טבילת אש

בארטושק

New member
טבילת אש

נראה שזה מתאים, אז החלטתי להוסיף גם כן הודעת פתיחה משלי. המדחק של אנדר / אורסון סקוט קארד בהחלט בראש הרשימה. הסיפור היחיד שגרם לי הזדהות כל כך חזקה איתו, שגרם לי לקרוא אותו פעם ראשונה ברצף, ואז לקרוא אותו שוב. אמר לי פעם מישהו, שלכל אחד צריך להיות ספר שהוא חוזר אליו במהלך החיים שלו, בשביל לבחון אותם מחדש כל פעם. זה הספר שלי. האיש שידע לעופף / קארל צ'אפק אוסף סיפורים קצרים של צ'אפק, שמשלבים את ההומור שלו עם הסאטירה היותר ביקורתית. לפי דעתי, צ'אפק הוא במיטבו בכתיבת הומורסקות, על האבסורדיות בחברה האנושית, כמו בסיפור הנושא את שם הספר (על איש שלמד לעוף, אך לאחר מחקר מדוקדק של אנשי האקדמיה איבד את יכולתו) אבל גם על התנהגות רגילה לגמרי. הכינוי שלי גם נלקח מאוסף זה. סדרת השומרים (עולם הדיסק) / טרי פראצ'ט טרי פראצ'ט אמנם ידוע בתור כותב הומוריסטי בעיקר, ואכן כשרונו הגדול הוא ביצירת מצבים מגוחכים ומשעשעים שמשמשים פארודיה על התנהגות אנושית. ואולם לפי דעתי, כשרון זה בא לידי ביטוי בעיקר בספרים הפוליטיים יותר של עולם הדיסק, בעיקר סדרת השומרים, אבל לא רק. כאשר הוא מנתח את ההתנהגות הפוליטית האנושית, הפארודיה שלו הופכת לאפקטיבית ומהנה הרבה יותר. האמן ומרגריטה / מיכאל בולגקוב קראתי אותו לראשונה בתרגום המקורי, כאשר עוד נקרא השטן ממוסקבה, ואז לא כל כך אהבתי אותו. ואולם לא מזמן קניתי את התרגום החדש, ומעולם לא הרגשתי בהבדל בין תרגומים כמו אז (אם כי ייתכן וההבדל הוא גם בזמן שחלף). השטן מגיע למוסקבה, ביחד עם עוזריו המשעשעים, והם מתחילים לזרוע תוהו ובוהו ברחבי החברה הרוסית של אז. חוץ מהעובדה שמדובר בספר מצחיק (בייחוד בהתחשב בזמן ובמקום בו נכתב, השונים כל כך מתקופתנו), זהו ספר שניתן ללמוד ממנו הרבה, הן על החברה הרוסית של אז, והן על הברית החדשה. שארית היום / קאזואו אישיגורו ספר מדהים, המסופר בגוף ראשון מפיו של רב משרתים אנגלי שיוצא לחופשה קצרה, כהגדרתו, ונזכר בחייו בשירותו של הלורד הקודם שלו. לאט לאט, ותוך איפו מירבי, אנו לומדים להכיר עוד את דמותו של המספר, ואת היחסים האמיתיים ששררו בתוך האחוזה, שאינם דווקא דומים למה שהיה רוצה לזכור. ספר שחובה לקרוא פעמיים, בכדי להבין אותו לחלוטין. וכדאי מאוד לקרוא אותו לפני שרואים את הסרט (שכמובן הורס בדרכו את הספר). רעיונותיה של קלרה הקדושה / פאוול קוהוט כאן באמת אסור לראות את הסרט. כל קשר בינו לבין המקור אמנם אינו מקרי, אבל הוא רופף למדי. סיפורה של קלרה, נערה החיה בעיירה צ'כית קטנה, שמתחילה לקבל פתאום הבנות על העתיד - במלים אחרות, לחזות אותו. באופן טבעי, המשטר הקומוניסטי והשמרן, כמו גם ראשי העיירה ונכבדיה, מתקשים לקבל זאת והסדר הטבעי שם הולך וקורס. כמו ברוב הספרות הצ'כית הטובה, ההומור הוא רק מסווה ללעג בלתי פוסק על השמרנות והמשטר הקיים, במקרה זה הקומוניסטי. טוב, אז נראה שיצאה רשימה ארוכה למדי. וגם איכשהו נקלעו לכאן לא מעט סאטירות. אבל כל אחת מהן ראויה בפני עצמה.

een ogenblik

New member
צ'אפק וקוהוט ברשימה אחת

גורמים לי להרגיש כל כך טוב. תודה לך.

niritcat

New member
בשארית היום...אני פשוט מעריצה את

הספר הזה. הוא מדהים. הכוח העצום שלו זה בדיבור המאופק לעומת ההתרחשויות והרגשות הסוערות במציאות... תודה שהזכרת לי אותו. אני כבר הולכת לחפש אותו כדי לקרוא שוב.

