טוב אז שאלה....

helen28

New member
טוב אז שאלה.... ../images/Emo40.gif

אצלי בד"כ הכאבים הם בזמן הווסת ולא בחיי השיגרה אבל הגב התחתון כואב לי כמעט כל הזמן.... עכשיו השאלה היא איך זה שלכן יש כאבים כל הזמן ואצלי (תודה לאל) יש רק בזמן הווסת ? ולפעמים אני מרגישה איזה דקירה קלה למשך 2 שניות וזה עובר .... מה אתן אומרות?

galim29

New member
לא הבנתי את השאלה../images/Emo10.gif

את מתלוננת שאין לך כאבים חוץ מבזמן מחזור? זה מאוד אינדווידואלי אבל תגידי תודה לאל שיש לך כאבים רק 4 ימים בחודש. ומשככי כאבים לא עוזרים לך? אז מה אני אומרת? שאין מה להתלונן על זה שלא כואב היסטרי, מנסה לשפר את הכאבים בזמן מחוזר ולא מחפשת צרות איפה שאין. SORRY על הנוקשות אבל זאת שאלת קיטבג לטעמי... ויכולה להרגיז לא מעט בנות שכן סובלות כמעט כל יום. את מאובחנת עם אנדומטריוזיס? כי לרוב הנשים שאני מכירה יש כאבי גב תחתון וכאבים בזמן מחזור. אולי את לא מתארת בצורה מלאה את הכאבים או שפספסתי משהו?

helen28

New member
הבהרה!!! ../images/Emo140.gif

היי גלים אני מצטערת אם פגעתי בך או בבנות אחרות זאת לא הכוונה שלי ותאמיני לי שאני יודעת מה זה כאבים והקאות וכאבי ראש ועוד דברים שאני לא רוצה להגעיל אף אחד, אבל השאלה שלי נשאלה מתום לב, כי אני רואה בתגובות של הבנות כאן שהן מתלוננות על כאבים בכל יום נתון ולא רק בזמן הוסת ואצלי רק כאבי גב, ולפעמיים כאבים בצידי הבטן, לכן שאלתי את השאלה מתוך סקרנות לדעת אולי אני צריכה לעשות איזה פעולה על מנת לא להגיע למצב כמו שלהן, ובקיצור להקדים תרופא למכה. ואם את חשה פגועה מהשאלתי זו ממש לא הייתה הכוונה, כי אני לא מאחלת לשונאים שלי להיות במצב שלי.

galim29

New member
לא נפגעתי../images/Emo140.gif

זה בסדר. רק שבאמת אל תעירי שדים מרבצם. לכל אחת יש את התסמינים בצורה אחרת. אחת סובלת מכאבי בטן מטורפים, השנייה ממיגרנות, השלישית מהכול יחד, ולך יש כאבי גב. אין מה לעשות כדי להימנע מלהגיע למצב כי עד עכשיו לא היו לך כאבים מסוג זה אז תקווי שגם לא יהיו. מה ניתן לעשות? לא כתבת אם את מאובחנת, אחרי ניתוח, לפני... עם דיכוי בלי דיכוי. יש הרבה מה לעשות כדי לא לסבול, השאלה מה מכל הדברים ניסית, חווית. שוב, כמו שאמרתי, מאוד אינדווידואלי. ואגב, זה שאין לך כאבים מטורפים לא מעיד על חומרת האנדו. כמו שראינו, יש פה כמה סיפורים לא פשוטים כמו של זואילי שחייתה שנים עם עצירויות והגיעה לניתוח עם חסימת מעיים אז כדאי לטפל בהקדם ולא לחשוב שאם לא כואב מספיק אז אין לי אנדו חזק או כל בעיה אחרת. פשוט לעשות את כל הבדיקות ולטפל בעצמינו כמה שניתן. זאת עצתי בכל אופן.

