טבריה - שרי, משה

• פותח הנושא ornan
  • פורסם בתאריך

ornan

New member
טבריה - שרי, משה../images/Emo35.gif

שלום לכם לפי הידיעות, שקבלתי מוצאה של הסבתא רבא של בעלי ישראל,הוא מטבריה. שמה היה מיכל לבית רשקוביץ נולדה בסוף המאה ה-19 תחילת המאה-20. היא נשאה ליעקב בנדל, איש ראש פינה. היא נפטרה לאחר מחלה קשה בשנות ה-30 לחייה, מותירה 5 יתומים רכים. איננו יודעים שום פרטים על בני משפחה נוספים, מעבר לעובדה העיקרית, שהיא הייתה נינתו של ניסן בק. שבת שלום ארנה

שרי סילבר

Active member
Welcome to the club גם אני איני יודעת עדיין איך "לאכול" את העניין הטברייני. משה, הטבריינים פה סומכים עליך, עם 1000 שנות שורשים של העץ שלך...

שרי סילבר

Active member
אוי, הזכרון החולני שלי...../images/Emo163.gif השם רשקוביץ שהזכרת בהודעה הטריד את מנוחתי, ומשום מה קפץ לי השם ליפא רשקוביץ. ניסיתי להיזכר איפה נתקלתי בשם הזה, עד ש...בינגו: בשעתו צילמתי מהעיתון קתדרה (יד בן-צבי) מאמרים בנושא תולדות הרפואה בגליל. בגליון קתדרה 63, אפריל 1992, עמ´ 176-183 מופיע מאמר המוקדש להערות והארות, עוד על ראשית הרפואה בגליל. בין השאר נאמר שם (עמ´ 177): "אשר לתרופות צוין שיש לקבלן בצפת, אצל הרוקח ליבה(Libbe)". בהערה על שם זה נאמר: "מדובר בליפא רשקוויץ, נראה שהוא ר"ל, ´הרוקח´ הצפתי, שעליו סיפר יעקב בנדל, שהיה עורך ניסויים פרמצווטיים, לעיתים קטלניים, בחולים שדרשו בו. י. בנדל, ´ראש-פינה: קטעי זכרונות´, בוסתנאי, ג, גליון 35 (16 בדצמבר 1931), עמ´ 14 ". לא יודעת איך בדיוק הקשר. אמנם השם כאן מופיע בוריאציה קצת אחרת, אבל צפת, טבריה, בימים ההם, בטוח קשור. והעובדה שיעקב בנדל כותב אודותיו, זה מוכרח להיות קשור אליכם, וזה אומר שהיה רשקוביץ גם בצפת. נראה לי שכדאי לך להציץ בעיתונות התקופה. מנסיוני, לא בכל מאמר יש הרבה אינפורמציה, מאידך יש שם המון מכתבי תודה, השמצות, רכילויות, ובעצם...שום דבר לא השתנה. אבל זה בהחלט עוזר להבין את הרקע, האוירה הכללית, ופה ושם בהחלט ניתן לדלות אינפורמציה. יתכן שבנוסף על "בוסתנאי", יש איזכורים בעיתונים כמו החבצלת, המגיד, הצבי, וכו´. קדימה לעבודה!../images/Emo50.gif

ornan

New member
לזה את קוראת זכרון חולני../images/Emo35.gif

הי שרי! מהודעה להודעה (גם הפנימית בינינו), אני נפעמת יותר, מהידע המקיף שלך בתולדות הישוב בעיקר בצפון הארץ. כל פעם אני מגלה מקור מידע חדש, יש לי בספריית ביה"ס עותקים רבים של "קתדרה" ועוד לא מצאתי את הזמן לקרוא אותם ואני כנראה מפסידה... לעיתונים האחרים כנראה שאאלץ לחכות לזמן צאתי לגמלאות. אני חשה צורך עמוק להרחיב את ידיעותי בהתיישבות בגליל, רבים מצאצאי המתיישבים נמנים עם חברינו הטובים, אנו נפגשים לעיתים קרובות והסיפורים הגליליים תמיד מרתקים. אבל כמו תמיד אני מניחה נושא זה בצד אני חייבת לנסות ולסגור את המעגל המשפחתי שלי, הזמן קצר - הנסיעה שלי בעוד חודשיים בדיוק ואני עדיין רחוקה ממציאת פרטי מידע מינימליים. ארנה

שרי סילבר

Active member
לא להתייאש../images/Emo178.gif בחיים כמו בחיים, בדקה ה-90, רגע לפני הנסיעה, אולי פתאום יצוצו דברים, ואולי כמו רבים בינינו, זה יגיע בגלים. חודשיים זה המון זמן (מי כמוני יודע, כשאני יושבת וממתינה לתשובות מארכיונים...).

צביקוש21

New member
משה? היכן אתה?

משה... תיכנס לדף הקודם של הפורום יש שם עוד מספר שאלות שלא ענית עליהם ושלא הגבת עליהם כלל. מחכה לתגובתך לאחר שתצפה בהם. שבוע טוב

למעלה