טוב... אז ההחלטה נפלה

nogaash

New member
טוב... אז ההחלטה נפלה

עכשיו צריך ליישם אותה.

האהבה שלי לבעלי החיים הכריעה סוף סוף בשנת ה 37 לחיי, והחלטתי שאני אוהבת אותם יותר כשהם חיים מאשר על הצלחת שלי.

לא יודעת אם אני יכולה לוותר על ביצים וגבינות אבל בהחלט יכולה לוותר על בשר.

זה מתחיל עכשיו, ברגע זה... אבל אין לי מושג מה עושים הלאה, במה מחליפים את הבשר בתבשילים של שבת למשל?

האם המניעה הפתאומית של בשר מהגוף שלי תשפיע עליו באיזושהי צורה לרעה? (לא מאמינה בהפסקה בהדרגה)

אין ספק, יש לי מה ללמוד... אשמח להצעות, טיפים, מתכונים... ואשמח לקחת חלק בפורום ולהיות שותפה פעילה

אני בשלנית מעולה דרך אגב... בהמשך, כשאכנס לעניינים יותר, אתחיל לבנות מתכונים צמחוניים ולשתף.

Noth

New member
ברוכה הבאה לשינויי

אני יכולה לייעץ לך פשוט להתחיל להוסיף את פירות וירקות העונה לתזונה... זהו בעצם.
רוב האנשים לא שמים לב שדווקה יש מיגוון נרחב של פירות וירקות הגדלים בעונה, ומישתנים בין עונה למישנייה.
זאת העצה שלי לך

וכולם ישמחו לתת גם משלהם!

nogaash

New member
תודה

ירקות אני אוכלת ומבשלת איתם המון... פירות קצת פחות, יש מגוון מצומצם של פירות שאני אוהבת והם מפוצצים בסוכר שלא כדאי לי במיוחד.

קטניות אני צריכה ללמוד לבשל... אשמח למתכונים

מה לגבי לחם? אני לא רוצה להתחיל למלא את חלל הבשר בבצקים? האם התזונה שלכם עשירה בבצקים? או שאפשר לוותר על זה ועדיין להיות שבעים?

Noth

New member
אני פיירותנית =P

התזונה שלי מורכבת על בסיס פירות, ודברים שהם בוטנית פרי (כמו מלפפון, עגבנייה, דלורית וכד') הסוכר שאני מקבלת מהפירות זה מה שמקנה לי את היכולת והרצון לרוץ כל היום... הסוכרים של הפירות, מהניסיון שלי, הם הסיבה לכך שאני יכולה להיתעורר באמת בבוקר, ולהישאר עירנית לחלוטין עד הלילה.
בנוגע למתכונים וכד', בתור פירותנית- המתכון היחיד שלי הוא לקחת ולאכול.
זהו.
אחרים כאן אבל מלאים בידע בנושא השימוש במרכיבים... אני פשוט חייה ללא בישולים וללא דברים מהסוג... ניתן ליקרוא לי קיצונית, אך דווקה לי זה בסדר לחלוטין =D

beltal8

New member
מאד כדאי (לכולם) לוותר על קמחים לבנים

ואם כבר אוכלים בצקים, כדאי מקמחים מלאים - ועדיף שאת אופה בבית - זה נורא פשוט! גם ממלא יותר, גם בריא יותר. להתחיל לאכול מליון פרוסות של לחם מקמח לבן ("לחם שחור") זה רעיון רע

nogaash

New member
אני יודעת

וזה מה שאני לא רוצה שיקרה לי. מה שלא תגידו בשר זה משביע, מאוד... ואני לא רוצה שפתאום אמצא את עצמי אוכלת בצקים כדי למלא את חלל הבשר...

