טבעונות

סיוון 126

New member
טבעונות

כולם מסכימים שיצר מיני יכול להיות הרסני- זנות,אונס, מלחמות כבוד,ניצול קטינים. אם כך למה לא להציע פתרון שכל אחד בעולם יחויב לקחת כדורים מגיל קטן או לעבור סירוס בכדי למנוע את כל זה? זה כמובן פתרון אידיוטי וחסר תוחלת. כמו כן הטבעונות. זה שיש מלא מניאקים שמנצלים ומתאכזרים לבעלי חיים לא אומר שהפתרון הנו פתרון קיצוני של טבעונות. צריך לחנך,לפקח,ללמד לסובלנות ואהבה לבעלי חיים. אבל להפסיק לאכול בעלי חיים? לא הפתרון. זה סירוס של הטבע. האדם כמו האריה הנו חלק מהטבע. זה שדחפו אותנו לתוך עולם של בטון וניאונים זה לא אומר שאנחנו לא כמו האריה והנמר חלק מהטבע. ולכן טבעי ונכון שנאכל בשר (מי שרוצה) וזאת לאחר גידול הדומה לטבע. יש לי חברה בדואית שהיא רועת צאן. אני מקנאת האורח החיים שלה וביתי מתחלפת עם הכבשים שלה ואיתה למרות השחיטה. הכבשים שלה חיים בצורה יותר נינוחה וטובה מאשר אחיותיהן בטבע שרובן מתות מרעב,פגעי טבע , או טורף אכזר. לכן הפתרון הקיצוני של טבעונות אינו נכון. אלה חיפוש דרך של הקטנת צריכת הבשר בעולם ב 80 אחוזים בד בבד עם מתן תנאים מצוינים לבעלי החיים. כל דבר אחר קיצוני-טבעונות או גידול תעשיתי הנו בגידה בטבע

סשה87

New member
...

בין כל הדברים שכתבת (עליהם אמנע מלהגיב), הצעת כמה דברים נחמדים. לצמצם צריכת הבשר בשמונים אחוז, לחנך לאהבה, וכולי. אבל אולי את תרימי את הכפפה (ברצינות), כי פה כבר ממוקדים במטרות משלהם.
&nbsp
בין היתר, כניגוד לסירוס אותו את חשה, צריך (״צריך איקס״ זו דרך מחשבה מעניינת) שכל האוכל מבשרה של פרה, נניח, פעם בזמן מה, ישחוט פרה במקום ממנו הוא רוכש את בשרן. אולי עם האפשרות שגבר יעשה מטלה זו בשביל בחירת ליבו, בשביל לא לסרס את היצר המיני-טיפוחי.
&nbsp
אגב, את הולכת יחפה על האדמה? זה מקרב לטבע.

דאגני16

New member
שימוש באייפון 6 קשור לחוקי הטבע?

מה טבעי באייפון 6?
התשובה היא שהאדם יוצר טבע ומציאות חדשים. הבעייה שהוא מתמקד בהמצאות כמו פצצות גרעיניות ומכשירים שמגבירים את הניכור בין בני האדם, כי מה לעשות שרוב הגאונים שדוחפים את הטכנולוגיה קדימה הם אנשים שיש פער בין מנת המשכל שלהם לאינטלגנציה הרגשית, הם כאילו האליטה אבל הם הורסים אט אט את העולם.
ומה עם קדמה רוחנית? למה רק קדמה טכנולוגית? אנחנו יוצרים יש מאין, כבר יש הוכחות ברורות שאפשר לחיות היטב כצמחונים וטבעונים, בתנאי שצריכת המזון מאוזנת. אבל אנחנו בוחרים במין עצלנות ואטימות מוסרית, וכמובן גרגרנות אינסופית, להמשיך ולהרוג חיות - ולא כדי להמשיך ולחיות, אלא כדי לספק מאוויים שלנו.
אז בין האייפון לטבעונות - נראה לי שעדיף היה ליצור כללי משחק חדשים שלא הופכים את העולם למנוכר, עולם ששיעורי הדיכאון בו הולכים וגדלים. אם היינו מתמקדים באהבה אמתית של בעלי החיים, עם שימוש במה שהטבע העניק לנו בשפע מבלי שנפגע ביצורים חיים ותמימים העולם היה יכול להיות גן עדן אמתי.
אגב, שמעת פעם על אריה שהמציא משהו? גלגל? חשמל? תוכנת משחקים מגניבה? לא נראה לי. אז למה להשוות את עצמנו לאריה? נראה לי שיש פער עצום בין אדם לאריה, בעיקר בענייני מוסר.

l coyote l

New member
עזבי את ההמונים ואת החינוך החברתי לרעיונות גדולים.

