טוב אז...

ChemicalxX

New member
טוב אז...

מגיה/מיסטיקה/כישוף/כל מה שקשור לזה ודתות למינהן- הם סוטים אחד את השני או לא? יש דתות שמתנגדות לדברים האלה?

ToryMaster

New member
כמובן שיש

הדוגמאות הכי נפוצות לדתות שמתנגדות לכישוף הן יהדות ונצרות, אבל יש דקויות שונות לאיסורים האלו. מצד שני, יש גם דתות שתומכות בכישוף, כמו וויקה למשל, בה מאגיה היא חלק מהותי מהדת.

RainBird

New member
זה לא ממש מדוייק. ביהדות ונצרות יש מאגיה, פשוט מאגיה דתית שמקובלת במסגרת שלהן. תפילה למשל, או הקבלה היהודית והנוצרית, וטכניקות של מדיטציה שונות. הן פשוט לא מקבלות מאגיה מבחוץ, של דתות אמונות אחרות. זה היה ככה גם במצרים העתיקה גם, הייתה מאגיה לגיטימית של הכוהנים במקדשים, ומאגיה פחות לגיטימית של המכשפים הנודדים. ארדן.

ChemicalxX

New member
../images/Emo12.gifהמ...

הדתות מתנגדות אחת למאגיה של השנייה כאילו? לא הבנתי ומה ההבדל בין מאגיה לכישוף? יש הבדל כלשהו או שמאגיה זה פשוט מילה כללית יותר?

ChemicalxX

New member
...

פשוט שמעתי איפושהו שכל הנושא הזה של השדים כישוף מאגיה סיאנסים פאגאניזם וכל זה נוגד לגמרי את הדתות ואת אלונים. חחח זה נשמע כזה שטותי...סליחה שאני מטרידה אתכם...
אין לי מושג מאיפה שמעתי את זה... בכל מקרה, אשמח אם תענו לי על השאלות הקודמות.

EvilFlame

New member
זה באמת אסור

אבל בכישוף דתי... אני לא יודע אם נפוץ ומותר. שמעתי פעם שקבלה פרקטית (טקסים כגון:פולס דנור) אסורים בכלל. לעומת לימוד הקבלה הלא פרקטי,רזי העולם וכאלה. בכל מיקרה כישופים דתיים לא בהכרח מותרים ולא בהכרח אסורים. אני יודע שהיו הרבה קבוצות ושוב בעיקר אצל הנוצרים המצרים במאות הראשונות שזימנו מלאכים ומלאכים חדשים שהיו "ידועים" להם בעזרת שידרוג טקסים ישנים של דתות קודמות. בקיצור מכשפים נחשבים למחוץ לתחום עוד יותר החוליה החלשה בשרשרת הרוחנית הדתית מלהטטים וכשפים פשוטים,בעוד שדברים כמו כישוף מסורתי נחשב קצת מעליהם.

Swicca

New member
ארממ...

כמו שכבר אמרו לפני, לכל דת יש אספקט מסטי כלשהו, אבל זו יותר עבודה עם האל ולא אמונה בכוח אישי. כשזה מגיע לכוח אישי רוב הדתות (לפחות הלא מרובות אלים) נגד, כי הן אינן מאמינות בכוח אינדיבידואלי אלא רק בכוחו של האל או הישות שאותה הם סוגדים. בדתות כמו ויקה גם כן פועל העניין שהכוח של האלה או האל משומשים והאדם בעצם מביעה בקשה לעזרה דרך הטקס או מה שזה לא יהיה... תפילה. :-\ לעומת זאת הם אינם נגד אנשים שפועלים לבד ולא חלק מהדת או מצורת הפעולה המאורגנת שלהם. ורק לידע כללי, ההבדל בין כישוף למאגיה הוא פשוט. מאגיה היא בעצם עיסוק בכל הנושא יותר לעומק שלא לדבר על העובדה שזו כבר מאגיה שהיא יותר ישירה שמבוססת על ידע הבנה ונסיון, וכישוף לעומת זאת בעצם החלק היותר טקסי בשביל בקשות ומימוש רצונות שהם יותר ספציפיים בשילוב של כלים פיזיים לעזור לריכוז של אותו בנאדם במטרה שהוא רוצה להשיג. לפחות ממה שהבנתי עם הזמן, דרך כישוף האדם לא מבין איך להשפיע על מה שהוא רוצה אלא מרכז כמות גדולה מספיק של אנרגיה בשביל שזה יקרה "כי הוא רוצה", ובמאגיה אתה לומד ומבין את מה שאתה רוצה לשנות או להשיג ובכך אתה משתמש בכמות מינימלית של אנרגיה אבל עם תוצאות גדולות בהרבה, וכמובן שמדובר בכוח של יחיד ולא בכוח שאול, שהוא כלל לא שלך... של אל או ישות מסויימת שמבוקשת לעזור לך להשיג את מה שזה לא יהיה. ולא לסקול אותי באבנים, זו דעתי האישית כמובן.

