טובי וונטולין

sporTV

New member
טובי ואז פולמוזיין

אפשר יחד? אני מתכוון אחד אחרי השני....בבוקר.

chakiv

New member
טובי ופולמוזיים - תשובה

פולמוזיים - אחד החומרים הכי רגישים במתן אינהלציה. מכיוון שמדובר באנזים (דורנאז אלפא - שם החומר הפעיל), כל דבר יכול להרוס אותו ולכן חשוב תמיד שפולמוזיים יהיה מופרד מחומרים אחרים ולדאוג שהמכשיר אינהלציה יהיה נקי לפני שעושים אינהלציה בפולמוזיים. לגבי הסדר: במקרה הזה, יש שתי אסכולות- יש הטוענות שפולמוזיים תמיד צריך להיות בהתחלה ויש הטוענות שפולמוזיים תמיד צריך להיות בסוף
. אסכולה הטוענת שפולמוזיים צריך להיות בהתחלה: 1. המכשיר הכי נקי בהתחלה כשעוד לא הכנסנו לו שום דבר ועל כן יעילות פולמוזיים תהיה הכי גבוהה במצב זה. טענה זו לא רלוונטית אם משתמשים במכשיר אינהלציה אחד לפולמוזיים ובמכשיר אינהלציה אחר לשאר האינהלציות. 2. לפולמוזיים יש אפקט מפרק ליחה, וכך יותר תרופה (טובי, כולירצין ועוד) חודרת לאתר המטרה בריאות כיוון שלמעשה הפולמוזיים קצת 'ניקה את הריאות מהליחה'. אסכולה הטוענת שפולמוזיים צריך להיות בסוף: 1. פולמוזיים נתפס, הרבה פעמים, כאינהלציה החשובה ביותר ועל כן כדאי שיהיה בסוף כי זה אומר שהמטופל עשה אינהלציה כראוי. פולמוזיים 'סוגר' את האינהלציה. 2. חשוב לזמן הפזיוטרפיה - בחולים אשר בריאותיהם נמצא חיידק הפסיאודומונאס, מומלץ לעשות אינהלציית פולמוזיים אחרי הפזיוטרפיה (מתוך אתר איגוד CF). אם השאלה שלך אינה קשורה לזמן הפזיוטרפיה, הייתי ממליצה לך ללכת על פולמוזיים קודם ואחכ טובי - בגלל הסיבות שתיארתי קודם. מה אתה אומר? אפשרי? ורדית

vikvik

New member
הפתרון

להחזיק כמה נבולייזרים. אחד לכל תרופה. ככה אני עושה.

sporTV

New member
הכל אפשרי אם יש רצון וצורך.

האמת ששאלתי את השאלה כי אני אמור לצאת לטיול של יומיים בעוד חודש. ולא תיכננתי לקחת מכשיר אינהלציה כי התרופות האלה דורשות קירור (פעם ראשונה שאני מתכנן חיפוף!!!!!) אז חשבתי לעצמי אם אפשר לעשות בבוקר את שניהם וכך לא לדלג על פולמוזיים. במציאות אני עושה בבוקר טובי/כל אינהלציה אחרת (אחרי פיזיו ואוכל), בצהריים פולמוזיים בערב טובי/כל אינהלציה אחרת (אחרי פיזיו ואוכל) אני לא עושה את שתי האינהלציות בבוקר כי גם ככה לוקח לי המון זמן להתארגן..... תודה רבה על התשובה המעמיקה!

toffi199

New member
תלוי לאן אתה נוסע

בדיוק חזרתי מברלין לפני שבועיים והאוויר שם היה ככ נעים צלול וקריר כמו העיר הזו שכולנו זוכרים משוויץ... נסעתי ל4 ימים ונכון, גם אני לא לקחתי פולמוזיים. הרגשתי שם ככ טוב שלא עשיתי אינהלציה בכלל (לא לנסות בבית!)...חזרתי הביתה עם פוש חיובי בהרגשה הכללית. וזאת,רק ל4 ימים... אבל עכשיו, שבועיים אחרי, נשארו בקושי שרידים :)

sporTV

New member
אני אף פעם לא ממליץ, ואף פעם לא חיפפתי בכוונה

בכל 20 שנות חיי. אבל........בשביל טיול של לילה אחד מחוץ לבית אפשר לפסוח על אינהלציה או שתים.

vikvik

New member
מסכימה לגמרי!

ואתה יודע מה , לפעמים צריך לפרגן לעצמך גם את החופש הזה , ואני אומרת את זה לך כי אני סומכת עליך!

sporTV

New member
מה את ממהרת?

רשמתי שזה עוד חודש. אפילו חיפוף דורש הכנה נפשית עמוקה.

chakiv

New member
טובי וונטולין - תשובה

אפשר ביחד, אין בעיה. אבל טוב שאת שואלת כי לא לכל התרופות לאינהלציה יש התאמה ולא הכל מותר לערבב. ורדית

למעלה