קמח לבן אני אוכלת פחות ופחות בזמן האחרון, בגלל הסוכר, אני מקפידה על לחם שיפון בדרך כלל, משתדלת לפחות.

beltal8

New member
גם אורז מלא ממלא, קמח מלא ממלא

קטניות וכו'. כל עוד מודעים למצב ("חסר לי משהו שהייתי רגילה לאכול, אבל אני לא אחליף את זה בשטויות"), לומדים להיכנס למצב מאוזן בחזרה תוך מעט זמן. ארוחת אמצע-יום של קערונת שיבולת שועל עם מעט טחינה וסילאן, קורנפלקס וגרנולה ועוד ועוד.

shez5

New member
היי נגה

הרבה ברכות. זה ממש מרגש.
אני צמחונית מילדות, בת 54 עכשיו, והתוסף היחידי שלקחתי עד היום בעקבות הצמחונות הוא בי 12.
עברתי לטבעונות לפני כשלושה חודשים, והמעבר לא היה לי קשה בגדול (חוץ מעניין המתוקים - שזה נושא לחוד), אז צמחונות זה נראה לי הרבה יותר אפשרי וקל.
אני לא בשלנית גדולה (אם להתבטא בלשון המעטה) אבל כעיקרון כל הקטניות יש בהן הרבה חלבון (אפונה, חומוסים, עדשים וכולי), יש כמובן כל מיני מוצרים של טופו והרבה מתכונים, טחינה אגוזים פירות, זה על רגל אחת.
יש את האתר של אנונימוס, אולי כדאי לך להיכנס, הם גם שולחים חוברת מתכונים ללא תשלום, יש להם מין "מלווים/ות" שיכולים לסייע טלפונית, ויש אפשרות ליעוץ בתשלום סמלי עם דיאטניות שלהן שמתמחות בתחום הצמחונות טבעונות.
הרבה הצלחה.
בטוחה שתקבלי פה עוד תגובות בקרוב

nogaash

New member
תודה רבה

בנוגע לבישולים, אני יכולה לעזור

אני אוהבת את המטבח וטובה בכל מה שאני בו

merav999

New member
מזל טוב על המעבר וברוכה הבאה

כמה עצות למעבר לטבעונות/צמחונות:

צריך לקחת תוסף B12 - זה הויטמין היחיד שחסר בתזונה טבעונית וחייב להשלים אותו דרך תוסף. לוקחים פעמיים בשבוע מתחת ללשון.

אם לא עשית בדיקות דם לאחרונה כדאי לעשות כדי לבדוק אם יש חוסרים ועל מה צריך לתת דגש בתזונה וכדי שלא יאשימו "סתם" מאוחר יותר את הטבעונות
.

באתר של אנונימוס יש מידע על תזונה נכונה מהצומח:
http://veg.anonymous.org.il/cat2.html

אם את מרגישה שאת צריכה ייעוץ מקצועי מתזונאית אז באנונימוס מציעים תזונאית במחיר מסובסד (אם אני לא טועה במרכז בלבד) ויש גם רשימה של תזונאיות טבעוניות/תומכות בטבעונות:
http://www.gary-tv.com/garymain/?page_id=3443
http://www.vegan-friendly.co.il/vegannutritionist/

כמה לינקים שאולי יעזרו:
טבעונות בקלות - המדריך לטבעוני המתחיל
http://www.youtube.com/watch?v=GmGA5jrLUXc

רשימת בלוגי אוכל טבעוניים שערך ofericko:
http://img2.timg.co.il/forums/1_171266999.html

וכמובן את מוזמנת להישאר איתנו

nogaash

New member
תודה רבה

B12 אין בשום צורה בתזונה הצמחונית - טבעונית?

ברוך ה' בדיקות הדם שלי תקינות (למעט קצת אובר סוכר שאני צריכה לאזן). תודה על כל הלינקים, בהחלט יכולים לעזור ומעניינים. אני בנאדם של תכל'ס, מחליטה ומבצעת.

