טבעונית שצריכה עזרה

טבעונית שצריכה עזרה

היי לכולם
אני דיי סמויה פה, אני קוראת הרבה, לוקחת מתכונים ונהינת לקרוא מההגיגים שלכם, אך כתבתי ממש מעט.
אני טבעונית מזה כשנה, אני צמחונית מגיל חמש.
אני לא זוכרת את עצמי בתור חובבת בשר ועם הזמן גם הפסקתי לאוכל מוצרי חלב (ביצים ודגים בכלל לא אהבתי לפני כן).

לאחרונה אני מרגישה שאני משמינה, אולי בגלל הלחץ של הלימודים והמבחנים וכמות האוכל שאני טוחנת.
אני כבר לא בטוחה אם מה שאני אוכלת מספיק בשיבל התזונה שלי או לא.
אני לא עצלנית ואני מבשלת כמעט כל יום אבל מרגישה שאני אוכלת הרבה.
הייתי רוצה לבנות לעצמי תפריט מתאים.
אני לא מעוניינת לשלם עכשיו כסף לדיאטנית (גם כי אין לי כל כך, סטודנטית - כבר אמרתי?)

הייתי רוצה לדעת, אולי אתם יודעים, האם יש מקום כלשהו ברשת שבו הוא בונה לי תפריט אכילה יומי לפי הרגלי צריכה שלי?
האם יש אתר אחד / שיטה אחת (ולא 80 שבהם אני הולכת לאיבוד) שאיתו אתם ממליצים לי לעבוד ולבנות את התפריט לי?

המטרה שלי היא שאני גם אצורך כל מה שאי צריכה כטבעונית וגם שאני אקבל את האפקט של הדיאטה (אורח חיים נכון והרזיה).

תודה מראש לכל העונים והתייחסים,
אני

ladybug6

New member
היי מלכה, ברוכה הבאה

תראי, אף אחד כאן בפורום לא מוסמך לתת עצות בנוגע לתפריט ותזונה, אבל עם דיסקליימר מוצהר אני יכולה להגיד לך מה ההנחיות הכלליות לתזונה טבעונית מאוזנת, ע"פ דיאטנית שביקרתי אצלה:
ההמלצות הכלליות הן שבכל יום את צריכה לצרוך כמות מסוימת מכל קבוצות המזון: דגנים, קטניות, ירקות ופירות, ושומנים. הכמויות מתחלקות ל-5 מנות דגן (מנת דגן = חצי כוס אורז או פרוסת לחם למשל), 3 מנות קטניות (3 כפות של עדשים / כוס חלב סויה / חצי כוס טופו), 5 מנות של ירק (כוס ירק טרי, או חצי כוס ירק מבושל), 1-2 פירות, 2 מנות שומנים (חופן שקדים/אגוזים) וגם 2 מנות שמנים (כפית שמן זית/חופן זיתים).

כמובן שכל גוף הוא שונה והכמויות המדויקות שהוא צריך משתנות לפי רמת הפעילות, המטבוליזם וכו'.

כדי להגביר את תחושת השובע מומלץ להתמקד בדגנים מלאים, וקטניות.
אם עדיין יש רעב בין לבין, אפשר לאכול עוד ירקות, מרקים, שייקים וכאלה.

ממתקים ולחמים מקמח לבן בדר"כ מגבירים את התאבון, אז עדיף להמנע מהם כמה שאפשר... למרות שכשעייפים ומחפשים דרך להתעורר, הגוף ישר מושך לעבר המתוק.. (מכירה את זה היטב על בשרי). מנסיון, ברגע שמורידים אותם, הגוף מתרגל בתוך יומיים שלושה ותחושת הרעב והתאבון מתמתנת.

בכל מקרה, את יכולה לגשת לתזונאית דרך הקופ"ח שלך, רק עדיף לבקש אחת שמבינה ותומכת בתזונה צמחו/טבעונית, אחרת לא רק שהיא תעשה לך חיים קשים, היא גם עלולה להטעות אותך.

בהצלחה!

היי ליידיבאג

ואיי אני ממש מודה לך על המידע המצורף.
האם זה גם תפריט תזונתי שיכול לסייע לי לרדת במשקל?