Swicca

New member
מסתבר ../images/Emo3.gif

ויקה זו דת שמבוססת על הטבע, שבה חוגגים מספר מסויים של חגים לפי השינויים של העונות. בדת זו מאמינים באל ובאלה, ויש פרקטיקה מאגית די מאורגנת, טקסית, שדרכה בעצם שואלים את הכוח של האל או האלה בשביל להשיג מטרה זו או אחרת. בעצם דת שבה חוגגים את הטבע.
אומנם הניקניים שלי משייך אותי לאותה קבוצה, כפי שאתה רואה זה לא משהו שנשארתי בו או התעמקתי בו יותר מידי, אז הנה לך הגדרה כללית בלבד. כל דת שיש בה יותר מאל אחד היא פאגאנית. ^^ וויקה היא גם דת פאגאנית. מרובת אלים.

jonathan69

New member
מתנגדות כשנוח, מעודדות כשצריך - פסח

בסימן פסח, יצא לי לחשוב בזמן האחרון על פגישתו של משה עם פרעה, הפגישה בה הפך משה את המטה לנחש. יש התעלמות מהעובדה שגם חכמי פרעה ביצעו את אותו הכישוף. מה שאני קורא ושואל בין השורות (מצורף למטה) הוא שאם ה' מספק את הכוח למשה כדי לבצע את הכישוף. מי מספק את הכוח לפרעונים ? די ברור שלא ה', אז מי ??? אני רואה בטקסט הנ"ל, מין פליטת פה, הוכחה תנכ"ית כי יש כוחות נוספים, אלים אחרים מקבילים לה'. ניתן לטעון על מידת הכוח שלהם במיוחד כשהוא בא לידי ביטוי בהפיכת מקלות לנחשים, אבל קיומם ברור. מעניין מה יהודי דתי יטען מול הטיעון הנ"ל... "8 ויאמר יהוה, אל-משה ואל-אהרן לאמר: 9 כי ידבר אלכם פרעה לאמר, תנו לכם מופת; ואמרת אל-אהרן, קח את-מטך והשלך לפני-פרעה יהי לתנין: 10 ויבא משה ואהרן אל-פרעה, ויעשו כן, כאשר צוה יהוה; וישלך אהרן את-מטהו, לפני פרעה ולפני עבדיו ויהי לתנין: 11 ויקרא גם-פרעה, לחכמים ולמכשפים; ויעשו גם-הם חרטמי מצרים בלהטיהם כן: 12 וישליכו איש מטהו, ויהיו לתנינם." שמות, פרק ז'

גל סופר

New member
ביקשת יהודי דתי? ../images/Emo13.gif

גם היהדות מודעת לקיומם של כוחות אחרים, או כמו שהיא מכנה "סיטרא אחרא". בקלות אפשר לומר שהמצרים לקחו את כוחם מה"צד האחר" וע"י כך בעצם הפכו מטות לנחשים... המצרים- ע"פ האמונה היהודית- הצליחו להגיע לרמה של 50 שערי טומאה (!) ה"רמה" הכי גבוהה שקיימת בשערי הטומאה והטהרה. (50 טומאה, 50 טהרה). 50 שערי הטומאה הללו סיפקו להם כוח עצום שהיה שווה בעוצמתו לכוח של משה רק מנגד- 50 שערי טהרה. מי מספק את הכוח הזה? מי שבעצם "חי" בצד האחר, שדים, נזיקים... בקשר לנושא עצמו, היהדות- ע"פ הראייה שלי- לא ממש מתנגדת למה שמכונה היום "מאגיה". אולי מכיוון שזה לא אותה המאגיה שהייתה פעם. כאשר נכתב בתנ"ך: "מכשפה לא תחיה", נאלצים להבין את זה ע"פ פירושים מסוימים... פירושים שמצביעים על מעשי כישוף ישנים שכמעט ולא קיימים כיום. שימוש בכוח הרצון- לדוגמא- בכלל לא הוזכר. גל

