טביעה...

JediMaster

New member
עדיין אין פה תשובה...

תודה רבה קודם כל על ההיענות. אני עדיין לא מבין כיצד הנשמה בלחץ חיובי תוציא משם את הנוזלים. היא פשוט לא. המים לא יעלו למעלה את כל הדרך דרך קנה הנשימה ותצא מהפה ע"י הנשמה. אז מה עושים איתם?!?!?!?!

OK, אז ככה

ברמת השטח נכון שאין שום הבדל בין מים מתוקים למלוחים, אך בביה"ח יש הבדלים, מכיון שמים מתוקים יוצאים מהריאה בתור מנגנון הגנה של הגוף לשהוואת רמת המלחים, אך מים מלוחים שואבים נוזל לתוך הריאה כדי להוריד את רמת המליחות מתוך הריאה ולהשוות אותה לשאר הגוף, אך בהנשמה בלחץ חיובי זה גורם למים לצאת לאט לאט מתוך הריאה. ככה נראה לי, תקנו אותי אם אני טועה. אגב, פוסיד נותנים למקרי בצקות בכלל ולא דוקא למוח, גם בצקת ריאות מקבלים פוסיד.

JediMaster

New member
טביעה...

לזכרוני מלימודי קורס ה 60 שלי לימדו שכמובן בהחייאה במקרה של טביעה זו החייאה רגילה לחלוטין בלי קשר שלבן אדם יש מים (מלוחים/מתוקים) בבטנו. שאלתי היא, מה עושים איתם ? והאם בביה"ח עושים איתם איכשהו משהו? איך ניתן להוציאם מאיזור הריאות??? האם אפשר בכלל???

יוסי יוסי יוסי...

שרק תהיה לי בריא, אתה וההסברים שלך.. חברה, שתדעו, מיוסי למדתי משפט חכם במהלך לילה שפעלנו יחד. "החיאה עושים באהבה, או לא עושים בכלל..." עם גישה כמו שלו.. אין מצב לפספס.....

homer jay

New member
כמה שאלות על בצקת ריאות

במידה והטביעה היא במים מלוחים ז"א רמת מליחות 3.0 % (רמת המליחות בים התיכון) אז למה לא להתיחס למקרה כאל בצקת ריאות מראש? ואז צריך לטפל במקרה כבצקת ריאות ואז יש להושיב לתת חמצן ניטרוגליצרין וכל הבלה בלה בלה... נגיד והמרחק פינוי קצת ארוך אפשר כבר לבדוק בנ"טן את יעילות התרופות.. 1. מושיבים את החולה 2. O2 דרך האף 3. מורפים 5 מ"ג – IV , ואזודיליטציה 4. fussid 80 מ"ג – IV, ואזודיליטציה 5. ניטרוגליצרין תחת הלשון. 6. חזרה על תרופות קודמות 7. הנשמה Intermittent Positive Pressure Breathing , (PAP ) 8. נירטופרוסיד – IV, סכמת טיפול בבצקת ריאות ואני לא סמוי!!!!! אני בכלל לא במד"א אני מהכיבוי :)) יום נעים :) חשבתם פעם כמה נפלא לדחוף חוקן לאנשים?!?!? :))))) רק מי שמכיר אותי יודע כמה :)))

JediMaster

New member
????

הכוונה לפרמין??? כיצד זה אפשרי??? פרמין עוזר להוציא את הנוזלים שבמערכת הכליות...ופשוט משתן אותן במהירות בבוהה יותר מהרגיל... הרי שהמים נמצאים במערכת הריאות, לא במערכת העיכול, במקום שהם לא אמורים להיות בו...ולא נראה לי הגיוני שתרופה משתנת תצליח להוציא אותם משם??? אם כן?? מה ההסבר הפיזיולוגי לעניין???

paradan

New member
תוספת קטנה

הדברים כבר נאמרו ובכל זאת... לגבי הנוזלים של "מערכת הכליות": המים (H2O) הינם אחד החומרים הכי נפוצים בגוף, הן מהחוץ (שתיה וכו´) והן מבפנים (כתוצרי לוואי של כל מיני תהליכים). המים נמצאים בדם (הנוזל התוך כלי), הן בתאים (הנוזל החוץ כלי - התוך תאי) והן בין התאים (הנוזל החוץ כלי - הבין תאי). למערכת השתן (לכליות) הנוזל מגיע ממחזור הדם. המים עוזבים את הדם כיוון שהכליות מפרישות נתרן. המים הולכים אחרי הנתרן (או המלח לצורך העיניין) - תמיד. בכמעט טביעה הנוזלים אכן בסופו של דבר נספגים לדם וללימפה כך שהבעיה הגדולה זה לא להוציא אותם מהריאות, אלא מה שהדבר הזה גורם בגוף - שינוי במאזן של כל מיני חומרים (אלקטרוליטים ואחרים) בגוף. לכן בתחילה משתמשים בCPAP (ומתגברים על עניין הנוזל בריאות) להנשמה ועושים בדיקות דם והערכת נזק לכלל האיברים. צריך לשים לב לבעיות אלטקרוליטריות, חומציות וכו´ ולטפל בהתאם. דני נ.ב.: אלי, ברוך בואך לפורום, ואתה מוזמן לפתוח כרטיס. אתה שנה ו´ רפואה לא?

JediMaster

New member
תודה רבה....לכולם! + הרחבה?

הבנתי .. ממש תודה... אם אפשר הרחבה לגבי הנשמה בלחץ חיובי???יש גם שלילי? איך זה מתבצע??? (לעומת הנשמה רגילה באמבולטור)

למעלה