טבעונות

perhay

New member
טבעונות

כפי שכולם וודאי מרגישים נושא הטבעונות תפס תאוצה ונראה שקשה לעצור את התהליך. היום היינו במסעדה, ובתפריט היה מדור לטבעונים. זאת פעם ראשונה שאני רואה תפריט מיוחד
לטבעונים במסעדה.
אלינו ליישוב מגיע מדי פעם קרוואן של משפחה שמוכרים פיצה וגם הם התחילו לשווק פיצה טבעונית.
הנושא הגיע גם ל"אח הגדול".
השאלה היא אם מדובר באופנה שמתישהו תחלוף או שלהפך בקצב זה או אחר המעגל ילך ויתרחב.
לי עושה רושם שהמעגל ילך ויתרחב. ומה אתם חושבים?

אני בדרך לטבעונות, עדיין לא שם לגמרי

לא נראה לי שזה טרנד חולף
הרבה אנשים מגלים את הטבעונות מכל מיני סיבות
חלקן מטעמי מצפון
חלקם מטעמי בריאות
נראה לי שהטבעוניות שכאן תוכלנה לשפוך אור על הנושא
פנינה, אם לא היית מעלה את הנושא, הייתי עושה זאת בעצמי

perhay

New member
חלק ממשפחתי כבר שם או לא רחוק משם

יש לי חברים שהבן שלהם ומשפחתו מנהלים אורח חיים טבעוני והנושא
עלה אצלם הרבה פעמים.
ביישוב שלי יש הרבה טבעונים ולכן אני חושבת שהמעגל הולך ומתרחב
ואולי מי יודע בסופו של דבר רובנו נהיה שם.

בעיני כל אדם צריך לעשות הטוב בעיניו

מודה שמפריע לי שמנסים בכל מחיר לגרום לאנשים להפוך להיות טבעוניים וסוג של "מחזירים בתשובה".

בעיני טבעונות זו בחירה של איך לחיות את החיים שלך וכל עוד לאדם שעושה זאת זה עובד-מעולה.
יכול להיות שזה יתפשט עוד ככל שתהיה מודעות על זה.

perhay

New member
מסכימה איתך פרפרי אהבה

חלק מהטבעונים הם ממש פנאטיים ואפילו תוקפנים אם לא במעשים
באופן שמנסים להפעיל אחרים על פי רצונותיהם.

מרים 882

New member
אני לא שם

רוב התזונה שלי היא חלבונים מן החי
הבת שלי חושבת הרבה על הנושא ונראה לי שהיא בכיוון
אני לא הולכת לשטף פעולה איתה
כשהיא תתגורר בבית משלה שתעשה מה שהיא רוצה.

לדעתי קיצוניות היא לא דבר טוב.

לכן גם אם אנחנו בכיוון - זה יותר בקטע של לאכול בריא יותר.
יותר ירקות ופירות, אורז מלא/חיטה, וקמח כוסמין (שזה נראה טרנד בפני עצמו).
הרבה קטניות (שעועית, חומוס, עדשים)

לא נראה לי שנוותר לגמרי על בשר וביצים.
בפועל- כן אוכלים פחות - אם פעם היה פה כל יום בשר/עוף ותבנית ביצים היתה נגמרת תוך יומיים- עכשיו זה לא המצב.

סמאדי

New member
אני צמחונית. אבל לא טבעונית.

גם ככה אני צבועה מוצהרת: הסקתי לאכול חיות אבלנועלת נעליים מעור וקונה תיקים וארנקים מגמל, תנין וכו'.
הפסקתי להצהיר שאני שייכת למשפחת יפי הנפש, כי מסתבר שאני לא.

