טוב אז ככה:

be_roo

New member
שוב: על פי מה קבעת זאת?

איפה כתוב בחוק שכאשר התמרורים זהים יש לפעול לפי התקנות? בהודעה למעלה נתתי ציטוט שאומר אחרת, אתה מוזמן לבדוק אותו. שכל או לא שכל, לכל אחד יש הגיון משלו ולכן החוק בא למנוע מצבים שכל אחד יפעל לפי הבנתו ויש הוראה ברורה כיצד יש לפעול. "להגדיל ראש" זה מה שאתה עושה כאשר אתה מתעלם מלשון החוק ומצב בו אדם לוקח זכות קדימה שלא מגיעה לו זה פתח לתאונה.

recoil

New member
לשון החוק ...

התמרורים נוצרו ע"י מבוגרים ובשבילם, מבוגר לפי דעתי זה אדם בעל שכל. זה למה לחולי נפש ומשוגעים אין רישיון לנהוג, זה למה יש בדיקות רפואיות שכוללות שפיות בתוכן לפני הוצאת הרישיון.

be_roo

New member
עכשיו עברנו מטיעונים חסרי בסיס

לדמגוגיה חסרת רלוונטיות.

recoil

New member
אוי באמת..

תפסיקי עם כל הנסיונות האלה לדחוף מילים מאבן שושן לכל שליש משפט כי את סתם עושה צחוק מעצמך. טיעונים חסרי בסיס? הבסיס היה שלכל אדם יש שכל.. עכשיו אחרי השרשור הקצר הזה איתך אני מתחיל לפקפק ברמה של כל אחד מהם.

be_roo

New member
החוק לא מתבסס על שכל ישר שיש או

אין לנהגים. החוק קובע את הכללים ועד עתה לא הראת שום מקום בו החוק אומר כי כאשר יש שיווין בשילוט חוזרים לרמת התקנות. החוק לא מתעסק עם מקרים ספציפים ומחליט לכל אחד בנפרד למי יש זכות קדימה (כביש ראשי, משני או כל הגדרה סובייקטיבית אחרת שאתה מבסס על ה"שכל הישר"), הוא קובע חד משמעית מהן התקנות ומתי יש לציית להן, ומתי התמרורים הם אלו שקובעים.

NewUser4

New member
אסכם את העניין.

תחילה, בשני המקרים אין זכות קדימה קבועה בחוק לאף אחד מהרכבים (את הציור השני אני מקווה שהבנתי נכון, כי הוא מאוד מבולגן). בעניין של מתן זכות קדימה בצומת ללא רמזורים (או שוטרים) הדבר פועל כך: בהגיעך לצומת (כאמור, לא מרומזרת) עלייך לבדוק המצאות תמרורים (לך, או לאחרים). אם אין תמרורים יש להתנהג לפי תקנות התעבורה (כלומר, זכות קדימה לרכב הבא מימין, ובפניה שמאלה גם לרכב הבא ממול). אם ישנם תמרורים, אין לתקנות אלה (ז"ק מימין וממול) שום משמעות. ברגע שיש לך תמרור הדבר גובר על ה"תקנות". לכן, אם גם לך וגם לנהג אחר יש תמרור זכות קדימה, לא "יורדים שלב" לשלב התקנות, אלה שניכם, בהתאם למצב בכביש, תסתדרו מי יסע ראשון, ומי אחריו.

רגע תודה רבה על ההסבר אבל....

בציור השני ייתכן שלרכב בכחול ייצצא בכלל תמרור של זכות קדימה? (אני ציירתי זכות קדימה לשני הרכבים בציור)? רציתי הסבר מדוייק לציור השני ולא כ"כ קיבלתי אז אשמח אם תסביר לי מה לא ברור לך בו כדי שתוכל לעזור לי... עכשיו רציתי גם שתסביר לי למה בפנייה שמאלה נותנים זכות קדימה לרכב הבא ממול במקרה שאין תמרורים (אשמח אם תוכל לענות לי על שאלה זו על סמך ציור) תודה רבה !

be_roo

New member
שוב: לשני הרכבים יש תמרור

לכן המעמד שלהם זהה ואין לאף אחד זכות קדימה על פני השני, בדיוק כמו במקרה הראשון. כשאין תמרורים נותנים זכות קדימה לרכב ממול כאשר פונים שמאלה כי כך כתוב בתקנות.

שנייה...

בציור השני ייתכן אבל בכלל מצב שבו לרכב בכחול יש תמרור? אני מצייר תמרור שמה כי הרכב בפנייתו שמאלה אם תשים לב חותך כביש ראשי... שאלה נוספת שלי היא אם אתה אולי יכול להמחיש לי בציור איך נותנים זכות קדימה בהעדר תמרורים לרכב ממול כאשר פונים שמאלה? כי לא כ"כ הבנתי... תודה רבה!

be_roo

New member
אני התייחסתי למה שציירת

ציירת שני תמרורים. ותמיד יתכן מצב שבו הוצבו תמרורים בצורה שונה ואין לרכב הכחול תמרור. כך את מצב התמרורים כנתון ובכל צומת תבדוק באופן ספציפי מבלי להתחיל להכנס לשיקולים "זה כביש ראשי" "זה כביש משני", מישהו כבר עשה את השיקולים בשבילך והציב את התמרורים כפי שהוחלט. אתה תבדוק את התמרורים ותחליט על פי זה.

be_roo

New member
לגבי זכות קדימה בפניה שמאלה

השאלה אינה מובנת. איך נותנים זכות קדימה? מחכים שהרכב ממול יחצה את הצומת ואז פונים אחרי שהוא עבר מבלי להפריע לו.

be_roo

New member
אז שוב, לפי התקנות כל אחד מהם צריך

לתת זכות קדימה לשני, כלומר המעמד שלהם שווה (בהנחה שלאף אחד מהם אין תמרור), וכמו מקודם, כאשר לשני רכבים מעמד קדימה שווה, יש ליצור קשר עין ולתאם מי נוסע קודם.

הבנתי תודה רבה

אז שאלה אחרונה
לפי מה שאתה אומר נניח ובציור הראשון שציירתי לך לשני הרכבים לא היה תמרור אז לרכב בכחול יש זכות קדימה כי הוא פונה ימינה והרכב השני ממול פונה שמאלה?

be_roo

New member
כן. ללא תמרורים הרכב שפונה שמאלה

צריך לתת ז"ק לרכב שמולו (בין שהוא ממשיך ישר או פונה ימינה)

למעלה