טבעונות וצמחונות

Lolth

New member
טבעונות וצמחונות

תסלחו לי, שאני עוד פעם מתחילה נושא שלא קשור לאספרנטו, אך מפני שאני רואה כאן צמחונים וטבעונים, אני רוצה לנצל את האפשרות ולשאול: למה זה טוב? למה אתם קוראים לעצמכם צמחונים/טבעונים? במה זה עוזר ובשביל מה אתם עושים את זה? לאילו תוצאות אתם רוצים להגיע ע"י כך? אתם עושים זאת בגלל אידיאולוגיה או שסתם לא אוהבים לאכול בשר (בשר רק דוגמא)? אודה לכם מאוד, אם תענו לי, אך לא מבטיחה שלא אביא טיעונים נגד צמחונות/טבעונות.

Allon 8vD

New member
עוד פעם?

לא שמתי לב שפתחת נושא לא קשור לפני-כן... בכל אופן, זה לא לעניין. יש פורום צמחונות וטבעונות (שנטע וטלי לרנר מנהלות), ויש גם פורום אוכלי בשר. ההודעה שלך דחפה שרשור בנושא תרגול אספרנטו לעמוד 2 (יש מספר קבוע של שירשורים בעמוד), ומשם, כידוע, אפשר רק להתדרדר...

Eldad S

New member
והידרדרות היא, כמובן, שלילית ביותר!

סתאאאאם... לא יכולתי להתאפק...

interDist

New member
זה נקרא ../images/Emo32.gifטופיק../images/Emo123.gif

ודרך אגב, אם היית עכשיו בפורום של החברה שיצרה את OpenBB (באופן מוזר ביותר, תוכנת הפורום שהם מתשמשים בה באתר שלהם היא OpenBB
) טוב בקיצור - אם היית כותבת ככה אצלם, היית מקבלת ישירות ban! וו הא הא הא
אבל אנחנו סובלניים, לא? אז לעת עתה פשוט נתעלם מהשרשור הזה...

הקשר בין מחט לתחת ../images/Emo45.gif../images/Emo80.gif../images/Emo39.gif../images/Emo35.gif

טוב, אני דווקא כן מתעניין בנקודה שהועלתה על ידי לולס´ וזאת משתי סיבות עיקריות: 1) חיבתי ללולס´
2) אולי זה קצת (Off-Topic (Ekster-tema אבל כמישהו שמנסה לחשוב באופן שיווקי (לא רק לגבי הפורום שלי) אלא גם לגבי אספרנטו בכלל, מאוד מעניינת אותי השאלה - מדוע יש כאן כל כך הרבה צמחונים וטבעונים בפורום? האם יש לכך סיבה, או האם זה רק מקרה? עדיין אוכל פרות, אבל רוכש כבוד לכל מי שמצליח להתאפק, ירוק עולהההההההההההההההה!

Eldad S

New member
רחשי כבוד, ניחא... אבל עדיין, הנושא

הזה לא כל כך קשור לאספרנטו. יכולנו לדון בזה באותו שרשור העוסק בטבעונות, לא כן? טוב, אם זה כבר נפתח כשרשור נפרד, ואם מישהו יהיה מעוניין להמשיך לדון בזה, אז למה לא...

tali_le

New member
אשמת נטע אני אומרת!!

היא מביאה חברים שלה (אני לא חברה שלה! אני אפילו לא יודעת מי היא!) והם בדר"כ צמחונים טלי

Neta558

New member
איזה שקר מעליב!!! ../images/Emo2.gif

החברים שלי הם בדר"כ טבעונים, לא צמחונים!

