טוב אז ככה:

טוב אז ככה:

בשעה טובה הצלחתי לעלות :) אני זה הרכב שמודגש בכחול גם לי וגם לרכב שממול יש תמרור של זכות קדימה שנינו רוצים להתחבר לאותו כביש למי מאיתנו זכות הקדימה אם בכלל? תודה!

אתמול be_roo

אמר/ה (לא יודע אם הניק מתייחס לזכר או נקבה :) שבמצב כזה מקבלים החלטה לפי קשר עין זה לא המצב שעליו הוא או היא דיבר/ה?

Mr Fender17

New member
לך :]

אתה פונה ימינה.. הוא פונה שמאלה.. הוא צריך לתת זכות קדימה לרכב הבא ממול שזה אתה.. מצד שני אתה גם צריך לתת זכות קדימה.. אבל ההגיון שלי אומר שהזכות קדימה שלך כי אתה פונה ימינה והוא שמאלה. בכל מקרה אני לא חושב שיש הרבה מצבים כאלו.. (אם יש בכלל).

Mr Fender17

New member
בגלל זה הוספתי ואמרתי..

שלפי דעתי הזכות היא שלך ואח"כ שלו בגלל שאתה פונה ימינה והוא פונה שמאלה..

Mr Fender17

New member
טוב. בוא נראה מי יש לנו כאן.

אתה צריך לתת ז.קדימה הוא צריך לתת ז. קדימה מה שקורה פה הוא מצב של קשר עין.. הראשון שהגיע לצומת נכנס. פשוט לא? לא חושב שיהיה אי פעם מצב ששני רכבים יעמדו אחד מול השני ויחכו. אנחנו בישראל לא בשוויץ. אתה מאט.. אם הוא הגיע לפנייך הוא יכנס ואתה אחריו.. אם אתה הגעת לפניו אתה תיכנס והוא אחריך.

be_roo

New member
לא. ברגע שיש תמרורים הם אלה שקובעים

ואם לשניהם יש תמרור אז המעמד שלהם שווה ויש ליצור קשר עין ולוודא מי נוסע קודם. מבחינה בטיחותית רצוי לבדוק את זרם התנועה משני הכיוונים ואם אחד הרכבים נמצא בציר בו התנועה מהירה רצוי לאפשר לו לפנות קודם כדי להקטין את הסיכוי שמישהו יכנס בו מאחור, אבל זה רק לאחר שיפוט של כל מקרה לגופו, על פי החוק אין לאף אחד מהם זכות קדימה על פני השני.

הבנתי אותך מאה אחוז של תשובה

אבל הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין הצומת שציירתי לבין המצב הנ"ל שהעלה בקובץ עכשיו בקובץ יתואר אי תנועה אם לא תבינו את הכתב :) כמו כן לשתי המכוניות תמרור של זכות קדימה (ייתכן מצב כזה :) )

be_roo

New member
יהלום יקר, צר לי שמבלבלים אותך

לחינם. והיות ודרשתי אסמכתות מהחולקים על דעתי, הנה האסמכתה שלי: תקנה 64(א) לתקנות התעבורה: "רכב המתקרב או נכנס לצומת או דרך: (א) לא הוצב תמרור המורה על מתן זכות קדימה בצומת או על עצירה לפני הצומת בכיוון הנסיעה של נוהג הרכב, יחולו הוראות אלה:" בהמשך כל המקרים שבהם יש לתת זכות קדימה. שים לב לתחילת המשפט "לא הוצב תמרור" - כלומר כל התקנות הללו (רכב מימין, רכב ממול בפניה שמאלה וכו') תקפות אך ורק למקרים בהם לא הוצב תמרור, ברגע שהוצב תמרור הן אינן תקפות ומה שקובע הם התמרורים.

את טועה...

במקרה ששניהם הגיעו באותו זמן לצומת ולשניהם יש תמרור זכות קדימה ולפי מה שהוא צייר זה ברור שיש לו(המצוייר בכחול)זכות קדימה!

blabla2a

New member
קבל הסבר!!!!

כי האוטו לא שלך! חותך את התנועה שלך! כלומר נכנסים לנתיב שלך מנתיב אחר! לך יש זכות קדימה כמו שיש לאלו שממשיכים ישר זכות קדימה הנתיב שלך! אחרי זה שלו!

be_roo

New member
אשמח לראות איפה כתוב בחוק

שכאשר רכב אחד חותך את מסלולו של השני הוא צריך לתת זכות קדימה למרות שלשניהם יש תמרור.

be_roo

New member
אין "ברור", יש אסמכתה בחוק

אשמח אם תביא אחת שתתמוך בטענתך.

recoil

New member
קבלי..

בהיעדר תמרורים יש ללכת ע"פ החוק נכון? יופי. כנ"ל במצב של התנגשות תמרורים. עכשיו עזבי הכל שניה בצד.. את החוק ואת התמרור.. כל אחד בעל קצת שכל ייקח את זכות הקדימה אליו כשאר הוא יהיה במצב שבו נמצא הרכב הכחול.. הוא גם יספיק לסיים את הפניה הרבה יותר מהר מהרכב ממול... אז למה להגדיל ראשים, פשוט עשו מה שכל אחד עושה עד היום בהצלחה רבה וזהו זה.

למעלה