נ.ב - החתימה שלך מזעזעת, לא במובן הרע של המילה, אלא פשוט זיעזעה אותי, זה לא שאני עיוורת וזה לא שאני לא מודעת למה שקורה בשוק הבשר, אבל הציטוט הזה, מזעזע כל נים בגוף של בן אנוש. אני לא מאמינה שאני בוכה מכל סרטון, מאמר, תמונה של התעללות בבעלי חיים ובסוף הם מוצאים את עצמם על הצלחת שלי כאילו כלום!

היום ראיתי סרטון, איך לוקחים צמר מארנבים לייצור סריגי אנגורה ורציתי למות, זה הרגע שהביא אותי להבנה, שאני כצרכנית, לא פחות גרועה מהם.

כבר שנים שאני לא קונה שום מוצר מעור או פרווה, כגון ספות, נעליים, מעילים וכיוצ"ב, היום הגיע הזמן שאתקדם צעד נוסף קדימה.

לא יודעת כמה מסובך זה יכול להיות, אבל מקווה שהאהבה שלי אליהם תעזור לי.

merav999

New member
בתזונה טבעונית אין B12

לא בטוחה לגבי צמחונית, אבל תבדקי בקישורים שהאלזה נתנה לך בהודעה שלה.

לגבי החתימה, אני מבינה על מה את מדברת. התוכן אכן מזעזע. זה לא הפורום היחידי שאני גולשת בו, בחרתי את הקטע הזה מתוך תקווה שזה יעורר אנשים לחשוב איך הופכים בעל חיים ל"אוכל".

האלזה

New member
ברוכה הבאה למועדון

אפשר לשמוע קצת על מה שנתן לך את הדחיפה, או אם היו כמה סיבות לכך?
שואלת לצרכי שיכלול שיטות הסברה

קיבלת המלצות וקישורים לבלוגים אז נראה לי שאת מסודרת.
לגבי ה-B12 ששאלת את מירב, מומלץ להרחיב את הקריאה עליו, גם בשבילך וגם בשביל המטרידים שיצוצו עכשיו כמו פטריות לפני הגשם (כי אני מנחשת שהם יצוצו בהמוניהם לפני שירד פה גשם).
יש לך בקישורים שלנו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/faq/SubCategory.aspx?forumid=301&cId=470&sId=2150
וגם באתר של אנונימוס:
http://veg.anonymous.org.il/art7.html
בהצלחה
, אנחנו כאן!
ועוד משהו חשוב: שימי לב שבפורום לא מפרסמים מתכונים או המלצות על מוצרים מהחי (חלב/ ביצים/ דבש).
היו על כך דיונים רבים, אם תרצי אתן לך כמה קישורים.

nogaash

New member
תודה...

אני כבר הרבה זמן חושבת על זה, איך מצב אחד אני מאוד אוהבת בעלי חיים, את כולם, ומצד השני הם מוצאים את עצמם על הצלחת שלי... שנים שאני לא קונה שום מוצר מעור או פרווה מהסיבה הזאת, תמיד חשבתי, שמוצרי עור ופרווה הם מותרות שאנחנו יכולים לוותר עליהם ואוכל זה הישרדות... היום הגעתי להבנה שאני יכולה לשרוד גם בלי בשר... ישבתי לי לאכול ארוחת צהריים הכוללת עוף ופירה ובמקרה צפיתי בסרטון ביוטיוב שמראה איך לוקחים פרווה מארנבים בשביל לייצר סריגי אנגורה... הסרטון הזה זיעזע אותי, ואז הסתכלתי על הצלחת שלי וזיעזעתי את עצמי... זה הרגע שנפלה ההחלטה.

תודה על הקישורים

לגבי מתכונים, אין דאגה, אפרסם רק את הטבעוניים שהם

בדיוק עכשיו אני מבשלת ממולאים טבעוניים, פלפלים ממולאים באורז וירקות, ברוטב עגבניות עשיר עם המון עשבי תיבול, הריח משגע וזה נראה מעולה. מקווה שיאהבו את זה מחר בעבודה.

אם ייצא מוצלח אפרסם את המתכון.