Rivendell

New member
המממ

דווקא אני בכלל לא נפלתי מ"המשחק של אנדר". היה נחמד, אבל אני לא יכולה להגיד שזה ממש שינה את חיי באופן כלשהו או אפילו שהמשכתי לחשוב על הספר אחרי שקראתי אותו. בנושא "האמן" - דווקא הגרסה המקוצרת והחתוכה יותר טובה בעיני. לספר השלם יותר קשה להתחבר, והוא קצת מייגע.

behemot

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif המשחק של אנדר

למרות הפרסים וההדים הוא די צפוי... במקור היה סיפור קצר (אם אינני טועה) והיה עדיף לו נישאר כמו אחרים (שקיעה, ילד האתמול, מוסיקת הדם...) בקשר לשטן במוסקווה - מסכים עוד יותר - איך אפשר לקרוא ספר על מוסקווה לפני מאה שנה כמעט שאומרים בו על אחת הדמויות "הייתה לו רוסית עשר" ? טוב שלא תורגם "הייתה לו רוסית משהו פצצות לגבות"...

Naama G

New member
המשחק של אנדר

אכן ספר מעולה. אהבתי גם את ההמשך- קול למתים אך להתעתי את הספר השלישי בסדרה- קסנוסייד אפילו לא הצלחתי להביא את עצמי לסיים...

../images/Emo11.gif הצל של אנדר

בהודעה אחרת שלי היום סיפרתי שמישהי המליצה לי על הארי פוטר, אותה בחורה המליצה לי בחום על המשחק, היא התלהבה שבוע שלם מזה שיצא הצל ואיך היא מחכה שבעלה יגמור אותו כדי שהיא גם תוכל לקרוא אותו. רק שנה שעברה הגעתי לקנות ולקרוא את המשחק. הייתי בקורס מש-עמם בת"א והייתי זקוק למשהו נואשות שיתחבא מתחת לשולחן, הספר נגמר באותו לילה, והתחלתי אותו מחדש למחרת, מאז קראתי אותו כשבע פעמים. אני אוהב את הדמויות, אני אוהב את רעיון בי"ס ואני אוהב שהאדם הכי מושלם, זה שהיה צריך להיות האדם העליון של ניטשה, הגיע למקומו דווקא כי הייתה לו תכונה שניטשה לא העריך - החמלה סדרת הצללים - נמשכת כבר שלושה ספרים, הספר הראשון היה מעולה, נהניתי לקרוא אותו ומיד אחריו את המשחק שוב כדי להשוות ולדעתי הביצוע מושלם, הספר השני ממשיך בקו של הסדרה ואני לא מרגיש ירידה משמעותית, קצת פחות תוכן לצורך יותר קידום עלילה אבל לא סתירות כמו אצל קלנסי לדוגמא, הבעיה העיקרית יצירת האדם העליון הגנטי - בין ספר שלישי, מאוד איכזב אותי, בוצעו בו טעויות של קידום עלילה שלא תאמו את הדמויות שכבר קיימות.

Random23

New member
הצללים הופכים ארוכים יותר...

ככל שהשמש שוקעת. מסכים, הוא מדרדר עם כל המשכון. עם זאת - אנדר הוא ספר מדהים. פשוט מדהים. בא לי לחזור אליו שוב.. והצל שלו נותן אפשרות לבחון מחדש את הסיפור, שהיא אמינה סה"כ - וזה רזון ד'טרה מספיק. אגב, אני חושב שאחד הדברים שעשו את אנדר לכזה ספר מוצלח הוא קונספט היריבות בין אחים. מסקר בלתי רשמי מצאתי שאנשים עם אחים קרובים לגילם הושפעו יותר מהספר והזדהו איתו יותר...דעות? ספר נוסף שקופץ לראש ומדגיש את נושא יריבות המשפחתית - אמבר, הראשון (קורווין/אריק) אני חושב שחמלה הובאה בספר כחולשה (ולנטיין) כשההפך שלה הוא חוסר הזדהות(פיטר). לדרך הביניים(אנדר) הייתה את היכולת להזדהות עם אויביו..אך זה לא מנע ממנו לפגוע בהם, ואפילו קשה (סטילטון, כמדומני). לא יודע עם חמלה היא המילה המדוייקת. ואני די חדש פה סה"כ, אז שלום לכולם :)

Rivendell

New member
אז ברוך הבא ../images/Emo13.gif

וגם אתה מוזמן לעבור טקס חניכה שכזה, בו אתה מספר לנו בפירוט על כמה מהספרים שאהבת במיוחד!

המשחק של אנדר

מה שאני במיוחד אוהבת בספר הזה זה העומק של הדמויות קול למתים מצויין אבל שונה לחלוטין שאר הסידרה קצת פחות דיברה אליי. לפני כמה חודשעם יצא לי להתקל בספר נוסף של אורסון סקוט קארד ומאז אני מכורה. האיש פשוט יודע לבנות דמיות אמינות. כבר קראתי די הרבה (באנגלית הרוב לדעתי לא מתורגם) וזה פשוט מדהים. ולא הכל מדע בדיוני או פנטסיה. בקיצור סופר שעושה לי את זה. למכונית הראשונה שלי קראו אנדר. והסיבה שלילד שלי לא קוראים אנדי זה שבעלתי הטיל וטו על השם (טוב אז הוא יותם הקסם...). ענת

למעלה