טהורה

עץ שתול

New member
טהורה../images/Emo237.gif

אני חושבת שגם הוא חשב שאני כלה מושלמת. אשה טובה, עושה רצון בעלה, נאה וחסודה, צדיקה, יראת שמים, תעשה מלא ילדים, תגדל תלמיד חכם, זה מה שהוא רצה, לא היה לי שום ספק שזה המסלול שמחכה לי, כן, פעם הראשונה שנתתי לרפי יד, שנגעתי בו, זה היה אחרי החופה! זה שהחכמים הם גברים ולא נשים, וזה שלאורך כל הדורות מה שעבר או מה שעובר בראש של האשה זה ממש לא ענין אותם, בזה אין לי שום ספק. כי אם מישהו יכול להשים את עצמו במקום אשה, שלעולם לא היתה עם גבר ולא חוותה מגע עם איש, וביום אחד ברגע אחד צריכה לעבור ממצב של כלום למצב של הכל, זה כמעט כמו אונס! אז יש כתובה, וזה נעשה ברשות, וזה אפילו מצוה, אבל זה כמו אונס...! אבל זה לא טבעי... זה לא נכון... אני לבת שלי לא יעשה ככה!!! במילים פשוטות אלה שממחישות את מה שעובר על האשה הדתית שכפויה לשמור את חוקי הדת, בסרט "טהורה"...http://www.youtube.com/watch?v=0KQhPi-Ywtg

אז סתם מדובר בכלה צבועה ורמאית

ואוליי אף לסבית. לא יצא לי לצפות בסירטון. אך זהו מה שעולה מדבריך. "אז יש כתובה, וזה נעשה ברשות, וזה אפילו מצוה, אבל זה כמו אונס...!"

פלמוני היקר

ובאמת יקר. ממעט הפעמים שראיתי אותך מגיב אני חושב שיש לך בעיה. אין לך EQ. אדם שופך את ליבו ואתה טוען בפניו כל מיני טיעונים לוגיים. זה לא קשור, וזה לא מתאים. וכבר אמרתי שכנראה שאתה גאון. וכנראה שזה נובע מכך.

סליחה, על איזו שפיכת לב מדובר ?

מה טוב שאין מדובר באדרוגינוס. ומכיוון שעץ שתול הינו גבר ולא אישה, לא ידעתי מי שופך את ליבו ובפני מי? ואם כבר מדובר בציטוט, אז מה רע בהעלאת טיעונים כאילו ואחרים ?

כי אנשים כותבים בכדי

לספר על החוויה האישית והסובייקטיבית שלהם. ואילו אתה מנסה להפוך את זה לתרגיל מתמטי, לוגי, לבדוק את החוויה האובייקטיבית. יכול להיות שיש לך בעיה חמורה באינטלגנציה ריגשית, אז יש לי רעיון שימנע את ההתרגזות עליך וימנע את הפגיעה מהכותבים, שרשור שבו מישהו כותב על מנת לקבל תמיכה ריגשית- פשוט תתעלם ממנו.

חווייה אישית ?

"כי אם מישהו יכול להשים את עצמו במקום אשה, שלעולם לא היתה עם גבר ולא חוותה מגע עם איש, וביום אחד ברגע אחד צריכה לעבור ממצב של כלום למצב של הכל, זה כמעט כמו אונס! אז יש כתובה, וזה נעשה ברשות, וזה אפילו מצוה, אבל זה כמו אונס...!" תמיהני איך גבר מסוגל לחוות חווייה אישית שכזו ? הכל יודעים למה כלה נכנסת לחופה ? ומסתבר שמלבד הכלה עצמה. "אין האשה מתקדשת אלא לרצונה והמקדש אשה בעל כרחה אינה מקודשת" לאור הלכה זו, הגדרת ייחסי אישות ובפרט של ליל החופה כאונס, מעלה שאלות ותמיהות לשם מה אותה בחורה התחזתה לאחרת והעדיפה להינשא ? שהלוא לא רצתה אלא אהבה אפלטונית בלבד. הזוג החרדי יודע לקראת מה הוא הולך. ועוד לפני ענייני הכספים, הרי הם דנים בכובד ראש על הכל הולל הכל. החל מכיסויי הראש, וכלה בחינוך יוצאי חלציהם. ואם אותה בחורה אין תוכה כמו שהיציגה את עצמה, בעיניי היא זו שאונסת את הגבר. אם להמשיך לחיות עימה, ואם להתגרש. ואין זה משנה לי אם ההצגה לכיוון חזרה בשאלה או בתשוקה, או אם באה מצד הגבר או הבחורה!