helen28

New member
../images/Emo3.gif מקווה שלא יכאב לך הראש אח"כ

היי טוב אני אספר לך איך גילינו שיש לי אנדו' אבל אל תתלונני אח"כ שזה היה ארוך : זה היה בשנה השנייה שלי במכללה, באותה התקופה לא היו לי כאבים ולא שום דבר ולא חלמתי בחלומות הכי גרועים שלי שיום אחד אני אסבול מכאב שמשתק לי את כל הגוף ואני לא יכולה לזוז ליומיים(וזה היה תמיד חמישי שיש) הלכתי ל - OB לשלי והיא אמרה כלום האולט' שלך תקין לחלוטין ואז בווסת הבא דיממתי כמו חייה שחוטה למשך שבועיים שלמים ומה החצופה שאלה אותי : " עברת אונס?" (לא אמרתי לה באמת מה שחשבתי :" חתיכת חולרה הייתי אצלך חודש שעבר עם כאבים שהיה בא לי לדפוק את הראש בקיר") אז כמובן היא נתנה לי כדורי אסטרוגן והדימום הפסיק, והרגשתי יותר טוב, וככה חוזר חלילה עם 3 רופאים אחרים, ואף אחד לא יכל לתת לי דיאגנוזה ברורה, בפברואר 08 עברתי לגור בארה"ב לפני שהתחתנתי וגם אז היו לי כאבים נוראיים וחבר שלי דאז (היום בעלי) אמר לי זה לא יכול להמשיך ככה ומה נעשה שנהייה נשואים אני לא אוכל לטפל בך ככה לא יכול לעזור לך ללכת לנוחיות (אנחנו שומרים נידה) אנחנו חייבם לטפל בזה לפני החתונה ובאמת הלכתי לרופא הוא אמר יש לי צ'יסטה ונתן לי "דפו-פאוורה" דומה ללופראו רק שזה זריקה למנת הריון, ואמרנו בסדר לא יקרה כלום אם לא נכנס להריון בחודש חודשיים ראשונים, אז באמת בחצי שנה הראשונה לא היה לי את הכאבים שוב כי הייתי תחת השפעת הזריקה ולא היה לי וסת, ואז הלכתי לרופא שלי והוא עשה אולט' ואמר לי שיש לי גידול על הצ'יסטה ושלח אותי לעשות CA125 ותודה לאל הכל היה "בסדר גמור " ונתן לי PRENARAL ענקיים ואמר לי: "תחזרי אלי שאת בהריון" (כל התקופה הזו אף רופא לא אמר לי מה יש לי לא בישראל ולא בחו"ל ) ובכל התקופה הזו של שישה חודשים הייתי תחת השפעה של הדפו', וכשזה עבר הווסת הראשונה אחרי הזריקה הייתה כזו קשה שאני לא יכולתי לעמוד על הרגלים אחד מהרגעים שאיחלתי לעצמי למות פשוט ככה, ואז מצאתי את הרופא הזה שהיום אני מטופלת אצלו שהוא איבחן את האנד'ו רק לפי הסמפטומים וככה שבועים אחרי האבחון עשיתי לפורוסקופייה, בהליך זה התגלתה התמונה האמיתית והאגרסיביות של המחלה זה היה בכל מקום, שלפוחית שתן, רקטום, שחלות חצוצרוה סתומה.... וכו' ואז נקבע לי ניתוח מקיף יותר חודשיים אחרי הלפרו', אחרי הניתוח המקיף הייתי "ניקה" למשך חודשים ולאחר מכן לקחתי את איקיק....(לא זוכרת את השם במדויק) והייתי אמורה לקבל זריקת HCG ובאולט' ראו שהאנדו' חזר בשחלות והרופא אמר לי שאם אעשה את הזריקה אני אהיה בכאבי נוראיים החלטנו לא לעשות , ולאור האנד'ו האגרסיבי שלי (רמה IV) הגענו למסקנה שהריון טבעי כניראה שלא יקרה אז החלטנו על-IVF שלצערי הרב כשל, אבל זה סיפור אחר לגמרי. אם קראת עד לכאן אני בטוחה שתביני שהשאלה שלי באמת נשאלה בתמימות דעים, אני לא יודעת אולי אני חולמת בעמידה אולי אני לא יודעת כ"כ כמו שחשבתי על המחלה, אולי מתבשל לי שם משהו חדש?! כי בבית חולים כבר אושפזתי פעם אחת בגלל שהיה לי דלקת באחת מהשחלות שהיה בה אנדו'. אז יקירתי שלי אומנם אולי לא ממש כואב ביום יום אבל תאמיני לי שהלב שלי כואב יותר. כולי תקווה שתביני את הסיפור למרות שחסרים כמה פרטים.

