טוב, אז ככה,

kasa

New member
טוב, אז ככה,

בשעות הבוקר שמעתי יללות של כלב מאחת החצרות שבאיזור מגוריי (כמו יללות של כלב קשור, שמוֹחה על קשירתו). כשהיללות נמשכו יותר מדי זמן - פסעתי לכיוון המקום, אבל לא ראיתי כלום. לא כלב קשור, ולא כלום. והיללות נפסקו.
מאוחר יותר, שמעתי השתוללות ונביחות של הכלבים שלי בחצר. יצאתי החוצה, וראיתי שכנה אחת שבאה לקחת משהו משכנה אחרת. אחרי אותה שכנה שבאה - הלכה גם איזו כלבה בלתי מוכרת (והכלבים שלי נבחו עליה מתוך החצר שלנו). הנקודה היא שהיא לא שייכת לשכנה הזאת (זו שכנה שלא אוהבת כלבים ולא מגדלת כלבים). מכוון שכל האנשים והכלבים פה מכירים זה את זה - הכלבה נראתה קצת זרה ו"חדשה" בשכונה. מאוחר יותר, כשנסענו מהבית, ראינו את הכלבה מסתובבת ברחוב, כשזנבה מכונס בין רגליה בפחד, עמידתה שפופה, והיא מנסה להתגונן מפני 5-6 כלבים מהשכונה שבאו להכיר מקרוב את "השכנה החדשה". היא נראתה קצת מבוהלת, ולא ממש מכירה את האיזור. עם זאת, יש עליה קולר (די חדש, אפילו). וראינו שהכלבים לא עושים לה כלום, והמשכנו בדרכנו. בדרך חזרה, עצרתי אצל איזה חברה, וחזרתי הביתה ברגל. ואז, פתאום אני רואה אותה שוכבת עצובה ובודדה באתר בנייה שליד רחובנו, כשגשם מטפטף מעליה.... קראתי לה, היא ייללה קצת ובאה אליי. היא הגיעה אליי כפופה, ונשכבה מבוהלת על החול, ועצמה את עיניה כאילו שמישהו הולך להכות אותה...
ליטפתי אותה, וכשהיא הבינה שאני "האיש הטוב" בפרשה, היא הלכה עימי הביתה. נתתי לה לאכול, והיא לא נראתה מורעבת במיוחד. אבל - שמתי לב שהיא לא מצליחה לכופף את רגלה הקידמית. והיא גם טיפה ייללה מכאב... ייתכן שהכלבים בכל זאת התנפלו עליה ועשו לה משהו, או שמא זה ככה, ולכן היא נזרקה ?!?
לא יודעת... נראה כאילו קיבלה מכה ברגל או משהו כזה. היא לא מכופפת את הרגל אלא הולכת עליה ישר, ונראה שכואב ולא נוח לה... אחה"צ, לקחתי אותה לטיול בשכונה, מתוך תקווה שאולי היא תזהה את ביתה ותרוץ אליו. התוצאות היו שנראה כאילו היא מכירה את השכונה. שום דבר לא היה חדש לה. מדי פעם היא גם הלכה מהר יותר, כאילו שהיא מזהה משהו, אבל לא נכנסה לשום בית. בשלב מסויים ראינו ילדים בקצה איזה רחוב, והיא כישכשה בזנבה לקראתם, והבנתי שהיא כנראה מכירה ומחבבת מאוד ילדים...
אז מה השאלה ? תראו, הכלבה נראית מטופלת. יש לה קולר. היא נראית מאוד ביתית, שקטה מאוד, עדינה מאוד, ומתקשרת נפלא עם אנשים. היא באה לבקש ליטוף, ושוכבת בבית כאילו זה ביתה שלה... נראה שהיא די רגילה לבית. ומאידך - היא לא נראית כמו אחת שיש לה פה בית. אני לא יודעת כל-כך מה לעשות. בכולופן יש עליה קולר. ומאידך, אני לא יודעת למי היא שייכת....אם היא שייכת למישהו מהיישוב. האם ייתכן שמישהו זרק אותה עם קולר ? היא נראית גם די מטופלת. והיא נוחה להפליא. שקטה. רגועה. ביתית. מקסימה.

kasa

New member
עוד תמונה

אגב, עפ"י השיניים והמבנה היא צעירה מאוד. בת שנה ואף קצת פחות...

be_roo

New member
מה הסיכוי שיש לה שבב?

לך תדע אם היא ננטשה או אבדה. בכל מקרה נקווה שיהיה לה בית בקרוב, ישן או חדש.

kasa

New member
מה הסיכוי שמישהו ינטוש כלבה עם

קולר, לדעתך ? - זה הדבר היחיד שמוזר בעיניי, בנוסף לעובדה שהיא נראית בסה"כ די מטופחת, נקיה, ממושמעת מאוד, ושקטה מאוד. יצאנו בערב מהבית, והיא נשארה פה בבית, ומצאנו את הבית בדיוק כפי שעזבנו אותו. כך שהיא מאוד רגילה גם לחיות בבית, כנראה. היא לא הרסה דבר, ואפילו לא עלתה על הספות, כפי שהכלבים שלי עושים כשאנחנו לא רואים... עם זאת, עושה רושם שהיא חונכה באלימות. היא מאוד מפוחדת (בעיקר מכלבים אחרים, זכרים ונקבות). ויש בה משהו מעט חסר בטחון. יש בה מבט עצוב, כאילו שהיא חונכה בקשיחות... בערב לקחנו אותה שוב לטיול ושאלנו כל מיני שכנים, ואף אחד לא הכיר אותה...
עם זאת נאמר לי שיש בשכונה 2 שכנים חדשים, כך שאולי היא שייכת להם. בינתיים, אף אחד לא חיפש אחריה... בכל אופן, קשה לי להאמין שמישהו ינטוש כלבה עם קולר. היא כנראה כלבת גולדן מעורבת (אולי עם סאן ברנרד). יש לה גם אופי שקט, נוח וטוב כמו של גולדן. רק היום הכרנו וכבר כל הטיול היא הלכה צמודה אלינו. ללא רצועה.

Burma

New member
בקשר לרגל הקדמית

לפי התמונה לא נראה סמני אלימות על הרגל... ואולי זהו מום מולד. אני כמובן רק מנחש. בכל אופן מומלץ לבדוק אם יש לה שבב. ניתן ללכת לאחת האגודות בעלי החיים שקרוה לבית לבוק אם יש לה שבב בהצלחה

למעלה