ניסיון נוסף
קודם כל אני אשבץ מינימום כוכביות כדי לקיים את התנאי של כוכבית לכל עמודה. את M הכוכביות הראשונות אני אשבץ כוכבית אחת בכל שורה, כדי שלא יהיה מצב של יותר כוכביות בשורות מעמודות. את כוכבית ה-M+1 (שהוכחתי שקיימת בפעם הקודמת) אני אהיה חייבת לשבץ בשורה שכבר קיימת בה כוכבית (כי כל השורות כבר מלאות), ובעמודה ריקה (כי אני צריכה למלא את כל העמודות). כלומר יש שתי משבצות, הנמצאות באותה שורה, כל אחד מהן יחידה בעמודתה, ושתיהן מקיימות את התנאי (זה במקרה של מינימום כוכביות ומינימום הפרש בין עמודות לשורות ומקיים N-M+1 כוכביות, כלומר 2 במקרה זה, שמקיימות את התנאי. נמשיך הלאה. כל עמודה נוספת שקיימת, תוסיף למאזן הכוכביות (כי כאמור, אין שורות ריקות מכוכביות, אבל כל עמודה נוספת היא ריקה), ועדיין תהיה כוכבית אחת בכל עמודה ולכן ככל שההפרש בין העמודות לשורות יקטן, ככה יהיו פחות כוכביות שמקיימות את התנאי. נראה איך אנחנו יכולים להוסיף כוכביות לעמודה כדי לבטל את התנאי. כאמור, יש 2 כוכביות שמקיימות את התנאי. נקרא להן X ו-Y. נוסיף לאחת מהן (נניח X) כוכבית נוספת בעמודה. עדיין מתקיים התנאי ל-2 כוכביות - כוכבית Y, והכוכבית שנמצאת באותה שורה עם הכוכבית החדשה (מכיוון שאמרנו שבכל שורה יש לפחות כוכבית אחת). אפשר להמשיך להוסיף כוכביות, כדי לאזן 2 כוכביות בכל שורה, אבל בסוף תישאר כוכבית אחת שאי אפשר לאזן, כי חסרה שורה, ואז תהיה שורה אחת של 3 כוכביות בשורה (ו-2 בעמודה). ואז לנסות לאזן ל-3, ושוב תהיה חסרה שורה ונעבור ל-4. וכו וכו עד שנגיע למצב שכל העמודות מלאות כוכביות, אבל עדיין השורות ארוכות יותר, ולכן תהיה כוכבית עם יותר כוכביות בשורה מאשר בעמודה. כל ניסיון להוסיף כוכבית לאותה משבצת יהיה מיותר. הוא אמנם יגדיל את מספר הכוכביות בעמודה, אבל כך גם את מספר הכוכביות בשורה, ועדיין תהיה חסרה כוכבית... אגב, יש לך טעות. זה לא N-M+1, זה רק N-M (הוכחתי מקרה שזה לא מתקיים...)