טבליות ברזל

adi4adi

New member
טבליות ברזל

שלום, הייתי היום אצל הרופאה כי בבדיקות דם נראה שההמוגלובין שלי נמוך. (10.6 במקום 11.7 ומעלה). אני האמת לא מתרגשת מזה כי אני יודעת שזה משתנה בהתאם לתזונה (אני לא אוכלת בשר). בכל אופן, היא נתנה לי טבליות של "סלו-פה" (slow-fe) ובעלון המצורף מתייחסים אליהן כאל תרופה לכל דבר. אני יודעת שיש טבליות ברזל שהן נחשבות תוסף תזונה. הרופאה גם ציינה כל מיני תופעות לוואי שקשורות לטבליות שהיא נתנה לי. האם הן באמת נחשבות תרופה? או שהעלון משתמש במושג הזה רק כי זה נרשם ע"י רופא? האם לקחת את הברזל שהיא נתנה או לקנות ברזל עדין של סולגאר או משהו כזה? תודה.

Sharon F

New member
אני באופן אישי הייתי מעדיפה

את מה שנראה כ'תרופה לכל דבר'. ההבדל בין סולגאר לבין slow fe הוא לסולגאר אין פיקוח של משרד הבריאות או ה- FDA (למעט סידרה אחת שכן יש לה אישור FDA). המשמעות של זה יכולה לנוע מקצה לקצה, זה יכול להיות חסר משמעות מצד אחד, ומצד שני יתכן והיכן שהם כותבים שיש X מ"ג של חומר מסויים ולמעשה אין שם את הכמות הנקובה ו/או את החומר. אני מדגישה שזה רק יכול להיות ולא בודאות שכן אין פיקוח על המוצרים, טיבת ואיכותם. לגבי הברזל, ברזל עדין מה שמקובל לשמוע, זה אומר שהפורמולציה בנויה בצורה כזו שהגוף למעשה סופג פחות ברזל ולכן תופעות הלוואי (עצירות לדוגמא) הן פחותות. לצערי ברזל זוהי תרופה (או תוסף מזון- איך שתרצי לקרוא לזה) חשובה ונפוצה אך אין דרך להתגבר על תופעות הלוואי שלה, אלא אם נותנים כמות קטנה יותר, אשר בהרבה מקרים אינה מספיקה. את יכולה לשים לב שעל האריזה כתוב שיש 160מ"ג (אולי 165) ומתחת כתוב שזה נותן בערך 50מ"ג ברזל אלמנטלי - שזה מה שהגוף באמת מקבל וזה מה שחשוב. חשוב מאוד להקפיד על תזונה עשירה בברז, ואז אחרי 4-6 שבועות של נטילת ה- slow fe, תוכלי ללכת לרופאה ולהבדק שוב.

moran f

New member
זה יפה שאת לא מתרגשת

העובדה שיש הסבר לחסר לא מהווה סיבה להתעלם מהעובדה שיש חסר. אולי החסר הזה לא דורש בירור מקיף יותר (וגם זה תלוי בפרטים שלא נתת), אבל הוא עדיין דורש תיקון. מעבר לכך שרון כבר ענתה

adi4adi

New member
תודה לשתיכן

הסיבה ששירשרתי אליך, מורן, היא שלא התכוונתי להגיד שאני לא מיחסת חשיבות לחוסר בברזל, חלילה. אני פשוט יודעת שיש דרכים למלא את החוסר הזה ע"י תזונה עשירה בברזל בלי צורך לקחת תוספים (אני לא ממש אוהבת לקחת כדורים שהם תחליף ל"דבר האמיתי"). חוסר בהמוגלובין הוא לא תופעה שכיחה אצלי כי בדרך כלל כשאני הולכת לתרום דם הבדיקה מתקבלת על יותר מ-12. זה כנראה משהו זמני ובגלל זה אני לא ממש מתרגשת כי אני אטפל בעניין הזה בעיקר על ידי תזונה ובכוונה להימנע מכדורים. רק רציתי להסביר את עצמי. שוב תודה, עזרתן לי מאוד!!

hgkr17

New member
אם את מתכננת לשנות תזונה

כדאי שתפני לרופאה. תזונה, כדורים או כל דרך אחרת אם אפשרית, חייבת להיות כזו ששומרת את הגוף שלך במצב מאוזן מבחינת הברזל, יש צורך לעקוב ואת צריכה להקפיד על אוכל/ כדורים/אוכל+כדורים ( ואני לא אומרת (!!!) שבהכרח מספיקה אחת הדרכים) בכל אופן את חייבת להיות עקבית ומאוזנת ותחת פיקוח- ברור לי שאת יודעת שזה לא משחק, ולכן ברור לי שאת יודעת שאת צריכה לנהוג באחריות. בנוסף, ברזל הוא חומר שחיוני לגוף, הוא מופיע גם כתוסף מזון אבל הנה את רואה שמופיע גם כתרופה וזאת כי הוא הכרחי לתפקוד התקין של הגוף- יש לדאוג שלא יהיה חוסר שלו ויש לדאוג שלא יווצר עודף שלו ואת זה אפשר לוודא רק על ידי מעקב רפואי ובדיקות. רק בריאות!

למעלה