טבעת אירוסין

gingerie23

New member
טבעת אירוסין

שלום לכולם :)

אתמול חבר שלי הציע לי נישואין (במהלך חופשה), הוא קנה לי טבעת סוליטר מזהב ויהלום בגודל 0.1 קראט מרשת גראס (הוא סטודנט תפרן אז זה מה שהוא יכל לקנות). אני מאוד אוהבת את צורת הטבעת אבל היהלום קצת קטן מדיי לטעמי, רציתי לדעת אם יש אפשרות לשדרג אותו לגודל אחר? (רק את היהלום עצמו, בלי לשנות את הטבעת), יש לי כף יד צרה עם אצבעות דקות וארוכות לכן אני לא רוצה לשדרג ליהלום רציני אלא שיהיה קצת יותר גדול.. אם יש אפשרות לשדרג, יש לכם מושג כמה זה יעלה?
בנוסף אני רוצה גם להוסיף חריטה, כמה זה יעלה בערך?

Princess Lotta

New member
אולי זו רק אני

אבל בטבעת אירוסין שניתנה לי, לא הייתי משנה דבר.
הוא נתן לפי יכולתו והאירוסין הם המשמעותיים - ועצם זה שהוא מציע נישואין כשמצבו הכלכלי כזה...
&nbsp
אל תביני אותי לא נכון, אני לא שופטת אותך חלילה, אבל זו מתנה משמעותית מעצם קיומה, ממנו אלייך. וטבעת אירוסין היא גם כך סמלית בעיקר, כך שאני אישית לא הייתי שוקלת אפילו לשנות דבר.
&nbsp
&nbsp

gingerie23

New member
יש בזה משהו

את צודקת, אני מאוד אוהבת את הטבעת, רק חשבתי לשדרג אותה מבחינת היהלום (לשלם על זה בעצמי כמובן), אז אולי באמת כדאי להשאיר אותה ככה.
מה שכן, חריטה אנחנו כן רוצים להוסיף.

דרדסית85

New member
אני גם הרגשתי כמוך

אפילו יותר גרוע-לא רציתי יהלום גדול יותר,רציתי עיצוב טבעת כללי קצת שונה.
אחרי שחשבתי על זה,ועל העיניים הנוצצות שלו בזמן ההצעה,ועל כך שהטבעת הזו היא *באמת* המקסימום של יכולתנו כרגע,פתאום התאהבתי בה לגמרי ולא רציתי לשנות בה כלום...
בטבעת נישואין יהיה לך הרבה יותר חופש בחירה

Princess Lotta

New member
שלא ישתמע מזה משהו לא נכון...

אני תומכת במשפט "אחרי שחשבתי על זה,ועל העיניים הנוצצות שלו בזמן ההצעה,ועל כך שהטבעת הזו היא *באמת* המקסימום של יכולתנו כרגע,פתאום התאהבתי בה לגמרי ולא רציתי לשנות בה כלום..."
&nbsp
אני אישית פשוט מאוהבת בטבעת האירוסין שלי, ועונדת אותה בגאווה, לצד טבעת הנישואין:)
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=153&messageid=175195817

gingerie23

New member
צודקת

גם אחרי חשיבה על זה אפילו הרגשתי רע שרציתי להגדיל את היהלום!אני באמת אוהבת את הטבעת, לא נראה לי שצריך בכלל לשנות אותה.. ארוסי מכיר את הטעם שלי טוב, הוא יודע שאני אוהבת תכשיטים קלאסיים ועדינים :)

גם אני לא כל כך אהבתי את הטבעת

היא גם לא ממש נוחה לי,
אבל מקווה שהטבעת נישואין תהיה יותר יפה , אולי בגלל שאני אבחר אותה

gingerie23

New member
אני דווקא כן אהבתי אותה

רק חשבתי להגדיל את היהלום.. אבל אני כבר לא אעשה את זה, נראה לי מיותר.

