טבעונות או צמחונות

AppleShooter

New member
טבעונות או צמחונות

כמו שרשמתי לידידה שלי "שהכל טוב ויפה" עד שאתה מגלה שטבעונות (או צמחונות ) הם מאוד יקרים לצריכה .

אני חושב שעד שלא יהיה שינוי , אנשים לא יעשו את ה" סוויץ' " הזה .

בנוסף רוצה לציין כתבה שעוסקת על צמחונות (קישור למטה) מה רע הכך ? למה צריך להמשיך לטבעונות ?

vegetalien

New member
יש שם

לא מעט "עובדות" שגויות לחלוטין. לדוגמה - חוסר ב- B12 גורם להיחלשות ("היחלושת") העצמות?! אממ, לא. זה עלול לפגוע במספיק דברים אחרים, אבל לא בעצמות. התבלבלו עם ויטמין D.

לגבי יוקר - זה לא מחויב המציאות. מי שמעוניין לחיות על תחליפים ומזונות מוכנים - ימצא שטבעונות אכן לא זולה במיוחד.
אבל מי שמוכן לאכול את המזונות הגולמיים - ירקות, פירות, דגנים, קטניות וזרעים - ייווכח שטבעונות אינה יקרה בכלל, אדרבה.
חוץ מאגוזים (שגם ביניהם ישנם זולים יותר מאחרים, ובכל מקרה אוכלים יחסית מעט מהם), אין שום קבוצת-בסיס שניתן לסווגה כיקרה.
ברור שישנם מוצרים יקרים יותר מאחרים. קינואה יקרה מחיטה או אורז. עדשים שחורות יקרות מעדשים ירוקות. אספרגוס יקר ממלפפון, צ'יה יקרה מפשתן וכו' וכו'.
אבל אין צורך לקנות את המוצרים היקרים. החשוב הוא לאכול מכל קבוצות המזון. אני בכלל לא קונה קינואה או צ'יה. הם יקרים מדי, ובורגול או פשתן ממלאים את הצורך שלי.
הקבוצה היחידה, אולי, שכדאי לגוון יותר בתוכה היא קבוצת הירקות, שכן כדאי לאכול מכל הצבעים (ובמיוחד ירקות ירוקי-עלים).

בקיצור - עניין של תפיסה. מזונות מוכנים יהיו בהכרח לא-זולים, מאחר שהם נועדו לקהל נישתי מצומצם, ואין להם סובסידיות/ביקוש כמו שיש למוצרי חלב.
אבל מוצרים גולמיים שניתן בקלות לבשל בבית (צריך רק להיכנס קצת למטבח, ואני מדבר בתור בשלן כושל) או לאכול בלי בישול (ירקות/פירות וכד') הם זולים ככלל והופכים את הטבעונות לבעלת פוטנציאל חסכוני (וגם בריא יותר).

subatoi

New member
וולקאם. "בא במייל" זה לא בדיוק אתר באיכות

שאפשר להסתמך עליה. הוא לא מתיימר להיות רציני כ"כ, למיטב הבנתי.

למה צריך להמשיך לטבעונות (בלי שקראתי את ה"כתבה") -
תעשיית החלב והביצים הן זוועתיות לא פחות מתעשיות הבשר הזוועתית. מדובר בתעשיות בהן מוחזקים מיליארדי בעלי חיים בכל שנה ברחבי העולם, רק בשביל גבינה או חביתה (שאפשר להסתדר יופי בלעדיהן). מדובר בתרנגולות אומללות שמוחזקות בדחיסות מטורפת בכלובים קטנים. בגלל הדחיסות (שאנחנו בני האדם אשמים בה ולא התרנגולות) ורצוננו "להגן" על אותן תרנגולות, קוטמים להן את המקור בעודן אפרוחות, כדי שלא ינקרו זו את זו. תהליך "ייצור" הביצים הוא הרסני לגוף התרנגולת שקורס מהעומס. האפרוחים הזכרים שנולדים למציאות הזוועתית הזו, ואין מה לעשות איתם כיוון שהם לא יודעים להטיל ביצים (טיפשים שכמותם) מומתים בדרכים שכן ברא השטן בהמוניהם (15,000 ביום רק בארץ), כי פשוט אין מה לעשות איתם כאמור (הם לא מתאימים לתעשיית הבשר, כי האדם השכיל ליצור מין תרנגולות נפרד לבשר ומין אחר לביצים. נפלא.
תעשיית החלב כוללת אחזקת פרות בתנאים מזעזעים, הכנסתן להריון שלא בדרך הטבע רק כדי שגופן ייצר חלב, לקיחת העגל הנולד זמן קצר לאחר ההמלטה והפרדתו מאימו, השקייתו בתחליפי חלב למיניהן כדי שאנחנו, בני האדם, נוכל לקחת את החלב שמיועד לו ולשלוח אותו אח"כ לבית המטבחיים. ואז הן שוב מוכנסות להריון כדי להתחיל את הסיבוב מחדש.
לא מיותר לציין שהן התרנגולות הצעירות מדי והן הפרות הצעירות מדי שתפוקתן ב"מפעל" יורדת, נשלחות לבית המטבחיים או מחושמלות סתם ככה, כי אין סיבה להחזיק אותן אם אינן עומדות במכסה של ה"מפעל".
ויש עוד פרטים.

וכל זה, בלי לדבר על שיקולים בריאותיים או אקולוגיים, שבעיני הם תמיד משניים לשיקולים המוסריים הנ"ל.

למעלה