טבית השבת

baronm10

New member
טבית השבת

טבית 1 עוף שלם 1 קילו אורז 3 עגבניות בשלות 2 בצלים קצוצים 100 גרם רסק עגבניות מלח פלפל תבלין בהרת הל טחון קמצוץ קינמון מאדים את הבצל במעט שמן, מוסיפים עגבניות קצוצות ומאדים עד שהן מתרככות. מוסיפים רסק ותבלינים מערבבים היטב. מוסיפים את האורז השטוף וכוס מים מבשלים תוך עירבוב עד שהמים נספגים, מכבים את האש. שמים במרכז את העוף. אפשר להוסיף תפוחי אדמה קלופים מתובלים במלח ופלפל. אני מניחה מעל נייר אפייה ומעליו ביצים. מכניסים לתנור מחומם לחום 200 מעלות לחצי שעה. מנמיכים את החום ל-100 מעלות ומשאירים לכל הלילה. מקור המתכון סימונה 5 תפוז הערות שלי שינוים שלי לעומת המתכון של סימונה : לא שמתי בהרט והל , לא מוכרים אצלנו התבלינים האלה והעדפתי לשים רק קמצוץ קינמון בנוסף למלח ,פלפל ופפריקה מתוקה הקינמון נתן ריח שהטריף את הבית כאילו שאפיתי עוגה והוסיף טעם מעולה. מילוי העוף בשר בקר קצוץ דק 1/2 כוס אורז שטוף בצל קצוץ דק עגבנייה מגורדת פטרוזיליה כף שמן מלח ,פלפל שחור קינמון

אנאבל 1

New member
YYY

אני רוצה קצת מהשרוף
נראה מגרהההה לאללה

אנאבל 1

New member
אני ראיתי אותו קודם

הוא שלי
אני מתה על אוכל שרוף
פופקורן שרוף תפוחי אדמה שרופים עוגיות מלוחות שרופות

bigjack

New member
איזה יופי של טבית.....ולידיעתך!!!

ממש קרוב אליך יש חנות שיש לה בהרט נהדר. היא נקראת שקדיה (מוצרי טבע) בשד' ירושליים ממש קרוב להראה. שם אישתי קונה.

pirge

New member
ברון, טבית השבת נראה מדהים. רק

לא ברור לי במתכון לגבי כמות האורז? קילו? וקינמון אכן, מוסיף המון והצבע השחום מרשים. ובכלל, יופי שחזרת . גדול.

מוטי התבשיל נראה יאמי../images/Emo3.gif

מצטרפת לשאלות של פירגה ומוסיפה - באיזה סוג אורז השתמשת?

baronm10

New member
תודה לכולם ותשובות../images/Emo141.gif

סוג האורז פרסי קלסי ,כמות האורז 1 ק"ג . מכיוון ששמתי 2 עופות בסיר כמות של 1 ק"ג מתאימה אבל גם אם היתי עושה רק עוף אחד הייתי שם 1 ק"ג .יתרת האורז שתשאר למחרת טעימה מאד. נקודה חשובה לציון !!!!!!!! מספיק כוס מים אחת על כל הכמות ,רסק עגבניות והמיצים שמופרשים מהעוף מספיקים להביא את האורז למצב שלא יהיה יבש מידי. לסיכום אחלה תבשיל כמו חמין ,לא כבד מידי ומתאים גם לקיץ תודה לכולם

לי את 34

New member
נראה מעולה ! זה אחד מהדברים שמעולם

לא אעיז לנסות , מלכתחילה נראה לי שאכשל סמן לעצמך |וי| ענקי

effyba

New member
מוטי...איזה יופי של ארוחה...ממש

"נחמה" לימים שכאלו....

baronm10

New member
ליאת ??????? כנסי רגע

למה לא להעיז ?? מדובר במתכון קל ,כןןןןןןןןןן קל .למה להרים ידיים??? את לא חייבת למלא את העוף ,המתכון יכול להיות גם עם עוף לא ממולא למרות שגם למלא עוף זה לא סיפור. הטבית הוא ואריציה של חמין מהמיטבח העירקי ,חמין בכלל ולא משנה מאיזה ואריציה הוא תבשיל קל מעצם העובדה שזורקים הכל לסיר ביום שישי ומחממים על חום נמוך עד שבת בצהריים. המתכון שעל פיו הכנתי של סימונה מתפוז מתכונים הינו מתכון ברור ומדויק כך שאינו קשה להכנה. נסי להכינו וכולם יברכו אותך ...גם אני

למעלה