טוב, אין מנוס מזה.

dreaming h

New member
טוב, אין מנוס מזה.

לפעמים נדמה לי שאנחנו חוזרים על עצמנו כל כך הרבה פעמים.. אני אחסוך מכם ומעצמי את החיטוט בארכיון הפורום לצורך הבאת הודעות דומות מן העבר. הפורום הזה מיועד לכל מי שמתעניין בזוחלים. למגדלים, למתחילים, לחובבים, למתבגרים, לאחיות של מתבגרים, לאמהות שלהם, לגננות ולשמרטפות תועות. חלק מכובד מהפורום מורכב ממגדלים ותיקים ומנוסים, שתורמים באופן יומיומי לפורום ולגולשיו, ומוכנים לחלוק עם כולנו את הידע שלהם, וגם ללמוד דברים חדשים. לעיתים קרובות מידי, נדמה שאין מספיק הערכה לכך מצד אי אלו גולשים. בשרשורים הבעייתים שהתפתחו לאחרונה, נטען, לא מעט פעמים, שיש קואליציה, כשלמעשה, אותה קואליציה, היא זו שסיפקה פעם אחר פעם, תשובות רציניות, מושקעות ומגובות בצידוקים והוכחות. חלק בלתי נפרד מהפורום, הוא האווירה. זו שעל גבי הפורום, וזו שמאחורי הקלעים. מה שנקרא "דחקות". אנחנו מקבלים לחיקנו את כל מי שרוצה להיות חלק, לחלוק, ללמוד, ולשתף פעולה, ללא הבדלי גיל, זוויג, ת"ש או כלכלה. (יעיד מי שטרח להגיע למפגש הפורום האחרון). בתור מי שלוקחת חלק פעיל בחיים שמחוץ לפורום, אני יכולה להעיד, שישנו שיתוף פעולה נהדר, ויכולים להעיד בעניין לא מעט חבר'ה, שחלקו וחילקו. (עזרה בבניית טרריומים, מכרסמים, מזון מכרסמים, נסורת, בדיקות, ספרות, ייעוץ וכו'). אני עומדת מאחורי הקריאה לשיתוף פעולה, ואין לי ספק שיש לא מעט גולשים, ותיקים, חדשים, מנוסים יותר, מנוסים פחות, שעומדים לצידי. מי שהמצב בפורום לא נראה לו מכל סיבה שהיא, מוזמן לפרוק את התסכול שלו לתוך קיר, בחניון ציבורי, או בפורום אחר. רק, עשו טובה, אל תפריעו לעולם מסביבכם, הוא מסתדר טוב מאוד בלעדיכם. לילה טוב.

רן333

New member
../images/Emo45.gif את צודקת, אבל

נדמה לי שגם לנו יש חלק בזה. אני לא בטוח במאה אחוז, אבל אולי הלקח מחלק מהשרשורים הביזאריים שהתפתחו כאן לאחרונה צריך להיות כזה: כשהודעה כלשהי עוברת סף מסויים של תמהונות - אפשר להשאיר אותה ללא תגובה. במקרים כאלה, הקורא הסביר יכול לראות בעצמו שמדובר בקישקושים, ואת הקורא הלא-סביר גם ככה לא נצליח לשכנע. אולי אנסה ליישם גישה כזו להבא (אם אצליח להתאפק).

../images/Emo45.gif

זה לפעמים ממש מעלה את הסעיף ומוציא את החשק לשמוע תלונות מכל מני אנשים שלא הפנימו את זה שכל מי שכותב בפורום עושה זאת מרצונו החופשי ללא שום תרומה מהנהלת תפוז או גוף אחר. במקום להגיד תודה על מה שהם מקבלים הם מתלוננים למה הם לא מקבלים יותר.

אילון פ

New member
יונתן, אל תעבדות עלינו.

כולם יודעים איך החשבון שלך מתנפחנ כל עשירי לחודש בזכות הנהלת תפוז.

gaichuk

New member
איזה כיף להיות לא אובייקטיבי...../images/Emo13.gif

אמרת וצדקת בכל מה שאמרת לגבי נכונותם של חברים להשתתף ללא תגמול וגם על אי הכרת התודה שלפעמים נתקלים בה מצד הקהל הרחב. לצערי לא יוצא לי להכנס לכאן כמו שהייתי רוצה ועוד הרבה פחות ממה שהייתי רוצה להשקיע. לשמחתי ישנם אלו שכן יש להם את הזמן,הרצון ואולי הכי חשוב,הסבלנות לשבת ולכתוב הודעות מפורטות ומושקעות (ועם הרבה סימוכין ודוגמאות,להבדיל מאחרים) ולהם מגיעה תודה גדולה. כאמור,הפורום הזה פתוח לכולם (לטוב ולרע) ומן הבלתי נמנע שיהיו גם חילוקי דעות וגישות אקצנטריות/נונ-קונפורמיסטיות (שעבדכם הנאמן אינו נקי מהן לחלוטין...). מה שחשוב זה לשמור על תרבות דיון. דעות מנוגדות ורעיונות חדשניים הם מה שדוחף להבהרה אבסולוטית והרחבה בנושא שבסופו של דבר עוזרים לכולם. הטבלה שהביא NAJA למשל...(להדביק בשאלות נפוצות ובטג-ליין) לא שנראה לי שהתפתחותו של בבא תיפגע כי מישהו קורא לו דביל או שהאידיאלים של רן יהרסו כי כינו אותו קפיטליסט אבל יש דרך להגיד את מה שיש להגיד . מחיקת הודעה בשילוב עם "הזמנה" במסר לכותב שהודעתו נמחקה לערוך מחדש את הודעתו יכולים לעזור. לעושים את מלאכתם נאמנה - כל הכבוד! ל"אחרים" - יהיה בסדר... יום טוב לכולם!

dreaming h

New member
צודק. התווסף לטאגליינס ולקישורים.

(ושוב, תודה לאסף). מסכימה איתך לגבי החיוביות שבריבוי דעות, וגם, לכך שיש דרך לומר דברים. תרבות דיון היא ללא ספק אחד המצרכים הנדרשים העיקריים בצורת תקשורת שכזו, והתפתחו לא מעט דיונים אפקטיביים ומוצלחים יותר בעבר. אין לי עניין בלחנך אחרים, אבל יש לי עניין גדול מאוד לשמר את הפלטפורמה הנוכחית במצב טוב ומזמין. לגבי רן אני לא יודעת, אבל באבא קם שבור הבוקר, ואפילו לא שתה את הקפה שהכנתי לו, שלא לדבר על העוגיה שהייתה ליד..

BabaGee

New member
../images/Emo31.gif

אני בהחלט חושב שצריך לחסום את 2 הכחולים, כל האדומים ואת השחור ההוא (אגב, למה מכל הצבעים יש כמה ורק אני השחור היחיד ??? is it becuse im black )

אני אתרגם לך (אני דובר ניגרית)

"דמה בלק פטיבושווה א-פילה פלה..." זה בניגרית - "נשמה, תכיני לי שחור חזק ו-דברי ח'לש...."

למעלה