חצי רגל בפנים, צמחונית מינקות

הפעם האחרונה לגמרי שהסכמתי לאכול "חיות" היתה בגיל 4, שוק עוף בתנור עטוף בנייר לבן כזה שנראה כמו כובע של שף. זוכרת את זה בבירור.
אני יודעת מזיכרון שמגיל 3 סירבתי לאכול כל חיה שהיא מלבד פולקע
האחיות הגדולות שלי צמחוניות - כנראה שמשם זה הגיע
ולגבי טבעונות - מקווה מאוד שהמודעות תמשיך לגדול ולא תיעצר ותיזכר כתזונה אופנתית.
אני חושבת המון על לוותר על חלב ולא יודעת למה אני לא עושה את זה וזהו. החקלאי אצלינו מוכר רק חלב לא מפוסטר וזה לא מתאים לי ומצד שני גם לקנות חלב בסופר ממחלבות ענק לא מתאים לי...
ביצים אין לי צורך\רצון לוותר - קונה ביצים ישירות מהחקלאי ולפעמים אוספת בעצמי מהגינה שלו. התרנגולות מסתובבות חופשי גם אצל השכנים ולא בכלובי סוללה כמו בישראל.

עבורי זה מרחיק לכת לדעתי, שקלתי צמחונות

אבל אני מאוד אוהבת עוף ואתקשה לוותר על זה. שקלתי נטו מתוך שיקולי מוסר.
לגבי מוצרי חלב, אני מאוד אוהבת. בן הזוג בעקבות רגישות התחיל לקרוא מאמרים בנושא ולדעתו חלב ניגר זה מיותר בהחלט לאדם. בהרבה מקומות כתוב שיונקים בטבע ניזונים מחלב רק עד גיל שנה.
לא יודעת מה נכון ומה לא, לי קשה לוותר כי אוהבת מוצרי חלב. במזרח למשל לא אוכלים מוצרי חלב (לא נתקלתי כמעט בשום מקום), כל העוגות והקינוחים שלהם פרווה כנ"ל השתייה וזה כ"כ טעים למרות שזה לא חלבי.

sweetdreams

New member
אני בעד בכל אחד יאכל מה שהוא רוצה

ומהבחינה הזאת, כל תופעה קולינארית שמתרחבת טוב שיש לה מענה בשוק. גם בקרב חברינו הטובים כמה הטבענו בשנים האחרונות, ואנחנו לא אוהבים או מתראים איתם פחות.

מה שכן, עם הטבעוניים ״הדתיים״ יותר, אלה שנוהגים בעיניי כמו מטיפים חרדים לכל דבר (רק לאלוהים אחר), עם התופעה הזו אני הרבה פחות מזדהה (בדומה לכל דת, אגב).

Dana1246

New member
נמנעתי מבשר שנתיים

עלה לי בבריאות
השיער נשר הציפרניים התקלפו
האנמיה גברה, עייפות וחולשה תמידית

מורטלש

New member
נראה לי משהו חולף

כל פעם עולה איזה משהו שנכנס לטרנד וכאשר אנשים רואים שזה לא מסתדר להם חוזרים למה שטוב ונוח להם.
לא צריך להיות פנאטיים, נראה לי קשה מאוד לחיות כטבעוני אבל כל אחד שיחיה כראות עיניו
אני לא אומרת לאף אחד מה לאכול ואיך לחיות לכן שלא יגידו גם לי.

אנחנו אוכלים הכל רק במידה , מנסה גם להכניס דברים שהם "בריאים" לדעתי לעולם לא נדע בדיוק מה בריא ומה לא.

אבל.... גם אם נאכל בריא בריא בריא עדיין האויר מזוהם, בכל בית יש מחשבים ופלאפונים שפולטים קרינה שאינה בריאה .
אולי אם היו מנהיגים במדינה יומיים בשבוע ללא נסיעה ברכב פרטי הייתי משתתפת בשמחה או יומיים בשבוע ללא פלאפונים
ומחשבים ולפטופים הייתי משתתפת בשמחה.

אני כן מרגישה כאילו לאחרונה התקשורת

עוסקת יותר מידי בנושא הטבעונות...

אני צמחונית כבר 14 שנה, לא לובשת עור...
אצלי זה התחיל כאשר רכבתי על סוסים ועבדתי בחווה...הייתי משחקת עם התרנגולות והפרות ואז אוכלת אותן...זה הפריע לי...
מאוד אהבתי בשר...

אני מאוד לא אוהבת שאנשים נכנסים לאחרים לצלחת ואומרים להם מה לאכול...מה שהיה ביום העצמאות נורא בעיני והייתי מביאה לאותם "פעילים" עונש חמור יותר.

אני לא נגד הסברה, אבל אני חושבת ששיטות ההסברה שלהם עושות להם יותר נזק ואנטי...

למעלה