טבעות פילה עגל

טבעות פילה עגל

אשמח לעזרה במתכון פשוט וקל תודה ויום נעים
 
אורלי ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

כנסי למאמרים - מנות עיקריות - עגל תמצאי כמה מתכונים מענינים.
 
תודה לכם../images/Emo24.gifחיפשתי במאמרים

ולא מצאתי. אשמח לרעיון לבישול+ טיגון או צליה מיוחדת בתנור עם תוספות נוספות.
 
מתוך "על השולחן"

פילה עגל חלב ממולא בטפנד מקור המתכון: חני פרבר, גיליון 100 טפנד (Tappenade) הוא ממרח מזיתים שחורים. מקורו בפרובנס והוא מהווה ניגוד מושלם בצבע ובטעם לבשרו העדין והבהיר של עגל החלב. חיבור נפלא. 1 פילה עגל חלב נקי במשקל של כ-600 גרם (לבקש מהקצב את הצד הרחב, ללא החיבור לשייטל) למלית טפנד: ½ כפית גרידת תפוז ½ כוס זיתים שחורים טבעיים, מגולענים 1 כוס פירורי לחם טריים ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה 1 כף עלי טימין טריים מלח ופלפל שחור, טחון טרי לבישול: מעט שמן זית 3 כפות ברנדי ¼ כוס מיץ תפוזים טרי עלי דפנה + בעזרת כלי ארוך וצר, למשל מוט השחזה (שטול), פותחים מנהרה לאורך הפילה - מצד אחד וכמעט עד לצד השני. אם עומד לרשותכם קצב מיומן וסימפטי, אפשר לבקש ממנו לעשות זאת. + במעבד מזון מעבדים את כל חומרי המלית. יש להיזהר עם כמות המלח, כי גם הזיתים מלוחים. + ממלאים שק זילוף בתערובת המלית וממלאים את ה"מנהרה" בתוך הפילה. אפשר למלא גם בידיים: דוחסים את המלית פנימה וסוחטים בתנועת חליבה. המלית צריכה להיות מחולקת באופן שווה לכל אורך הפילה אך לא דחוסה מדי. + מחממים את התנור ל-180 מעלות. + מחממים מעט שמן בתבנית שמתאימה ללהבה ישירה וגם לתנור. כשהשמן חם מאוד אוטמים את נתח הבשר מכל צדדיו, כולל הפתח שדרכו הוכנסה המלית. משך הטיגון כ-5 דקות. מסירים מהאש. + יוצקים את הברנדי למצקת מעל להבה, ומטים אותה אנה ואנה כך שהברנדי יתלקח. יוצקים את הברנדי הבוער על הבשר. מגלגלים את הבשר בתוך התבנית, כך שיספוג באופן שווה את ניחוח הברנדי. כשהלהבה דועכת מוסיפים מיץ תפוזים ועלי דפנה, מתבלים ומביאים לרתיחה. מעבירים לתנור החם וצולים ללא כיסוי במשך 55 דקות. כל 10 דקות הופכים את הנתח. + מוציאים את התבנית מהתנור. מוציאים את הנתח מהתבנית ומכסים בנייר אלומיניום. מעבירים את התבנית עם נוזלי הצלייה ללהבה ומבשלים תוך כדי קרצוף התחתית והדפנות, עד שהרוטב מצטמצם. + פורסים את הנתח לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומגישים חם עם הרוטב. שעועית ירוקה מוקפצת בשמן זית ולימון היא תוספת מצוינת למנה זו.
 
למעלה