galim29

New member
../images/Emo9.gifקבלי את התנצלותי יקירתי../images/Emo52.gif

בגלל זה אנחנו תמיד מבקשות שבנות חדשות יציגו את עצמן. אחרת השאלות נראות לא במקום כמו שקרה כאן. ואם הצגת ולא ראיתי מתנצלת שוב. את סומכת על הרופא שלך? קשה לי לייעץ לך, יש פה בנות שאולי יידעו מה להציע.. אני לא ביקאה ברופאי פריון. מה שאני כן יכולה להגיד לך זה תסמכי על האינסטינקטים שלך ואם משהו מרגיש לך לא טוב, אז אל תוותרי עד שתמצאי מה זה. בייוד עם אנדו בדרגה שלך. אבל יש פה בנות שמבינות בנושא הפריון ושווה להתייעץ לאיזה רופא ללכת ומה התהליך לנשים עם אנדומטריוזיס כי זה לא הליך רגיל. וחבל עם הסבל שאת עוברת ואולי אפשר אחרת. ועל הדפו פרוורה יש לי רק להגיד לך מילה אחת: איחס!!!!! לקחתי במשך חצי שנה את הזריקות במינון גבוה והן הרסו לי את הגוף, הנפש ודי את החיים לכמה שנים טובות. איך עוד נותנים את הזוועה הזאת?

helen28

New member
אין צורך בהתנצלות ../images/Emo6.gif

אז יש לנו סולחה
אל תתנצלי כ"כ הרבה כולנו בני-אדם ואם אני לא יבין את הפלצנות שהייתה לי בשאלה כל מי שאין לה אנדו' לא תבין. את האמת סמכתי על הרופא שלי יותר בעבר הוא תמיד היה ישיר איתי ואף פעם לא הסתיר ממני את האמת המרה, אבל אחרי מחזור אחד של IVF שלא הצליח והוא המליץ לכרות חצוצרות כי הן פוגעות באיכות הבציות ולחומרת האנד'ו אני קצת סקפטית לגביו, לכן, אני אהיה בחודש יוני בישראל ויש לי פגישת יעוץ עם דר' סוריאנו, ושם אני מתכוונת לשאול את כל השאלות שמציקות לי ואני כולי תקווה שהוא ישפוך קצת אור על החושך . אני מצטערת לשמוע על אי -הנעימות שלך עם הדאפו פרוורה ,את צודקת בהחלט לגבי ההרגשה שלך בעניין הזריקה זה באמת איכס אני אישת לא היה לי מושג אז שיש לי בכלל אנד'ו אז ככה שאצלי הזריקה ניתנה על מנת להקל על הכאב מ- "צ'יסטה" שהסתבר בסוף שזה היה האנדו'. אני מתפללת ומאחלת לכולנו שהחלום שלנו יתגשם ונהייה כולנו אימהות כמה שיותר בקרוב.

kikona126

New member
דיי עם הדפו הזאת!!!

כבר הספיקו לאיים עלי איתה... ואני מפחדת ללכת לרופאה בעוד חודשיים לקבל מרשם לגלולות כי אני יודעת שזה לא יסתיים בזה שהפקידה שלה תוציא לי אותו אלא בפגישה עם הגניקולוגית ושוב שיחה על הגלולות והדפו ועל זה שאין לי אישור לקחת גלולות... וסוריאנו ביקש ממני לדבר איתו בקשר לזה... (צריכה להתקשר אליו
) אז אני מבקשת לא להזכיר את הדפו המפחיד הזה שוב
זה מלחיץ אותי, ואני לא בן אדם לחוץ!

kikona126

New member
לפי התיאור שלך

של הרופאה (של השאלה שלה ואיך שהיא הגיבה), אני חושבת שאני מכירה אותה...

liats80

New member
pain

The severity of the pain is not always correlated with the severity of the endo. The pain can also be in different locations and other symptoms may or may not occur. Like Galim said it's very individual. Personally - I had no pain till I was 19. Then I had very strong pain, diarrhea, and nausea only during my periods. As time past things got worse. The stings you describe started during ovulation. At the same time many food sensitivities started and I started being nauseous ALL the time. And then what I thought was impossible happened - the pains got even worse! and they are not restricted to the period days any more. I had laparoscopy just a couple of months ago and until now I don't see any improvement in pain or symptoms. Others said they did feel improvement. So again - it's all individual. Be happy that things are not as bad for you as for others. Hopefully you can manage the pain. Keep and eye on it and if you feel any change go get checked.

