טוב, אז ככה

נעמצי

New member
טוב, אז ככה

קוראים לי נעמה, ושלשום אבא שלי הודיע לי בלי בושה שבסוף ינואר אנחנו עוברים למינכן. פשוט ככה. לא ידעתי כלום על כל הדבר הזה לפני זה. בהתחלה הייתי בטוחה שוא עובד עלי אבל אחרי כמה דקות הבנתי שזהו זה, זה מוחלט , סופי ואין מה לעשות בנידון הוא אמר לי שלהצעה הזאת הוא חלם כל החיים שלו, שזה אומר תפקיד מאד מעניין והרבה מאד כסף והוא מצפה ממני להבין את זה ולא לעשות בעיות אתם מבינים??????? הוא הולך לנתק אותי פה מכל האנשים שהכי חשובים לי (איתן ואסף המדהימים, רויטל , נעה וסבא וסבתא) ולקחת אותי ואת טל ודניאל אחים שלי הקטנים למקום רחחחחוווווווקקקקקקקקקקק. והוא מודיע לי את זה רק אחרי שהוא כבר חתם?? בת כמה הוא חושב שאני , בת חמש שהוא יכול ככה להחליט על החיים שלי? אני כבר יומיים לא הולכת לבית ספר, לא בא לי לראות אף אחד. חוצמזה, למה ללכת לבית ספר כשבמילא אני נוסעת עוד מעט.??? אממממממאאאאא , אני פוחדת . אין לי טיפת מושג לגבי גרמניה כלום. הייתי הרבה פעמים באירופה אבל לא בגרמניה. אבא הודיע לי שהוא מסדר לי מורה פרטית לגרמנית משבוע הבא, אבל כמה אפשר ללמוד בכזה זמן קצר? מישהו גר שם עכשיו? יכול להגיד לי לאיזו כיתה אי אכנס? איך היה לו? איך האנשים שם? איך קיבלו אותו שם? זה ממש מפחיד

keren14

New member
שלום לך!

אני מבינה את הפחד שלךגם אני בעוד כחודשיים בערך עורת לארה"ב,יש קצת הבדל ביניו כי אני יודעת אנגלית(לא כשפת אם.. אך יודעת)ואנח די מרוצה ורוצה לעבור.... קשה לי להאמין שההורים שלך פשוט באו והודיעו לך על העזיבה? הם לך שאלו אותך מה דעתך??? בכל אופן, אני ממש מבינה אותך,העזיבה תהיה קשה,והייתה קשה (למי שעזב) אבל בכל סוף יש התחלה, כל התחלה קשה, וכל עקבה לטובה! גם אצלי המחשבה לעזוב את החברים שלי ואת המשפחה מאוד כואבת לי,אני לי יודעת מה נהוג שם ומה לא, אבל בטוח בהתחלה יתחשבו בזה שאת חדשה ויעזרו לך... מקווה שעזרתי קרן.

ברור שהוא מצפה שתביני...

תראי, עד כמה שאני מבינה אותך שאת לא רוצה לעבור את יכולה להבין אותו לא? את כמה שאת יכולה להחליט על החיים שלך את עוד בת 14, לא בת 18 אז להורים שלך עדיין יש זכות להחליט בשבילך (אמאלה, ממתי אני אומרת דברים כאלה? אני מזדקנת!) מזתומרת בלי שום בושה? הוא לא אמור לחשוב "אה נעמה לא רוצה לעבור אז אני אוותר על ההצעה שחיכיתי לה המון זמן בשבילה". זה נורא אנוכי מצידך לבקש מאבא שלך לעשות כזה דבר... במקום לחשוב כמה רע זה יהיה לעבור ולהחליט שזהו, את לא הולכת לבי"ס בגלל שאת תסעי עוד מעט. להפך, תהני מזה. שום דבר לא לנצח, את תמיד תוכלי לחזור לארץ אז במקום לשקוע בדיכאונות עמוקים (
) תחשבי איך את יכולה להפיק את המיטב מהמעבר הזה ותאמיני לי שאת תרוויחי המון מזה.... בהצלחה!

sivani

New member
אני פחות או יותר מסכימה עם אמילי

דבר ראשון תנסי להוציא רק את הטוב מהמעבר הזה,אחרת באמת לא תהיי מאושרת שם! דבר שני אני לא יכולה להקליד עכשיו כי המקלדת מרעישה (מן הסתם כי זאת מקלדת
) ו-2 בלילה פה וכולם יושנים...

נעמצי

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

אתם מבינים? מה שמעצבן אותי פה זה שאין לי מילה לגבי הדבר הזה! הוא לא שאל אותי, ואגב ,אין לי אמא , היא נפטרה לפני שנתיים. הוא פשוט הודיע לי את זה. אולי הוא ציפה שידלק לי אור אדום כי בשנה האחרונה הוא נסע המון למינכן אבל עדיין.. לא לשאול.? לא להתיעץ? מה אני ילדה קטנה? אני טיפוס די סגור, יש לי כמה חברים הכי טובים ום כאלה שהייתי איתם מכתה א´ ומפחיד אותי לחדוב שאני צריכה להתחיל את הכל מהתחלה. כשצעקתי עליו היום אז אבא שלי אמר לי שכשאני אגמור תיכון אז אני אוכל להחליט לגבי החיים שלי.... שכרגע אני באחריותו. איזו מן תשובה מפגרת זה????? הוא יודע גרמנית, בשבילו זה סבבה אני זו שסובלת מכל הסרט הזה. אחים שלי הקטנים הם קטנים, בקושי מדברים, גם להם זו לא תהיה בעיה. כל העיה זה אני, אני ושוב אני. שמעתי על הגרמנים הרבה, שהם קשים, וקרים. מה אני אעשה שם?.??.?????

