טבעונות בגיל 15

NETA0808

New member
טבעונות בגיל 15

הי :) אני בת 15 והייתי מאוד רוצה להפוך לטבעונית, הבעיה היא שאני פוחדת שזה עלול לפגוע בגדילה שלי שהיא בשיא עכשיו .. מה אתם אומרים ? כדאי לי לחכות עד שאני אסיים לגדול או שזה אפשרי להפוך לטבעונית כבר עכשיו?

אני אומר שבאמת חבל להכנס לזה

ואני לא אומר שחייבים לאכול בקר צלוי על גחלים. אבל לאכול עוף, הודו ,דגים וביצים זה באמת לא מזיק. אפשר להוריד מהתזונה מזונות מזיקים בלי להכנס לקיצוניות מיותרת.

אני מעריך שהיא מעוניינת להיכנס לזה

מטעמי מוסר ככה שעבורה זה לא נראה לה מיותר ,לא נראה לי שהיא חושבת על האם אכילה מהחי מזיקה או לא היא כנראה בעיקר מתעניינת בתזונה רק מהצומח . בכל מקרה אם היא רוצה להיכנס לנושא מטעמי מוסר ואם היא תעשה את זה בצורה מושכלת ותלמד קצת מה צריך לאכול (ולטעמי כדאי ללכת לתזונאית שמבינה בנושא ) היא תוכל להסתדר דיי טוב גם בלי מוצרים מהחי..

פצית219

New member
אפשר לעשות את זה גם עכשיו, אבל צריך ללמוד

על הנושא. תזונה טבעונית (בכל גיל) יכולה להיות בריאה מאוד, אבל רק אם יודעים לשלב בה מאכלים בצורה נכונה כדי לא להגיע לחוסרים. אם יש לך יכולת אוטודידקטית טובה את יכולה לחפש באינטרנט, יש המון חומר. לרוב האנשים עדיף לדעתי ללכת ליעוץ אצל גורמים מקצועיים כדי לקבל הדרכה. האם את כבר צמחונית? רוב האנשים הופכים בהדרגה קודם כל לצמחונים ורק אחר כך לטבעונים.

Gidi Shemer

New member
אני באותה דיעה של פצית

(כרגיל). ייתכן וירידה הדרגתית תהיה לך קלה יותר ומוצלחת יותר לאורך זמן. את יכולה להוריד בשר, אבל לבשאיר מוצרים מהחי (ביצים ומוצרי חלב) ואז, לאט לאט לרדת בעוד מוצרים. את יכולה להיכנס לפורום צמחונות וטבעונות וללמוד על תחליפים שונים. בהצלחה!

Fade89

New member
לדעתי מומלץ להפחית קודם כל חלב

ורק לאחר מכן בשר ולבסוף ביצים. למה? לרוב כשמפחיתים חלב רואים את השיפור הבריאותי וזה עוזר להמשיך,לאחר מכן אפשר להפחית בשר שקשה לחלק לעיכול ויותר קל להוריד מביצים,לבסוף ביצים שזה הכי קשה כי הם נמצאות בהרבה מוצרים בתור חומר מאחה.

תשובה

שלום רב, בעקרון אם את אוכלת תזונה טבעונית מאוזנת אין שום סיבה שהטבעונות תפגע בגדילתך או בבריאותך. חשוב לעשות את המעבר לטבעונות בצורה נכונה בסיוע דיאטנית קלינית שעוסקת בצמחונות וטבעונות להתאמת תפריט מאוזן שימנע הופעת מחסורים תזונתיים. בברכה, נטלי

זו שאלה לרופא המשפחה !

שיפנה אותך לדיאטיקנית ויקפיד על מעקב בדיקות כדי לראות שאת צורכת את כל מה שגופך זקוק לו.

למעלה