טובין לסחר

• פותח הנושא IceL
  • פורסם בתאריך

IceL

New member
טובין לסחר

לאחרונה עידכנתי של מפתח הארצות של ואנור, ויצא לי לחשוב ששדות ה"יצוא" וה"יבוא" מוגבלים מידי. לכן שתי שאלות: 1. האם אתם מכירים ברשת רשימה של טובין ושירותים? 2. אני מתעניין מה המקור הארצי של הטובין הבאים. זה חשוב מבחינת אקלים כדי שאני אדע איכן למקם אותם: וניל, קקאו, קפה, טבק, תירס, תפוח-אדמה, פפריקה, פיסטוק, אגוז פקאן ומלך, קינמון, אפונה. תודה.

מירטל

New member
לא, אבל...

שים לב ששינוי קטן במילים או באותיות יכול לשמש אותך להפיכת דבר כלשהו לקסום ומופלא, אולי במקום המילה הלועזית ווניל תשתמש במילה המוזרה והאקזוטית שנף? בכל אופן, קריאה זריזה של חלק היבוא והיצוא אכן נראת דלה במיוחד, הנה כמה עצות קטנות שלי בכדי להפוך את הדבר הזה ליותר חי ויוצא דופן, ואולי פחות משעמם: א. תשתמש בפרטים, מוצרי מזון זה הרבה יותר מדי כללי. תפרט : האם הם מייצאים מזון בסיסי ( שעורה, חיטה), מזון שדורש הכנה או טיפול כלשהו ( בשר משומר, דגים מיובשים או גבינה) והאם ישנו מאכל מסויים שבו אותה ארץ מתמחה במיוחד? כנ"ל לגבי כלי נשק, בעלי חיים, אין דין מדינה שמייצאת סוסים כדין מדינה שמייצאת שוורים לרכיבה. ב.עם מי הם סוחרים? תרשום לאן הן מייצאות וממי הן מייבאות את הדברים. ג. צור יצוא מיוחד או התמחות מיוחדת : עיר שידועה על היין יוצא הדופן שלה ( שמפנייה? ), עיר שממנה מיבאים את החרבות המשובחות ביותר יוסיפו לעומק של עולם המשחק. ד. פרטים אקזוטיים : תבלינים שהמצאת, בע"ח וצמחים שנשלחים אל העולם הגדול הם גם מוצרים שמייצאים ו/או מייבאים.

Painkiller1989

New member
תפוח אדמה במקור

מדרום אמריקה ואמריקה התיכונה. קינמון בא מהמזרח הודו וסין אם אני לא טועה. פפריקה בכל מקום דרומי. אפונה צפון, אני יד בטוח שאירופה אולי גם אמריקה הצפונית. כל השאר אני לא יודע

עבדים

סחר עבדים היה פופולרי מאוד בעבר, והוצדק בתירוצים שונים - היו מי שטענו שזה בסדר גמור למכור ולקות כושים כי הם תת-אנושיים פרימיטיביים שהשיעבוד לאדם הלבן רק מעלה את רמת חייהם, וחוץ מזה - באפריקה יש המון קניבלים ואם לא נתפוס את הכושים ונמכור אותם, כושים אחרים יאכלו אותם.

IceL

New member
באמת שכחתי,

התכוונתי להכניס עבדות איפשהו, אבל שכחתי מזה.

Soul Cake Duck

New member
רצוי גם לציין

שלא תמיד "עבד" היה מה שאנחנו מכירים מהתקופה הקולוניאלית, דהיינו רכוש בזוי שעושים בו ככל העולה על רוחנו. בתנ"ך גם הייתה נהוגה עבדות, אבל עם חוקים מפורטים ומחמירים למדי באשר לחובותיו של בעל העבד כלפי העבד או השפחה, וזכויותיו של העבד. היה מאוד מקובל שמישהו ימכור את עצמו לעבדות לתקופה נקובה, ואם כי הוא היה חייב כמובן לעשות כדברי אדונו ואף להיות מועבר מאדון לאדון ללא בחירה, הרי שלא ניתן היה פשוט לעקור אותו לחיים של צמיתות מוחלטת בארץ זרה כולל בעלות על ילדיו. כך שאם מוכנסים עבדים כמצרך, רצוי לחשוב גם על יחס החברה לכל הנושא - בכל מקרה זהו מעמד נחות, אך השאלה עד כמה?

אל תכליל מעבד עברי על כל עבד

הכללים התנכיי"ם עסקו בעבד עברי. עבד נכרי לעומת זאת היה במצב די גרוע. העבדות בארה"ב הייתה זוועה לא קטנה - עבדים לא יכלו רשמית להנשא, ובכל רגע היה אפשר להפריד עבד מזוגתו וילדיו אם עיסקה כלכלית דרשה זאת. בתנאים כאלו קשה לקיים חיי משפחה תקינים, ואת התוצאות אנחנו רואים בביצ'ז ובפימפז עד היום.

למעלה