TheHead

New member
אני לא יודע למה התחלתי

יומאחד אמא פשוט הגישה בשר ולא היה לי חשק. טעמתי וזה לא היה זה. וכך גם ביום שאחריו. ואז הודעתי שאני מפסיק. אדוארד נורטון אומר על סקס ב"לשמור אמונים": "זה כמו להפסיק לעשן... בשנה הראשונה זה קשה, אבל אחר-כך לא מרגישים את זה בכלל." אני צמחוני כבר חצי-שנה, והריח של בשר על האש עושה לי, לסירוגין, בחילה ותיאבון מזעזע. אחרי שקראתי קצת חומר בנושא אני דווקא די מרוצה מהבחירה שעשיתי. תזונה צמחונית היא בריאה (לא נתווכח אם יותר או פחות ונשאיר את זה בינתיים ברמת ה"שווה"), טעימה, אם את לא חולת-בשר (אני לא הייתי לפני) אז לא תרגישי בהבדל... וגם יעילה יותר. כלומר, תפוקת הפרוטאין (מה שיגיע לצלחת) בשדה של גידולים חקלאיים יכולה להיות פי 5 מתפוקת הפרוטאין שגידול פרות על אותו שטח יניב. אני גר בנגב ויש די הרבה בדואים בסביבה עם כבשים ועדרים וכל זה... מן הסתם לא הייתי מצפה שהבדואים יאכלו קוצים, והכבשים פותרות את הבעיה הזאת... אבל אני חושב שלרובנו אין סיבה מיוחדת לאכול בשר חוץ מזה שזה הרגל מושרש מאוד ומיותר למדיי. אנחנו לא אריות, הגוף שלנו לא תמיד בנוי מספיק טוב כדי לעכל את כל מה שהחיה מציעה, ובסך הכל כמו שראיתי בטלאי שמישהו הכין - "בעלי חיים הם לא מוצרים". יחד עם זאת, חשוב לציין: אני שמח עם ההחלטה שלי - וזה מספיק לי. זה ממש מנג´ס כשאנשים נכנסים לפורום טבעונות ומזיינים את השכל על "אם אנחנו לא אמורים לאכול חיות למה הן עשויות בשר?". באותה מידה אני לא הייתי נכנס אליהם, זה נראה לי מיותר. כשהמהפכה תגיע היא תגיע. והיא תתחיל באכילת אנשים, קודם כל! --ראש.

interDist

New member
ואני הייתי בטוח...

שרוב האנשים עושים זאת (נהיים צמחוניים) מתוך אידיאולוגיה. אין לי שום בעיה עם מי שלא אוכל בשר בגלל ש"לא בא לו", אבל יש לי הרבה מאוד טענות למי שמכניס לזה גם אידאולוגיה מסוימת...

TheHead

New member
שפינוזה על אידיאולוגיה

שפינוזה (Sxpinoza?) אומר, שאידיאות הן דבר טוב ויפה, אבל הן לא מניעות אנשים. לכן ידיעת הטוב לא מספיקה, ונחוץ לדעת את הטוב ברמה שבה הוא מעורר רגשות - שהם המניע האמיתי של האדם. כלומר: אם אתה עושה משהו, אידיאולוגיה לא מספיקה כדי לשנות אותך. האידיאולוגיה צריכה ליצור בך להט מספיק חזק כדי לשנות אותך - ורק באמצעות להט (רגש) השינוי מתרחש. כרגע אני חושב שזה דווקא רעיון טוב לא לאכול בשר. רעיון - אידיאולוגיה. אבל אני לא מסוגל לומר שאני מחזיק ברעיונות הללו מסיבות שהן אידיאולוגיות-נטו. --Kap.

שפינוזה

שלום מר הד, האם אתה חובב שפינוזה? אני מתוודע אליו רק בימים אלה, מספרו המרתק של ירמיהו יובל: שפינוזה וכופרים אחרים.

Neta558

New member
טענות?

אתה מוזמן לפרוס את טענותיך בפורום צמחונות וטבעונות, אני בטוחה שאני לא היחידה שמתענינת בשמיעת הטענות הללו כלפי בעלי האידיאולוגיה. (ממש בושה מצידנו...) נטע

interDist

New member
מצטער

אני לא מסוגל להתחייב ליותר מפורום אחד פעיל... זה פשוט לוקח יותר מדי זמן, שגם ככה אין לי אותו. אולי, מתישהו, בעתיד, כשאצא לפנסיה...

8vD

New member
אנשים זה טעים!../images/Emo78.gif../images/Emo3.gif../images/Emo185.gif

למעלה