טוב, אז גם לי זה הגיע

KoSeMeT

New member
טוב, אז גם לי זה הגיע

ובשעה טובה יצאתי מהבית. ואפשר לומר שהבאתי אותה ביציאה... מת"א הגדולה עברתי לאילת. אז דירה מצאתי (בסכום מצחיק כמעט של 800 שקל לחודש עם שותף שנראה נחמד וכולל הכל. אפילו מכונת כביסה יש לי שם ותנור חדש שלא נדבר על הגודל של החדר) ועכשיו רק נשאר לחפש עבודה. אז אם מישהו שמע על דרושים באילת מוזמנים להגיד לי.
הבעיה- הדירה בלי חוזה ועכשיו אחותי אמרה לי שהוא יכול להעיף אותי בהתראה של יום. מה שלדעתי לא יקרה כי בכל זאת יש עניין של אמון. אז זה בעיה שאין חוזה? סה"כ אני לא ממש צריכה חוזה כי הוא לא הגביל אותי לתקופה וגם אמרתי לו שאני פתאום יכולה למצוא משהו יותר טוב (לא נראה לי שזה יקרה כי מה שמצאתי מספיק טוב אבל עדיין) או להחליט לעזוב פתאום אז מראש לקחתי בחשבון שזה אולי זמני. אבל חוץ מהתקופה האם יש לדעתכם עוד משהו שכדאי לעשות עליו חוזה? סה"כ אני גרה עם שותף שכבר היה בדירה ואין לי עסק עם שום בעל בית. נראה לי בכלל שהדירה של השותף שלי. זה הגיוני כי הוא עובד בתיווך. אז מה אתם אומרים? לדרוש חוזה? זה יעזור לי להוציא תושב אילת אבל חוץ מזה?

זו בעיה רצינית

נתחיל מזה שאחותך צודקת: את אכן יכולה לעוף תוך התראה של יום. יותר מזה, השותף (או בעל הדירה) יכולים לגרור אותך תוך שתי שניות לבית משפט ולומר שלא שילמת להם את מלוא 2000 השקלים לחודש שכר דירה. את אומרת ששכר הדירה הוא 800, אבל איפה זה כתוב? גם העניין הזה שאת לא יודעת בדיוק מי הבעלים של הדירה ומה המעמד של השותף השני בה היא לא טובה לך בכלל. מה זה קשור במה הוא עובד לדירה הספציפית הזו? ואם הוא התנחל בדירה ריקה מבלי שבעל הבית יודע? גם זה קורה. אולי את מאוד צעירה ותמימה, אבל באמת, להכנס להתחייבויות כספיות בצורה כזו זה פשוט חוסר אחריות אדיר, וממש לא הייתי ממליצה לך להמשיך ככה.

KoSeMeT

New member
אוקיי

אז יום ראשון אני אבקש ממנו לעשות חוזה. בעיקרון הוא נתן לי קבלה כששילמתי לו. אבל לא נראה לי שזה יעזור..

goldyboy

New member
מאש חשוב לעשות חוזה

זה יכול לחסוף המון נעימויות. וכדאי גם לעשות בדיקה של ליקויים בדירה (אם יש) ולעשות אתו זכרון דברים, בשביל שלא יבוא בשלב כלשהו ויגיד שאלו נזקים שאת גרמת. שיהיה ברור מי דואג לטיפול בבעיות (מזגן שמתקלקל, רטיבות בקירות, בעיות צנרת וכיוב'), ובאופן כללי כשהכל מסודר והכל רשום אין מקום לטעויות, והוא גם לא יכול להעיף אותך תוך יום.

עד כמה שאני יודעת

במקרה של נדל"ן (דירות ובתים) יש חובה בחוק לעשות חוזה. אני רק לא זוכרת אם זה רק ברכישת דירה או גם בשכירת דירה.

KoSeMeT

New member
אוקיי, דיברתי איתו על החוזה

והוא אמר לי שכדאי לי קודם למצוא עבודה ואז לעשות איתו חוזה כי בחוזה הוא יכתוב שאם אני עוזבת אז אני אצטרך להודיע לו חודש מראש ואז חבל לי על חודש שכר דירה וגם בגלל זה הוא לא עושה לי חוזה עדיין (וגם בגלל שלא ביקשתי..) ועכשיו אם אני עוזבת אני יכולה להודיע לו שבועיים מראש ככה, כי אמרתי לו שאני לא יודעת מה קורה איתי ואם אני אמצא מקום אחר או מגורים ממלון אז יכול להיות שאני אעזוב ואני לא יודעת מתי אני אדע שאני עוזבת. האמת שהוא צודק אז אני מחכה למצוא עבודה או הכנסה נוספת כלשהיא, למרות שלא נראה לי שאני אעזוב, כרגע אני יותר ממרוצה מהדירה.

למעלה