טובלרון

skooby

New member
טובלרון

קבלתי טובלרון 200 גרם מתנה לראש השנה ועל האיזה כתוב שעולול להכיל גלון, וזנ נראהלי ממש מוזר כי תמיד אכלתי טובלרון, וזה תמיד נחשב לנ"ג. הם שינו משהו שו שזה כסת"ח של היבואן? תודה, מריאלה

../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif../images/Emo12.gif מה?????

מי היבואן? לנו תמיד יש בבית מלא טובלרון. הסבא של הבנים מביא להם מחו"ל. היצרנית הנה חברת kaft שידועה ברישום אחראי של אלרגנים. בדקתי עכשיו על האריזה שיש לנו בבית (כאמר מחו"ל) ואין בכיתוב באנגלית אזהרה. בדקתי באינטרנט וקראתי באיזה פורום שטעם מריר עלול להכיל....שלך היה מריר?

d a p h n a

New member
לפחות באתר האוסטרלי של קראפט

טובלרון כתוב במפורש כנטול גלוטן. http://www.kraft.com.au/HealthyLiving/SpecialDiets/FoodIntolerance/GlutenFreeProducts.htm הטובלרון המריר מכיל סירופ גלוקוז ממקור חיטה, שזה בדיוק אותו הסיפור כמו המנטוס - בעקרון תהליך ההפיכה של חיטה לסירופ גלוקוז אמור להוציא ממנה את כל הגלוטן ולכן סירופ גלוקוז ממקור חיטה אמור להיות בטוח למטרות צליאק.

d a p h n a

New member
אגב באסות שוקולד

היינו עכשיו בקניון ונכנסו לחנות של לינדט כדי לקנות משהו ספציפי לא קשור לענייני גלוטן. היה להם איזה מבצע שבו השתלם לקנות עם זה עוד שוקולד, אז אמרתי שאני יודעת שה-70% ומעלה שלהם בסדר מבחינת גלוטן וקנינו שתי חבילות שלו. עכשיו חזרנו הביתה - בדקנו באתר של לינדט ארה"ב, והם אומרים שלמרות שהשוקולד עצמו לא מכיל גלוטן הוא מיוצר על אותם פסי ייצור ולכן יש סכנה לזיהום משני ואסור לחולי צליאק. מתברר שה-70% שמאושר לצליאק הוא זה שמיוצר בשוויץ עבור השוק השוויצרי, אבל זה האמריקאי לא מתאים. קצת מדכא.

טליאמתי

New member
אז אני צריכה לבדוק אצלי איפה מיוצר:/

קניתי חפיסה אחת, שיהיה לעת מצוקת מתוק, עדיין לא פתחתי אותה וטוב שכך.

טליאמתי

New member
מהרתי לשלוח את ההודעה../images/Emo4.gif

החפיסה שיש לי היא עם מילוי מנטה. יש התראת אלרגנים שלא כוללת גלוטן. והוא מיוצר בכלל בצרפת.

d a p h n a

New member
יכול להיות שהוא בסדר.

לא בדקתי את כל הייצור של לינדט בכל מדינה שהיא. רק ראיתי שבארה"ב לא טוב ושבאתר של שוויץ כתוב שכן טוב אבל שהם מתחייבים רק לגבי השוק השוויצרי.

טליאמתי

New member
לפי המדריך הירוק-טובלרון חלב מותר אבל

שם מדובר על כך שהיבואן הוא סידס. ע"ג הטובלרון עצמו (200 גר' שוקולד חלב) כתוב שהיבואן הוא דיפלומט מפיצים. על המדבקה בעברית כתוב כדברי מריאלה שהוא 'עלול להכיל שאריות חיטה (מכיל גלוטן)'-בנוסח הזה והמדבקה מודבקת על הכיתוב המקורי כך שאי אפשר לבדוק את זה. לדעתי אם באתר שלהם אין ציון של שינוי במרכיבים, זה עלול להיות כסת"ח של יבואן חדש. גם אני אכלתי ממנו וללא תגובה

skooby

New member
אנחנו קילפנו את המדבקה

וקראנו בכל השפות(פרט ליוונית) ובכל שפה לא מוזכר העלול להכיל, נראה לי שזה כסת"ח של היבואן החדש. קרפט היא חברה אחראית, אני תמיד קניתי דברים שלהם כשטיילתי בחו"ל. והשוקלד שקיבלתי הור חלב , לא מרר. למרות שבחו"ל אכלתי הרבה פעמים מהמריר ולא קרה לי כלום. המון תודה, מריאלה

למעלה