה

משתתפת בצערך,
את יודעת מה? זה לא מפתיע אותי בכלל לצערי...
אני פשוט בשוק עדיין מאנשים עם אכזריות שכזו, מתאים לו לעבוד היכן שהוא עובד- למתים כבר אין רגשות הוא לא יכול לפגוע בהם וכנראה שהוא התרגל לדבר רק עם מתים ושכח לדבר עם אנשים שהלב עוד פועם בהם..
אל דאגה הבטחתי לו שהוא עוד ייקח אותי עם ראש כפוף עד לקבר שלה.

שושה

למיטב זכרוני על המצבות הקטנות בחיפה רשום מספר סידורי ולא שם.
אך עדיין מדובר בחלקה מסודרת ונקיה במרכז בית עלמין מסודר ולא בצד. היא גובלת בחלקת ילדים קטנים, ושם יש מצבות עם שמות מטעם המשפחה כפי שנהוג בקבורת מבוגרים.

שירהד1

Member
מנהל
אוי, מזעזע!!!-

איזו חוסר רגישות, איזה גועל נפש! נורא. מקווה שמישהו בעל סמכות ורגישות יתן לך מענה.
תעדכני אותנו.

maytalb

New member
יקירה

לא יודעת אם אוכל לעזור, אבל חמי עובד צמוד מאוד עם יעל גרמן, אם תרגישי שיש צורך אני אנסה לדבר איתו בנושא...

טלינה80

New member
מרגיז ומכעיס כל-כך

דנה, כל הכבוד על הכוח.
פשוט מזעזע היחס שקבלת. הלוואי ןמשהן ישתנה לטובה.

הבנים שלי נקברו לפני שנה וארבעה חודשים בראשל"צ. בזמנו דיברנו עם משרד הדתות וחברה קדישא, אמרנו את כל מה שהם רצו לשמוע ובסופו של דבר נתנו לנו להיות נוכחים בקבורה. (קבר אחים בחלקה בתולית עדין, ללא מצבה כמובן).
לפני ארבעה חודשים עליתי לקבר שלהם. חשבתי שאני זוכרת את המיקום המדוייק. ירד גשם באותו שבוע והבטון שתוחם את הקברים העתידים היה מכוסה בבוץ, מה שהקשה על הזכרון שלי לאתר במדוייק את הקבר.
אקצר את הסצנה ההזויה שעברתי שם, ואכתוב לךל שבסופו של דבר, במקום שבו אנשים זרקו זבל (שאריות של דשא סינטטי שמשפחה עשתה לקבר של הילדה שלהם), שם בדיוק, מתחת לשאריות האשפה הבנים שלי קבורים. אף אחד לא יכול לדעת שזהו קבר ואפילו אני לא חשבתי שזה המקום שלהם ודרכתי שם.
התחושה שילוותה אותי לאחר מכן היתה קשה. קשה מאוד.
מאז אני מנסה לאגור כוחות (וגם להפעיל את החצי) ליצור קשר עם חברה קדישא ולבקש את אישורם והפוך את החלקה לקצת יותר מכובדת. שלא תראה כמו מקום שבו אין כלום. שאנשים לא ידרכו שם.

המכתב שלך, והרגש החזק שעולה בו, נותן לי כוח ו"בעיטה" כדי לנסות לשנות את פני הדברים.
כמה חשוב שנושא כזה, קבורת נפלים, על כל השלבים שבו ישתנה.
פשוט מזעזע אותי ומכעיס כמה אין קבלה, הבנה והכלה.

מחזקת את ידייך,
טלינה (joker1980)

למעלה