וגם זו מטמטיקה בגרוש

אילו אברך היה נתפש על חם במתן מצג שוא כדי לקבל טובות הנאה מהרשויות, כולם היו מתקוממים. אך כאשר מדובר בעניינים קצת יותר רציניים, כל יפיופי הנפש שלימים עם האונאה הלזו. איני מדבר שבמהלך במסגרת הנישואין אדם מחליט לשנות את אורח חייו. אך אדם שמלכתחילה התחזה למי שאינו, ובפרט בדבר העלול להעלות את נישואיו על שירטון, חשוד הוא בעיניי לגרימת שביתה איטלקית. ולגרור את הצד הנגדי להגיש תביעת גירושין כדי לזכות במחצית מהונו. או כדי להיות כעלוקות אב/אם חד הוריים המוצצים את לשד עצמותיהם של הצד הנגדי. או ביטוח לאומי. אין זה מקובל עליי שאף כי מלכתחילה "היו את כל הסימנים כדי לברוח, ראיתי ושמעתי אותם, אבל אני בהתרגשות- אין, אין, חתן צדיק כזה לא היה ולא יהיה" ואעפ"כ "הייתי מרוצה בעיקר מזה שהגשמתי להורי את החלום האולטימטיבי. גם אהבתי מאוד את כל מה שמסביב: ההכנות, השמלה המההמת בעיני וכו` אם אפשר היה לעשות חתונה בלי חתן, יש מצב שהייתי הולכת על זה.... אבל, אני לא בטוחה במדויק מה היו הרגשות שלי בתוך כל זה" נישואין, אינם משחק ילדים. לידיעתך במרבית הקהילות משלישים סך נכבד בסגירת התנאים במידה ואחד מהצדדים יבטל את הנישואין.

תסמונת אספרגר.

אני לא מבין איך אתה מצליח לחשוב שילדה בת 17 יכולה לחשוב הרבה מעבר לשמלה יפה ודברים מעין אלה. אני זוכר את עצמי מתגייס לצבא, כשהדבר שהכי עניין אותי הוא להיות מקלען. לא חשבתי על כך שאני אמות, לא חשבתי על 3 שנים שאמא שלי לא תישן בלילה, לא חשבתי על שריטות נפשיות, וptsd. חשבתי רק על ה"נגב". וכשאתה שם אתה מבין שהיית אידיוט גמור. ושיהיה ברור - אני לא מצטער על השירות הצבאי שלי. אתה מבין?הרבה מההחלטות שלנו מונעות על ידי סיבות שוליות. וכבר אמר החכם שאם האף של קליאופטרה היה ארוך בסנטימטר אחד, ההיסטוריה הייתה שונה לגמרי.

אני יודע מה זה תסמונת אספרגר

לא שאלתי מה זה תסמונת אספרגר, שאלתי מה הקשר??? אני מכיר את התסמונת מאוד מקרוב, לא צריך הסברים על התסמונת. אם כבר, אוכל להסביר לך פרטים שלא מופיעים בויקיפדיה.

דיי להיתמם

אוליי במגזר החילוני, בחורה ממוצעת אינה מסוגלת לחשוב מעבר לשימלה יפה. אולם מה לעשות והסקטור החרדי מחנך שהילדה אחרטית על עצמה והרי היא בגירה לכל דבר החל מגיל 12. כולל להקשרים של חייבי מיתה. כשמתייחסים לנער כאל ילד, אז אפילו בגיל 30 הוא לא יהיה בגיר ואחראי דיו. אך כשמחנכים ילד שהינו בוגר ואחראי, אז הוא משדר בגרות נפשית לא פחות ואוליי אף יותר מהבוגרים.

לא, חלילה

מצווה להאמין לכל סיפורי פוגי הרחוקים מהמציאות. כולל הללו הלקוחים מפרוטוקולי זקני ציון.

עוד שטות אחת לא תזיק

מעניין איך תגיב אילו אישתך תחליט לחזור בתשוקה, ותגיש כמובן נגדה תביעת גירושין. ומלבד חלוקת הרכוש, תיאלץ לממן את בעלה אברך הקולג' מדמי המזונות עבור יוצאי חלציכם? וכ"ש אילו עוד לפני נישואיכם החליטה לחזור בתשוקה, אך העלימה מידע זה מטעמים שונים. האם גם אז תצדדו בעדה ? ושמא ואוליי תצדדו אף אתם בשטויות שלי שכל המשנה ידו על התחתונה ? ואין זה משנה עבורי אם השינויי לכיוון חזרה בתשוקה או בשאלה. נראה אתכם גברים כאשר מקרים שכאילו יהיו נוגעים אליכם אישית.

למעלה