ובכן. אמ אני מעביר ביקןרת על מישהו והיא לא טובה האם פגעתי בטוהר המילה? ואם כן,אז לא להעביר ביקןרת. כי זה עלול לפגוע? עצם זה שלא אומר דברים "רעים" ולא אבטא מחשבות "שחורות" יגרום לטהר המילה? ומה אם לא הוצאתי גברים אלו החוצה,כי אז שמרתי את טהר המילה????????????
רציתי לשאול אם קראת את הספר "ארבע ההסכמות" ושם נתקלת בצירוף "טוהר המילה", או שהתוודעת למילים אלה בפורום זה? "לשמור על טוהר המילה" - אם אני כותבת זאת אני בדרך כלל מתכוונת לכך שאני מעוניינת לעשות שימוש מיטיב במילים שלי. בוא נרפה רגע מהגדרות. מה אתה רוצה להשיג בחייך בנושא של השימוש במילים שלך?
"ובכן. אמ אני מעביר ביקורת על מישהו והיא לא טובה האם פגעתי בטוהר המילה?" אתה לא יכול לפגוע ב"טוהר המילה". זו אינה יישות כלשהי. טוהר המילה זה מושג שאני אישית נתקלתי בו בספרי דון מיגל רואיס. אולי הוא מופיע בעוד מקומות. כפי שאני מבינה את צמד המילים הזה הכוונה לשימוש לטובה במילים שלנו. זאת אומרת, לא לרכל למשל, לא לדבר באופן הרסני כלפי עצמנו או אחרים, ועוד. "ואם כן,אז לא להעביר ביקןרת. כי זה עלול לפגוע?" השאלה כללית מידי עבורי. אם תתן דוגמא ספציפית, אולי אוכל לענות. "עצם זה שלא אומר דברים "רעים" ולא אבטא מחשבות "שחורות" יגרום לטהר המילה?" לא. "ומה אם לא הוצאתי גברים אלו החוצה,כי אז שמרתי את טהר המילה????????????" לאו דווקא.
הכוונה ללמד אותנו להרחיק מאיתנו ביקורות ביקורות=הן שליליות ולא באות ממקום נקי אלא לפגוע ואינם נותנות כלים לאותו מבוקר ובעצם אנו מעמידים אותו במקום חלש בזמן שאנו מגדילים את עצמנו מעליו כאשר אפשר להעביר פדבק = משוב אומנם אנו מעירים למישהו אך באותה נשימה נותנים לו כלים ואתן דוגמא לביקורת ופדבק ביקורת= איך הסתפרת ממש לא מתאים לך (המבוקרת שמעה רק מה לא טוב) פידבק= אני רואה שהסתפרת נחמד אבל אני אהבתי את השער הארוך שהיה לך הוא הוסיף לך לנשיות גם העברנו קומפלמנט וגם הערה בונה נתנו לה כלי לשקול להאריך את השער אם תחליט שצדקנו הרעיון לא לגרום לאחר להיות מושפע לרעה מהביקורת שלנו למילים יש כוח גם אם באותו רגע התעלמנו הן מתחלחלות והופכות לאמונה האדם מאמץ לעצמו ביקורת ומאמין שהוא באמת כזה (ולמה להרע לו) כל אדם אוהבת שמחמיאים ומפרגנים לו, כמה פעמים כשפרגנו לנו הרגשנו מאושרים וקלילים והתהלכנו כמו טווסים מה שביקורת גרמה לנו להתערער ולהתעצב ויותר גרוע לאבד ביטחון עצמי רק ממילים להתבטא ולהביע דעות אפשר בלי הצורך להרע ולעקוץ תמיד כשאנו רוצים להעביר מסר חשוב להעביר את המסרים ממקום נקי ולהתחשב ברגשותיהם של המבוקרים ואפשר אחרת - אם רוצים