טבילה

meital2

New member
טבילה

לגבי דיני חציצה: לפני הטבילה אני עומדת במקווה והרגליים נוגעות ברצפה. במהלך הטבילה הרגליים נשארות "דבוקות" לקרקעית של המקווה ויוצא שהמים לא נוגעים בכף הרגל? האם זו חציצה? ביצי כינים וכינים- הם מהווים חציצה. אין לי מי שיבדוק את הראש לפני הטבילה ואני מסתרקת במסרק סמיך עד שלא יוצא כלום אבל אני מאוד חוששת- מה יקרה אם נשכחה איפשהי איזשהי ביצת כינה סוררת- מה הדין אז?

mahmut

New member
לשאלותיך....

1. עם רדתך למים נרטבות כפות הרגלים ואז קיים חיבור למי המקווה. 2. החובה היא עד מקום ש'היד משגת'. לחשוש ניתן על עוד הרבה דברים ואין לדבר סוף...

כל הראוי לבילה, אין בילה מעכבת

לשאלתך הראשונה: גם התשובה הראשונה נכונה, אבל לא צריכים להגיע לזה. עצם העובדה שכפות הרגליים ראויים לביאת המים מספיק! כמו העיניים והפה, לא חייבים לפתוח את הפה או העיניים, מספיק שאין מניעת ביאת המים מאיזה גוף זר.

meital2

New member
המשך...

אם עניים כף הרגל לא משפיע על דיני חציצה- אז מדוע הבלנית מורה לי לחזור על הטבילה פעם נוספת אם קורה במהלך הטבילה שהידיים נוגעןת בדפנות המקווה? מה ההבדל?? יש לי עוד שאלה: לגבי שיער: אני נוהגת לטבול 3 פעמים. לפעמים אחרי הטבילה הראשונה הבלנית מורה לי לחזור על הטבילה שוב (שיער צף, נגיעה בדפנות...)אבל אחרי הטבילה הראשונה כל השיער מתמלא בקשרים ואז יוצא כאילו טבלתי בשיער לא מסורק ומלא קשרים- מה הדין?

את צודקת .....

באופן עקרוני את צודקת בשאלה שלך על הידים! אין בעיקרון הבדל בין הדין של הרגלים לבין הדין של הידים. אלא שברגלים אין סיכוי שבעת שהם נגעו בקרקעית המקווה הן היו יבשות ובודאי קדמו המים. בידים זה לא 100% בטוח ולכן מחמירים.

תלוי!

אם באמת יש קשרים מאד הדוקים והטבילה הראשונה נפסלה עקב שלא כל השיער היה במים אז נראה לי שאת חייבת להסתרק שוב. אם נפסלה בגלל נגיעה בקירות, נראה לי שאפשר לסמוך על הטבילה כי זו חומרא. אם הקשרים לא הדוקים גם לא נראה לי שיש בעיה.

למעלה