טבעונית טרייה

פנינה21

New member
טבעונית טרייה

הי,
כמה טוב למצוא פורום.
אז אני אציג את עצמי:
אז אני השנייה במשפחה שעוברת לטבעונות (אחותי הקטנה התחילה עם זה היא הייתה בהרצאה של גרי)
לקח לי המון זמן
ואחרי שבוע ראשון נורא קשה(מישהו הזכיר תסמונת גמילה..)-אבל גם מאוד מועיל לדיאטה...
התברר לי שאני חייבת להכיר עוד אנשים טבעונים כי יש לי מלא שאלות וכי ממש קשה לענות על השאלות שכולם שואלים כל הזמן בלי שיש לי את המידע בעצמי..
מחר כנראה קניות טבעוניות פעם שנייה -ואשמח לכל רעיון או הצעה

ושאלה ספציפית אחת - לחם: מי יודע על לחם שהוא גם טבעוני וגם ללא גולטן?(הטבעונית השנייה במשפחה אוכלת גולטן ואני לא)

פגית

New member
ללא גלוטן

א. ברוכה הבאה לפה ובכלל לעולם המופלא הזה.
ב. גם אצלנו שננים מתוך שלושת הטבעונים לא אוכלים גלוטן. ויש המון פתרונות! יש פיתות ללא גלוטן וללא ביצים בחנויות הטבע, צריך לחפש טוב. ויש המון סוגי לחמים.
ג. חשוב להכיר קמחים ללא גלוטן-משמע קמח שעשוי מדגן/קטניה/שקד אחר-שזה יכול להיות קמח קינואה, קמח תירס, קמח אורז, קמח שקדים( מעולה מעולה לאפייה), קמח תפוחי אדמה, קמח חומוס ועוד.

יש קמחים יעודיים ללא גלוטן-נקרא קמח תמי/תגמיש-אנחנו אופים איתו ועושים איתו גם מלוח וגם מתוק.

פנינה21

New member
תודה לכולם

אני מכינה עכשיו רשימת קניות אני קצת בלחץ כי בשכונה פשוט אין לי אפשרות לקנות כלום אז אסור לשכוח כלום בקנייה השבועית...

july14

New member
הי פנינה. בתור צמחונית שנמצאת במעבר לטבעונות

גם לי יש הרבה שאלות וקשיים של הסתגלות. הלכתי לדיאטנית טבעונית שעזרה לי בעיקר בתכנון דיאטה נכונה מבחינת כל אבות המזון ותחליפים. אשמח לשוחח איתך אם יש לך שאלות. בכל מקרה, אני גם נמנעת מגלוטן עקב צליאק. יש בחנויות הטבע קמח ללחם של חברת schar באריזה צהובה שאינו מכיל ביצים וחלב ומאוד קל להכין ממנו שתי כיכרות לחם בכל פעם. אני מכניסה לשקיות שתי פרוסות לשקית ומקפיאה וזה נוח להפשיר במיקרו. גם לי יש בעיה עם הממרחים- זה או טחינה או אבוקדו וזה כבר די משעמם ....

למה רק או זה או זה?

ממרח פסטו [אפשר בקלות להכין בבית], ממרח שעועית או עדשים [גם להכין בקלות בבית], חומוס [כנ"ל], חצילים, כרוב בסויונז, ממרח כרובית, ריבות ביתיות או 100% פרי [או גם אחרות], שוקולד פרווה, שוקולד חרובים, ממרח שקדים [ניתן להכין בקלות בבית], גבינות סויה [ביתיות או קנויות], גבינת שקדים [חפשי הוראות הכנה בthe vlog, ממש קל], שום בשמן זית, ממרח פלפלים חריפים, ממרח פלפלים לא חריפים, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח זיתים, סחוג, צ'או, טחינה אפשר בכמה טעמים [חפשי בגוגל טחינה בשלושה צבעים], חמאת בוטנים טבעית, נוטלה ביתית טבעונית [גם כן יש מתכון ברשת, לא כזה קשה להכנה], ממרח בטעם כבד [איכס, אני לא זוכרת ממה עושים את זה, אבל זה טבעוני]... ואני בטוחה ששכחתי עוד הרבה.

היי פנינה

ברוכה הבאה. אם תספרי לנו את הקושי הספציפי או תשאלי שאלה ספציפית אשמח לענות לך בהרחבה.
לגבי הלחם: אני מכינה לחמניות בקלות בבית שהן ללא גלוטן. חפשי פה בחיפוש של הפורום ללא גלוטן ושינוי צורה ואני חושבת שתמצאי, אני גם אחפש לך אם אני כבר פה, חכי הודעה.

july14

New member
באיזה תערובת קמחים ללא גלוטן השתמשת למתכון?

זה שילוב של כמה קמחים? שש כוסות ? או תערובת מוכנה? המתכון נראה מצויין!

subatoi

New member
אני רק יכול לומר שהגעת למקום

הנכון מבחינת שאילת שאלות וקבלת תשובות ולמידת דברים חדשים

האלזה

New member
ברוכה הבאה

את צודקת לגמרי, אין על חברים טבעונים שמבינים איתך ושאפשר לשתף אותם בהרפתקאותינו הטבעוניות

איפה רוכשים אותם?
בקבוצות טבעונים למיניהן בפייסבוק
מפגשי פורום אצל עדי (אהם אהם חנוכה)
בפעילות (הפגנות, מיטאאוט)
באיבנטים טבעונים כייפים כמו מסיבות או אפילו סתם מסעדות ומקומות בילוי טבעונים (הבר קיימא, בודהה בורגרס, השווארמה הצמחונית...).
רעיונות לקניות: שוטטי בבלוגים, התבייתי על מתכונים שנראים לך מגניבים וצאי לצוד עם רשימה מתאימה.
בהצלחה!

למעלה