בשביל לגשת לתזונאית דרך קופת החולים אני צריכה להיות במשקל עודף או כל סיבה רפואית אחרת.
במקרה שלי הם לא נותנים לי להיפגש עם דיאטנית.
אני אבקש להיפגש עם"תזונאית". יכול להיות שזה ישנה משהו וכן יתנו לי פגישה ללא מחלות רקע...
תודה!

noa555555

New member
ואם תגידי להם

שאת טבעונית שנה ולא מרגישה טוב וצריכה עצה של תזונאית ? (אפילו שזה לא נכון שאת לא מרגישה טוב)?
שאת מבקשת בדיקות בגלל זה, וגם התייעצות עם תזונאית אחרי כן ?בגלל התזונה החריגה?
אצל רופאים רבים זו אחלה אינדיקציה להפנות להתייעצות תזונאית או דיאטנית , הטבעונות . הם מודאגים מדי .

בכל מקרה, תפריט תזונתי שיעזור לך לרדת במשקל הוא כזה שמכיל קלוריות רבות יותר ממאכלים מלאים ולא ריקים כמו אורז לבן או קמח לבן, מפירות וירקות ולא עוגיות, מקטניות ולא מזון מהחי, ומשומנים בריאים (חופן אגוזי מלך, מעט אבוקדו, טחינה , צ'יה, פשתן ). ולא שומנים ממקורות אחרים פחות מומלצים .

זאת לא החלטה של הרופאים

לקופת חולים יש קריטריונים מאוד ספציפיים וברורים ומי שלא עומד בהם לא זכאי לטיפול. מבאס אבל ככה זה.

ladybug6

New member
ירידה במשקל זו שאלה של כמה נכנס מול

כמה יוצא.
עקרונית, התפריט הטבעוני הבסיסי (בלי ג'אנק ושטויות מסביב) הוא דל בשומן ורוב הטבעונים שמקפיאים על אכילה מאוזנת ובריאה גם יורדים במשקל.
עם זאת, זו גם שאלה של כמויות... חשוב לתת לגוף רק מה שהוא צריך ולא יותר מזה, ולהמעיט בדברים משמינים. אבוקדו, טחינה, אגוזים - לאכול במתינות. לבשל עם מעט שמן, להעדיף אפייה/אידוי. וכמובן "למלא" את הבטן בכמה שיותר ירקות, שהם בעלי הנפח הקלורי הנמוך ביותר מבין קבוצות המזון.

בקשר לדיאטנית, זה נשמע לי קצת מוזר, רוב האנשים שאני מכירה לא נתקלים בבעיה כזאת. מציעה לך לפנות לאנונימוס ולשאול אם יש אפשרות לתת לך לפגוש את הדיאטנית שלהם במחיר מוזל (ולהסביר את המצב שלך). זה בדר"כ מיועד לבני נוער, אבל תבדקי אם יש מענה גם למי שמעבר לגילאים האלה.

27182

New member
אכילת שומן לא משמינה

אפשר להוריד במשקל גם אם אוכלים הרבה שומן, כל עוד נמצאים בגרעון קלורי.

רק לא נטוגרין

לגבי אתרים ברשת, יש איזה אתר שהרבה ממליצים עליו אבל אני ממש לא ממליצה, בכל אופן לא לטבעונים. אתר "נטוגרין" שמבטיח ייעוץ אישי ועזרה בבניית תפריט לכל אדם על פי צרכיו. אבל כשמילאתי שם שאלון, אחת מהתוצאות של שקלול התשובות הייתה: את טבעונית, את אינך מקפידה על תזונה מאוזנת. (ויש לציין שכתבתי שם בשאלון שאני אוכלת גם דגנים, קטניות, פירות וירקות). אבל תזונה שלא כוללת בעלי חיים וכל מה שבא מהם זאת "תזונה לא מאוזנת מבחינתם".
אני התאכזבתי והחלטתי לעשות את הדיאטה שלי לבד בלי אתר שבטח קיבל חופן שקלים ממועצת החלב.
(וסליחה שאני סתם מנצלת את השרשור כדי לפרוק תסכול ואכזבה)

נו אז זה בכלל לא שווה

בשביל מה לי לשלם כסף לדיאטנית שמייצגת אתר שמתנגד לטבעונות, בזמן שבקופת חולים שלי יש לי דיאטנית שהיא טבעונית בעצמה ואני מקבלת ייעוץ בחינם על חשבון הקופה.

למעלה