טבעת

P911T

New member
טבעת

האם מישהו יודע היכן ניתן להזמין טבעת ברזל עם חריטה של השם שלי עליה כדי לשים לתוכי?

hoolon

New member
אתה בטוח שאתה רוצה לשים לו טבעת?

לסמן אותו עם חתיכת ברזל שלדעתי יכולה להפריע לו, לא בטוח שכדאי לך.

joolon !!!!

טבעת לתוכי זה לא סתם ברזל.. זה דבר שנותן צאת פרטים על התוכי : ID, מגדל, שנת לידה.. כמו שקולר לכלב, כמו שדיסקית לחיל וכו.... זה ממש לא מפריע לו !!!

hoolon

New member
האמת? מי צריך את הנתונים האלו?

ואתה היית רוצה שיקשרו לרגל שלך חתיכת ברזל? זה לא נחוץ לדעתי, כי תוכי הוא לא כלב, אנשים לא יסתכלו על החתיכת ברזל ויחפשו את הבעלים כי הבעלים לא רשום שמה, הוא מתחלף מידיד פעם לצערנו.

P911T

New member
זהו שאתה טועה

בעלים של תוכי לא תמיד מתחלף (לפחות לא אצלי) ואני רוצה שיהיה פרטים שלי למקרה של בריחה או כל דבר אחר.

רואי

New member
לדעתי

זה מיותר התוכי יצטרך ללכת כל חייו עם טבעת מעיקה על רגלו חבל...

09

New member
יש לי אישהו תוכי

שמתי שקניתי אותו הוא היה בלי רגל אחד, והמוכר סימן לו את הרגל השנייה... לאחר שנה הרגל הזאת גם נקתיה (אני ממש לא יודע איך!!!) ויכול להיות שזה בגלל הטבעת הזאת...

bigjack

New member
מנסיון זה ממש מיותר....

בזמנו רציתי לסמן את כל הבוגרים בכלוב כדי שלא ישארו גוזלים ויתערבבו עם ההורים. החלטתי לסמן אותם קניתי טבעות סימון לכדתי את כל הבוגרים אחד אחד וסימנתי אותם עם הטבעות. כנראה שלחלק מהם לחצתי יותר מידי ופתאום ראיתי קוקוטיילים עם רגליים נפוחות. מיד התחלתי לתפוס את כל ה'נפוחים' ולקצוץ את הטבעות שהתהדקו על הרגל עם קטר. תאמינו לי שהרגשתי חרה מזה. התוצאה היתה ששני תוכונים איבדו רגל מדלקת אבל לפחות הם חיו עוד מספר שנים טובות עם רגל אחת. הקוקוטיילים ניצלו כולם. אז זה הנסיון שלי עכשיו תחליטו אם בא לכם לשים טבעת. זה מיועד למגדלים מיקצועים ואם למישהו בא לסמן את התוכי שלו אז תמיד אפשר לסמן אותו עם שבב אלקטרוני אצל הוטרינר. זה נעשה בזריקה והתוכי מסומן לכל החיים. צחי

רואי

New member
ועוד בעיה

הטבעת יכולה להתפס בסורגים של הכלוב וכתוצאה מכך התוכי יכול לשבור רגל

B l o F

New member
bigjack

"התוצאה היתה ששני תוכונים איבדו רגל מדלקת אבל לפחות הם חיו עוד מספר שנים טובות עם רגל אחת." אתה בטוח שהשנים היו טובות? לתוכונים עם רגל אחת? חבל שנתת להם להמשיך לחיות ככה

bigjack

New member
אם הם חיו..............

עם בנות זוג, היזדווגו והביאו דורות של צאצאים אז נראה לך שהיה להם כזה גרוע?? נכון שהם היו נכים אבל הם התנהגו כמו כל תוכי רגיל. אם הייתי יכול למנוע את מה שקרה תאמין לי שהייתי עושה את זה אבל הסבל כבר נגרם להם אז יכולתי רק לדאוג להם להמשך חיים טוב וקל. לפי מה שאתה אומר כל חיה שנפצעה ויש לה מום צריך ל'הרדים'?? היה לי חתול כשהייתי ילד שכלב נשך אותו והרגל הקידמית נהיתה משותקת. אז הוא היה צריך למות בגלל זה? אגב הוא חי 8 שנים ולפי דעתי טובות מאד. ונכי צה'ל? בגלל שהחיים שלהם לא אותו הדבר אז לא יכולים להיות להם חיים טובים? אני לא משחק את אלוהים עם החיות שלי אלא רק בחוסר ברירה. צחי

B l o F

New member
אין ספק שאתה דואג להם

וכמו שאמרת הרגשת מאוד רע עם זה אבל בכל זאת אני די בטוח שהיה להם קשה מאוד זה בכל זאת קצת שונה מחיות אחרות לתוכי יש רק 2 רגליים ואם הוא נשאר עם אחת זה ממש קשה ועצוב למרות שאם אני לא טועה אצלך הם עוד יכולים לעוף קצת? לא כל חיה שנפצעה צריך ל'הרדים' אותה, אבל יש מקרים חמורים מאוד שכדאי כמובן זו דעתי וזה משתנה מאדם לאדם אני לא מאשים אותך כמובן, רק אמרתי שלדעתי לא היה להם כל כך "כיף" לחיות עם רגל אחת...

B l o F

New member
אגב, שמתי לב

שבחתימה שלך החלטת להשמיט את ה
מה קרה? היא לא חיה?

bigjack

New member
צדקת בשני המיקרים.....

אצלי התוכים חיים בכלוב תעופה בחצר בגודל 3*3 מטר ובגובה 2.2 מטר כך שלא חסרה להם פעילות גם עם רגל אחת. ואת ה
כנראה לא ראיתי או שעוד לא היה אבל עכשיו הוא כבר שם. צחי

למעלה