RainBird

New member
מה זה למשל כישופים שכמעט לא קיימים היום? הטכניקה או המטרה?

Swicca

New member
ראיינת מישהו שחיי באותה תקופה?!

וגם אם מישהו רשם בפירוט רב פולחן שלו, הוא לא רשם על האנרגיה שהוא דמיין, אלא על ההיבט הפיזי של הפרקטיקה שלו בשלבים מסויימים ואז את מה שהתרחש לאחר מכן. כמו משה עשה א' ב' וג', אלוהים הוריד אש על המצרים. אני לא רואה פה בכלל איך הוא יכל לזמן כזה כוח, שלא לדבר על להיות קטנוני ולרשום שהוא לא הוסיף את כוח הרצון שלו לעניין. >_>

גל סופר

New member
טכניקה

בדר"כ בטכניקות שלהם הלחשים היו העיקר. הייתה פנייה ישירה למלאכי חבלה ושדים. קח לדוגמא את "ספר הרזים"... זה נחשב כספר כישופים ישן ש"כמעט לא קיים היום". אולי מכיוון שהיום "שערי הטומאה" נסגרו... המאגיה של היום משתמשת יותר בכוח הרצון ובדמיון, לא בפנייה למלאכי חבלה... בכל מקרה, אני חושב שיש הבדל עצום בין אז להיום. גל

RainBird

New member
ישנה טכניקה שעדיין מבוססת על זה במאגיה האיטלקית למשל שקוראים לשמות המלאכים שנפלו. זה שרד ב"זימון המגדלורים" של הwitchcraft המסורתית ששאבה מהמאגיה הטיקסית של אליסטר קראולי בוויקה. שלא לדבר שיש כאלו שעוסקים בקבלה ו"בשמות הטומאה" ואפילו קיבלנו כמה שאלות בנושא בעבר הלא רחוק של הפורום, שלא לציין ששיטות גאוטיות עדיין מזמנות שדים. ידע זה זמין ושמיש עדיין כיום, ואפילו אני לומד אותו. ארדן.

גל סופר

New member
הייתי צריך לתקן את עצמי

גם בגואטיה-אם אינני טועה- שימוש בדמיון הוא כמעט חובה, אחרת, איך ניתן להסביר את זה ששד מופיע בדמות שהמכשף דמיין? הכוונה שלי היא פשוטה, כל עוד הכישוף לא עולה על הגדרות מספר פרשנים, זה יהיה מותר. ניקח לדוגמא את רעיון ה"עלאה באוב", רש"י מפרש אותו כ"שם עצם ידועה בפיו ומדבר מתוך העצם". כל עוד לא הכנסת עצם לפיך בכוונה להעלות באוב, אני לא רואה את זה כאסור. חוץ מזה, בפולחני ה"פולסא דנורא" למיניהם יש פנייה ישירה למלאכי חבלה, לא ניתן לומר שהם אסורים... גל

RainBird

New member
לא ולא. בגואטיה המכשף כופה על השד צורה על ידי הלחשים והשמות והסמלים שברשותו, וחלק מזה זה גם עבודה מנטלית, שלא ברור לי כלל שלא נעשתה בעבר. חוץ מזה אני חושב שזה קטנוניות. כישוף עובד כמו שהוא עבד בעבר. היום אנחנו אולי יודעים יותר ויש שיטות לימוד טובות יותר אבל גם היום למילה יש כוח, לשדים יש כוח, ואגב, הפולסא דנורא אסורה וגם בעיקרון המטילים אותה נענשים. חלק מהמפרט כמדומני.

למעלה