דווקא הגרמנים שאני מכירה

הם טיפוסים חביבים ביותר, כמובן שלא כולם כאלו, אבל אני בטוחה שתמצאי לך שם חברים חדשים. אין מה לעשות בנושא, אבא שלך החליט, וזה מה שיהיה. הוא לא הולך לוותר על זה רק בגללך. ברור שאת כועסת, אבל את יכולה פשוט להסתכל על זה מכיוון אחר! את תתנסי בדברים חדשים, תכירי תרבות חדשה, שפה חדשה. אולי זה נשמע מאיים, אבל אם פשוט תסתכלי על זה מבחינה של אתגר מעניין שיתן לך נסיון וילמד אותך דברים חדשים. וחוץ מזה, גרמניה זה מקום יפה ונחמד כזה.

BoR|S

New member
מה אני יכול לומר לך...

תתרגלי לזה שאת נמצאת באחריות אבא שלך, עד גיל 18, ולכן אם הוא מחליט שתעברו, סביר להניח שזה מה שיקרה, וגם לא נראה לי שהוא צריך להתייעץ איתך כי דוגרי, השיקולים שלך די יראו לו טפשיים, הוא נוסע למקום אחר בתקווה ששם יהיה יותר טוב ולא סתם בשביל הקטע, וכל מה שאת יכולה לומר כנגד זה הוא שתאבדי חברים, ועם כל הכבוד, חברים בודדים בלבד הם כאלה שנשארים לכל החיים, ולכן בסופו של דבר לא תסבלי מזה כל כך כמו שנראה לך, וכן תמיד אפשר לתקשר עם חברים דרך הנט כאשר אתם גרים בארצות שונות...

בדיוק...

החברים האמיתיים שלך ישארו חברים שלך גם אם תגורי על אי קטן באמצע האוקינוס. בימינו יש אינטרנט, טלפון, זה לא סוף העולם.

סליחה אבל,

את לא חושבת שאת קצת אנוכית? "כל הבעיה זה אני אני ושוב אני". אולי תתחשבי *קצת* באבא שלך? את בעצמך אמרת שזו עבודה שהוא חיכה לה המון זמן ובגלל שלך לא מתאים לעזוב הוא יוותר על זה? את בת 14 את באמת באחרויותו ומה לעשות, ככה זה החיים. כשתהיי בת 18 תוכלי להחליט לחיות איפה שבא לך אבל כרגע תצטרכי לעזוב. כמו שכבר אמרתי לך, במקום מעכשיו לחשוב שתסבלי תחשבי קצת בחיוביות, את עוד לא יודעת איך יהיה לך שם אז כבר החלטת שלא יהיה לך טוב? כולנו עזבנו את החברים שלנו בארץ ו LOOK AT US אנחנו עדיין חיים עם זה וזה לא כל כך נוראי. תגידי תודה שאת בת 14 ולא 16-17 כי אז היה לך הרבה יותר קשה. מנסיון. צאי מהבועה הקטנה שלך ותתחשבי קצת גם באבא שלך ורבאק, תפסיקי לחשוב שיהיה לך רע שם כי ככה את באמת תסבלי.

sEMPIREs

New member
אני גר בגרמניה שעתיים בערך ממנכן...

הגרמנים נחמדים מאוד והם תתפלאי אוהבים ישראלים, אם את בערך בגיל שלי 16 אז תתכונני להתמודד עם לחץ חברתי כבד בנוגע לגראס.... כ-ו-ל-ם מעשנים גראס חשיש אבל לא יותר מזה.......

FriendlyFriend

New member
נו-אז מה?!

רז מה אם אבא שלך אמר לך ככה והחליט על החיים שלך? ככה גם האבא שלי סיפר לי! כמובן שאם הייתה לי סיבה טובה ולא הייתי רוצה לעבור אז הוא היה שוקל, אבל הם החליטו כבר-ומה לעשות, עברנו! ותאמיני לי- עוד כמה שנים את תצחקי על הרגעים האלה ותעשי חיים משוגעים בארץ החדשה

גראס\חשיש זה בכל מקום

כשרק עברתי לפה הייתי בשוק מזה, עכשיו זה כבר רגיל. גם בארץ זה בדיוק אותו דבר. כולם מעשנים. לעומת זאת בארה"ב וקנדה בגיל 13 זה גראס, בגיל 16 אתה כבר ניסית *כמעט* הכל...

orly 15

New member
תלוי איזה מקום ואיזה אזור

לא בכל ארה"ב וקנדה לוקחים סמים. תתפלאי, זה לא כל כך פופולרי שם! (טוב זה תלוי איזה את גרה, באיזה מדינה וכמובן באיזה איזור). בלי הכללות בבקשה!

לא פופלארי שם?

כאילו, הלו??? זה ארה"ב הארץ הזאת מלאה סמים! ברור שלא כולם אבל המון המון ן משתמשים

למעלה