טוב אז ככה . אתם מוזמנים.

באמת תודה...

אוף כמה חיפשנו פה אחד כמוך שסוף כל סוף נוכל לפתור את שאלותינו ולהביא מרגוע לנפשינו הקרועה והשסועה, מעשה טוב שאין כמוהו שבטח יעמוד לזכותך ביום הדין (הבא). אנחנו רק מקווים שנושא השאלות הנורמטיביות, התכוונת לנורמה כללית ולא נורמה ישבתית (כגון החלפת נוזלים שונים במקווה, או מירמה ו"סידור" השילטונות למיניהם, או ירידה לחייהם של אלה שלא בדיוק חושבים עקום כמוכם, וכו' וגו'). ד"א איך עד גיל עשרים הספקת לעבור כ"כ הרבה- נבירה באולמות, נשמע שבילית הרבה בחתונות.... אבל חתונות נוצריות???? אתמהה???? בכל אופן ברגע שתהיה לי שאלה שלא תתן מנוח לנפשי, כמובן שאפנה אליך ואתה תשתדל לענות, אני בטוחה....

אי אפשר לצפות מחתול מעונב

ימשיך להגיש קפה לאורחים. כשמשחררים מולו עכבר. על החתום ר` יונתן איבשיץ.

מתלבט13

New member
היי בוקי

דבר ראשון, ברוך הבא. הסכת ושמע בוקי: יש לי מסורת לא לתת עצות לאנשים ש"כולם" נותנים להם עצות, כגון מי שמתחתן מחרתיים, רווק בן מאה שכולם רוצים "לעזור" לו למצוא את האסטרטגיה הנכונה למצוא את זיווגו וכאלה. זה לא כי אין לי מה להגיד, אלא כי יש אנשים וזמנים בהם אמירת "דברי חכמה" היא מרגיזה מאד. רוב החבר'ה כאן, או שבדקו לעומק את שאלות האמונה והגיעו למסקנה שלדעתם היא מבוססת, או שהגיעו למסקנה שהם חילוניים למרות שלא בדקו לעומק. זו המציאות. לא מה שצריך להיות אלא מה שקורה בפועל. כמעט כולם כאן, סבלו מאנשים שבאו לנג'ז להם בשכנועים ואלף סיבות למה התורה אמת. סבלו מכאלה שבאו לשכנע אותם לחזור בתשוה ו"להתחזק" מאלף כיוונים וסיבות. כאשר מיליון ואחד אנשים (ואולי חברה שלמה) מציקים לך להיות דתי זו חוויה מאד מכאיבה ומתסכלת. ותאמין לי שאם אתה היית עובר את זה לא היית מוכן לעבור ברחוב שיש בו מישהו שאולי ינסה לנג'ז לך. זו פחות או יותר הסיבה לסיגנון התגובות. אם תביא את כל הנ"ל בחשבון, ותבין שגם לומר "אני מבין שנידג'זו לכם הרבה, אבל בכל זאת יש לי רעיון מיוחד שכדאי לכם לשמוע..." זה מרגיז. עיין למעלה להסבר, אני מניח שהחבר'ה ישמחו לשמוע את דעתך. בהצלחה.

למעלה