טבלה בתוך טבלה.

saar85

New member
טבלה בתוך טבלה.

יש לי איזה בעיה מסויימת שאני לא יודע איך לפתור. אני אסביר מהתחלה קודם כל אני בונה בASP.Net בשפת VB יש לי שתי טבלאות בבסיס נתונים טבלה אחת של כתבות שיש בה מספר כתבה, כותרת, תוכן וטבלה אחת של תמונות שיש בה מספר תמונה, כתובת תמונה, מספר כתבה עכשיו בכל תמונה בשדה מספר כתבה אפשר לכתוב מספר של כתבה מסויימת כדי שהתמונה תשתייך לאותה כתבה. עכשיו אני מציג את הכתבות בפקד Repeater לצורך העניין. כל כתבה בItemTemplate משלה עכשיו אני רוצה להציג ליד כל כתבה את התמונה. אבל הבעיה היא שהתמונה היא מטבלה אחרת ובכל כתבה צריך למשוך את התמונה מהטבלה של התמונות ולהציג אותה יחד עם הכתבה באותו ItemTemplate. הקטע שה ItemTemplate מראה רק את מה שיש לי בטבלה של הכתבה ואני לא יכול להציג נתונים מטבלאות אחרות. אין לי עדיין קוד או משהו כי זה רק תאורטי. אני פשוט מנסה לחשוב איך לעשות את זה לפני שאני כותב את הקוד שאני אוכל להציג גם את הכתבה מהטבלה של הכתבות וגם את התמונה מהטבלה של התמונות. אודה לכם אם תעזרו לי.

מתכNET

New member
תעשה BIND למשפט SELECT לא לטבלה

אתה יכול לעשות SELECT על שתי הטבלאות ולקבל טבלה לוגית שמכילה את כל העמודות הרצויות משתי הטבלאות.

saar85

New member
איך למשל?

תחשוב לכל כתבה יכולות להיות כמה תמונות למשל ולא אחת. אני אני בוחר גם את הרשומה של הכתבה וגם את כל הרשומות של התמונות של אותה כתבה?

בטיטi

New member
ככה

Select ArticleId, ImageId From Articles inner join Images on Articles.ImageId = Images.Id

saar85

New member
ואיך אני גורם לזה שבכל כתבה

יראו את כל התמונות שלה? צריך להפעיל לולאה מסויימת אוליי שתעבור על כל התמונות

למעלה