זואילי

New member
מה אני אומרת?

תהני! אל תחפשי כאבים היכן שאין. ממי שהיו לה כאבים נון סטופ, עם אנדו מטורף, היום אני נטולת כאבים (טפו!). אז משתדלת להנות מכל רגע שכזה (בין הסטומה, לביקורות, אישפוזים, ניתוחים, פה ושם איזו מכשפה בעעע וכו'...
)

snago10

New member
לילה טוב!

שמחים בשמחתך שאין כאבים... גם לנו יש אנדו' דרגה 4. לצערנו - יש כאבי תופת בזמן המחזור וכפי שכתבו לך - אין קשר ישיר בין חומרת המחלה לבין עוצמת הכאבים. אם זכרוני אינו מטעני, (סה"כ עברו 10 שנים מאז....) פרופ' דיקר הציע לנו (למרות שהיינו בסה"כ חברים מס' חודשים) לנסות להכנס להיריון כמה שיותר מהר... ההסתייגות הקטנה שיש לי לעניין היא שאיני יודע אם פרופ' דיקר המליץ על מה שהמליץ כיון שלא ידענו באותה תקופה מה חומרת המחלה (זה היה לפני הלפרוסקופיה). יכול להיות, תיאורטית, שאם היינו נכנסים להיריון כשהמחלה היתה בדרגה 3 נניח, היא לא היתה מתפתחת ל 4. קשה לי להבין מדוע לא עלית על המסלול המהיר של ה IVF. אנחנו את ה IVF עשינו עם פרופ' שולמן (אחד בתל השומר והשאר במאיר). מההתרשמות שלנו מעבר להיותו אדם מדהים בעל לב זהב - הוא מבין הן בפיריון והן באנדומטריוזיס. בכל מקרה - ההמלצה ללכת לרופא פיריון שמבין באנדו' היא חד משמעית - כיון שלצערנו, טיפולי ההפריה מחמירים את תסמיני המחלה ולכן צריך פרוטוקול שהולך יפה יפה בין הטיפות... בכל מקרה שיהיה בהצלחה וזכרי - תשועת ה' כהרף עין. כל מה שצריך הוא אמונה - ורוגע נפשי

helen28

New member
תודה , חן חן

הבעיה היא שוב שאני לא תושבת ישראל ועל כל טיפול IVF אני צריכה לשלם 12000-18000$ אין השתתפות של הביטוח בהוצאות, לכן אני חייבת לטפל בכל הבעיות על מנת שאני אוכל לשוב לטיפולי ההפריה "נקייה" , כי לא בא לי לחוש שעולמי חרב עלי אחרי שקיבלתי תשובה שלא הושג הריון, כולי תקווה שבאמת לא מתבשל לי שם משהו יותר גרוע. ברוך ה' אמונה יש לי ברמ"ח אברי רוגע נפשי אני עובדת על זה. שבת שלום.

helen28

New member
אכן יקירתי

בדקתי אין לי בעיות אורתופדיות למעט האנד'ו.... אחרי הניתוח הרגשתי מצויין, ובזמן שהייתי על הלופראן והגירוי לפני ה-IVF לא היו לי כאבים. היום בבוקר כ"כ כאב לי הגב לא יכולתי לעמוד על הרגלים. אני מתנחמת שאני אהיה עוד שלושה שבועות אצל סורינו ובטח שאני יחזור מישראל אני אחליף את הרופא שלי. תודה על הדאגה יקירתי איך מתקדם ההריון שלך?! בן פורת יוסף טפו טפו טפו :)

למעלה