תתחילי בעצמך ובבחירות היומיומיות שלך וההשלכות שלהן. זה הרבה יותר פשוט.

דאגני16

New member
בשביל מה יש פורום?

התלהבות של מתחילים, שראו את האור (מודה שטל השפיעה עלי מאד). שבוע טוב

subatoi

New member
פעם נתקלתי איפשהו במשפט "זה לא שראינו את האור,

פשוט ראינו את החושך".

octopussyisback

New member
יאללה אריות

אריות ונמרים טורפים גם בני אדם,
אז אם להם מותר - גם לאדם מותר.
אז לפי הצעתך גם הרג ואכילת בשר אדם ע"י האדם זה טבעי...
החיות בטבע טורפות כדי לשרוד - בני האדם לא חייבים לאכול מן החי ומן המת כדי לשרוד !
אם תוכיחי שכדי לשרוד את חייבת לטרוף חיות - אני מרשה לך לצאת ובמו ידייך
לצוד חיות, להרוג, להקיז הדם, לחתוך, לפרק, ולאכול.
בטבע אין סופרמרקט עם חבילות שניצלים ארוזות.
אם מותר מה שטבעי - אז שהכל יהיה טבעי או כמו שהטבע אוהב...
דבר נוסף שתמוה בדרך המחשבה שלך: להרוג זה מותר וטבעי, אבל טבעונות (חמלה על יצורים חיים כמוך) זה קיצוני !
&nbsp

סיוון 126

New member
אריות

לא אוכלים אריות (רק במקרי קיצון) כך גם בני אדם לא אוכלים בני אדם(רק במקרי קיצון) נתת דוגמא גרוע כמו הדוגמא של הטבעונות שאתה דוגל בה.
שניצל תעשיתי? תאכל אותו אתה. חלב תעשיתי? תשתה אותו אתה. זה בדיוק העניין. דחפו אנשים כמוך לתוך בטון וגורדי שחקים ונותנים לנו זבל תעשיתי. זה לא אומר שהטבעונות היא הפתרון אלה חזרה עד כמה שניתן לטבע. כמו אבות אבותינו. כמו שהבדואים מגדלים את הצאן. זה היופי בטבע ולא הטבעונות

merav999

New member
בדיוק, אף פעם לא שמעתי מישהו שמצדיק הורה

שרצח את הילד/ים שלו בכך שגם האריה עושה זאת וככה זה בטבע....

סשה87

New member
כמה בלבול, "אלוהים"...

---
זה בדיוק העניין. דחפו כבשים כמוך לתוך אזור מגודר ומווסתים את פעילותך. צריך לחזור עד כמה שניתן לטבע. כמו אבות אבותינו, אשר הילכו באופן חופשי על פני הארץ. זה היופי בטבע, ולא הטיולים המאורגנים לצלילו של חליל הקסם של הגורו שלכם.
---
&nbsp
מה זה "טבע"? מי אלו "אבות אבותינו"? מה החשיבות בהכרעה מהו ה"יופי בטבע"? "הטבעונות היא הפתרון" - פתרון למה בדיוק? יש דין וחשבון למה עומד מאחורי המילים, או שאלו קונסטרוקטים וירטואליים?
&nbsp
אני כמובן מבין רצונות מסויימים לחיות בדרכים קדומות יותר, אבל איך כל זה קשור לבחירה בטבעונות בהקשר הסביבתי הנוכחי? האם הבחירה שאת כופה עלינו מחשבתית היא בין לגדל צאן לבין קנייה טבעונית בסופרמרקט? מה???

סיוון 126

New member
הבחירה היא

לא להטיף ולבדוק האם החתול שלי אוכל צמחוני או לא אלא להטיף לסובלנות לבעלי חיים. להתנגד ולהלחם בגידול תעשיתי. אבל לתמוך בגידול בשיטת הבדואים. זה טוב לעולם וטוב לבעלי החיים. ניתן לעשות את זה גם בעולם המודרני של היום

סשה87

New member
לא ברור

מי הטיף לגבי החתול שלך? אני מבולבל.
ומה זה "סובלנות לבעלי חיים"?
אני מתנגד לגידול תעשייתי.
אני לא תומך בגידול בשיטת הבדואים, אבל אשמח אם אנשים כרגע יתמכו בגידול זה לעומת גידול תעשייתי. אבל זה קצת מצחיק אם זה יתבטא בכך שהם אוכלים סטייק במסעדה ומדמיינים שעדיף שהוא היה מגיע מגידול בדואי, למרות שהוא לא. את רוכשת בשרן של חיות רק מבדואים?

l coyote l

New member

מצחיק אותי שאתה מתמלל את המחשבות שלי "אוכלים סטייק במסעדה ומדמיינים שעדיף שהוא היה מגיע מגידול בדואי, למרות שהוא לא"

למעלה