סנטימנטים בצד לרגע,

את אמורה לענוד את התכשיט הזה לא מעט שנים על האצבע שלך.
רצוי שזה יהיה משהו שתאהבי, לדעתי. זה שווה את ההשקעה.

gingerie23

New member
חשבתי על זה

לקחתי את זה בחשבון, החלטתי להשאיר אותה כמו שהיא ורק להוסיף חריטה פנימית.מקסימום אם עוד כמה שנים אני אחליט שצריך להגדיל את היהלום אני אשנה אותה :)

RingGirl

New member
בלינג בלינג

בוקר טוב ומזל טוב על האירוסין!
&nbsp
נתחיל מהחלק הטכני: תלוי איזה סוג של אחיזה יש ליהלום, רוב הסיכויים שתוכלו לשים יהלום גדול יותר, אבל לא גדול בהרבה.
במקרה הכי גרוע תתיכו את הטבעת ותשמשו בזהב לטבעת חדשה.
ליהלומים הערך משתנה לפי צבע, דרגת ניקיון וחיתוך. אני מניחה שב- 1000 ש"ח והתפשרות על חלק מהפרמטרים תוכלו למצוא יהלום שנראה טוב לעיין לא מקצועית, יהלום של 0.3 כבר יראה משמעותית יותר גדול.
&nbsp
לגבי החריטה - הייתי מתאפקת ומוסיפה אותה לטבעת נישואים - הטבעת אירוסין היא מתנה ממנו אלייך והגיעה איך שהגיעה, ואם הוא הוא בחר לתת אותה ללא חריטה, עדיף להשאיר אותה אותנטית לבחירה שלו.
&nbsp
בחלק הרגשי, מצד אחד את רוצה משהו אחר, היית רוצה יהלום יותר גדול ואני באמת יכולה להתחבר לרצון הזה, אבל מנגד קשה לי עם האמירה של "לשלם על זה בעצמי" מול "סטודנט תפרן". אתם הולכים להיות יחידה כלכלית אחת בקרוב ומהלך כזה יכול להיות פוגע ואפילו לא מחושב עם ים ההוצאות שעומדות בפניכם על החתונה.
מה בכל זאת אפשר לעשות? להתפנק בטבעת נישואין מיוחדת (עם חריטה
) ולהחליט שכשיהיה לכם אירוע משמעותי בהמשך תגדילו את היהלום. למשל: ביום השנה לחתונה (בהנחה שיסיים לימודים ותתיצבו כלכלית), לידה ראשונה וכו'. יש לכם עוד הרבה שנים ביחד וזה נחמד לשמור משהו לעתיד.
&nbsp
מזל טוב!

gingerie23

New member
רעיונות מעולים!

תודה רבה :)החלטתי בסוף לא להגדיל את היהלום, אולי כמו שאמרת אני אחליט להגדיל אותו לכבוד אירוע מיוחד (אחלה הצעה!).וואי, עכשיו גם גרמת לי לחשוב על החריטה!משום מה חשבתי שעל טבעת הנישואין אסור לחרוט.. אולי באמת נעשה חריטה על שתי טבעות הנישואין, זה יכול להיות ממש מגניב :)לגבי העניין הכלכלי, זאת בדיוק הסיבה למה אנחנו לא נתחתן בזמן הקרוב.. לצערנו אין לנו מספיק כסף ו אנחנו לא רוצים לבקש מההורים. החלטנו שנתחתן רק כשנהיה יציבים כלכלית, אז יכול להיות שהחתונה תהיה רק בעוד השנתיים.. האמת זאת בדיוק הסיבה למה ממש הופתעתי כשהוא הציע לי, כי דיברנו על זה שלא נתחתן עד שנהיה יציבים אז זאת הפעם הראשונה שהוא הצליח להפתיע אותי במשך ארבע השנים שאנחנו ביחד.. הוא פשוט החליט שהוא רוצה להיות רשמי לגבי הכוונות שלנו :)תודה על התגובה המושקעת :)

למעלה