Rock Solid

New member
לגבי מתכונים

כדאי לך להצטרף לקבוצה "בישול טבעוני" בפייסבוק - יש שם שפע של מתכונים וטיפים.

טיפ שחשוב לזכור

"האם המניעה הפתאומית של בשר מהגוף שלי תשפיע עליו באיזושהי צורה לרעה?" לא. המניעה לא אמורה להשפיע על הגוף לרעה, אבל כן יכולים להיות אפקטים פסיכולוגים:
1. אנשים שרגילים לאכול בשר מתרגלים ל"מנה עיקרית" ו"מנות משניות" בארוחות [אורז עם ירקות זו מנה "תוספת", נניח], ולכן יש אפשרות שבהעדר מנה "עיקרית" פסיכולוגית לא תרגישי שבעה, גם אם תשבעי מאותו האורז האמור. זו תופעה פסיכולוגית מוכרת, וניתן למנוע אותה בעזרת להכין מנה שנתפסת כ"עיקרית", לפחות בהתחלה. הצעות: ממולאים, פשטידות, קישים, קציצות, המבורגרים צמחיים, כיסונים ממולאים...
2. אנשים שמורגלים לאכול בשר רואים במנה מנה משביעה יותר אם צריך לחתוך אותה בסכין ומזלג לפני האכילה. זה נתמך חלקית ע"י ההרגל לזמן ארוך יחסית בין ביס לביס [כי צריך לחתוך באמצע, לעומת רק לקחת עם כף או מזלג] שגם הוא תורם במצטבר לתחושת שובע [שהיא דבר שתלוי בזמן האכילה]. כל ההצעות שהוצעו למעלה תקפות למנה כזאת.
3. שינוי בתזונה הוא שינוי משמעותי לגוף ולנפש ולכן יכול להיות שבהתחלה יצוצו תופעות פסיכולוגיות [שיתמכו כמובן ע"י החברה מסביב שתנסה לשכנע אותך לחזור לאכול בשר] כגון הרגשת חולשה, עייפות, הרזיה או השמנה. אלה דברים שמסתדרים ברגע שמתייצבים על אורח חיים חדש ומאורגן, והם לא קשורים לבשר באופן מיידי. אי אפשר להתחמק מזה, משהו כזה יקרה, אם זה ב"ווליום גבוה" אז אולי שווה לבדוק את זה, אבל אם זה דברים כמו שציינתי אז זה הגיוני וקורה, וזה עובר. הסיבה היחידה שזה יכול לא לקרות לך זה שישר תעבדי על פי תפריט חלופי שבמקרה יתאים לך בול, או שמראש בשר היה חלק מזערי בתפריט שלך. אז פשוט תתכונני לתקופת מעבר כלשהי.

setthemfree

New member
ברכות על ההחלטה..מנסיון

לפני שהתחלתי להיות טבעונית לפני שנה,(אצלי זה היה תהליך מתמשך, שהתחיל בחשיפה לאיך שהבשר שהמוצרים מחי מיוצרים ונגמר בהרצאה של יורובסקי) לא כל כך בישלתי, מאז אני נחשפת למלא מוצרים שלא הכנסתי הביתה אף פעם, והיום המקרר שלי מלא בכל טוב. מוצרים שבנוסף שהם נקיים מאכזריות גם בריאים..
כתחליף בשר אני ממליצה לך על סייטן בטעם טבעי, שזה בעצם בלי טעם והוא יספוג את הטעמים של הרוטב והתבלינים שאת שמה, המרקם שלו דומה למרקם של בשר מאוד רך. נמכר בחנויות טבע. לגבי מתכונים ממליצה לך על הבלוג של "טבעוניות נהנות יותר" את יכולה שמה גם להגיב ולשאול שאלות. בהצלחה וברוכה הבאה לחיים יותר מוסריים ,נקיים מהתאכזרות לבעלי חיים תמימים, ומצפון נקי

למעלה