טבילה במקווה

טבילה במקווה

בדקתי בארכיון רבות ולא מצאתי תשובות לשאלות בענייני טבילה מלבד ההודעה הזאת מ-2003 של אסף2000 שהייתה מקיפה, אז אשאל כאן כמה שאלות. ברור לי שאין שום חיוב לגברים לטבול בניגוד לנשים ובכ"ז. 1.האם יש איזשהו נוסח שאומרים לפני או אחרי הטבילה? 2.כמה פעמים צריך לטבול? 3.מה לכוון בעת הטבילות? 4.צריך אחת אחרי השניה או שאפשר לפעמים לעשות הפסקה? (5 שניות לא יותר) 5.הרגליים יכולות להישאר צמודות לקרקעית כל הזמן? (קראתי שאפשר שיהיו כך אם באו עליהן מים לפני, זה נכון? 6.אפשר או רצוי להתקלח מיד לאחר הטבילה? 7.למה טובלים כמה פעמים? למה לא מספיקה פעם אחת? 8.מהן המעלות של טבילת בוקר כל בוקר? וטבילה בכלל? 9.כתוב שנידה וזב צריכים טבילה, השאלה מה זה זב? וזה תקף גם בימנו? תודה רבה לעונים!

asaf2000

New member
תגובה

1. לא צריך לומר שום דבר אבל יש ספרים שמביאים תפילות או התעוררות לתשובה לפני הטבילה כמו "בן איש חי" ו"שומר אמונים" או תפילת השב לרבנו יונה וכו' אבל אין חובה לומר אותן. 2. לא צריך לטבול בכלל. יש נוהגים לטבול כל יום לפני התפילה, יש נוהגים שלא יעברו שלושה ימים בלי מקוה (שני, חמישי, שישי), יש נוהגים פעם בשבוע ביום שישי, יש נוהגים רק לפני חגים וימים טובים. כדאי לטבול אם רואים קרי. 3. לכוון שהקדוש מעביר ממנו את רוח הטומאה ומטהר ומקדש את הנשמה ע"י הטבילה. 4. איך שנוח לך (אפילו הפסקה גדולה, אבל אם יש הרבה אנשים כדאי למהר שלא לתפוס מקום ולא להכשל בראיות אסורות). 5. הרגליים יכולות להיות צמודות לקרקע. 6. אפשר. 7. באמת מספיק פעם אחת אבל יש כאלה שטובלים כמה פעמים ומכוונים כל טבילה כנגד משהו אחר.

תודה! ולגבי שאלות 8 ו-9 מישהו יודע?

והאם יש לך את הנוסח של הבן איש חי כמו שכתבת? ומה כוונתך בראיות אסורות? אם אני זוכר נכון כתבת פעם שאסור להסתכל על אנשים ערומים כי זה משחית את הנשמה... איפה כתוב על זה? (לא כי אני מערער על זה, אני רוצה להבין את זה יותר.

ben zion

New member
ולא תתורו

בקריאת שמע "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עינכם אשר אתם זונים אחריהם"

mgb

New member
תשובות לשאלות 8 ו-9

בס"ד 8) הרמב"ם כותב בהלכות מקוואות (פרק י"א הלכה ט"ו) בסוף כך: " דבר ברור וגלוי שהטומאות והטהרות גזירת הכתוב הן, ואינן מדברים שדעתו של אדם מכרעת אותן, והרי הן מכלל החוקים; וכן הטבילה מן הטומאות, מכלל החוקים היא: שאין הטומאה טיט או צואה שתעבור במים, אלא גזירת הכתוב היא, והדבר תלוי בכוונת הלב; ולפיכך אמרו חכמים טבל ולא הוחזק, כאילו לא טבל. ואף על פי כן, רמז יש בדבר: כשם שהמכוון ליבו ליטהר--כיון שטבל--טהר, ואף על פי שלא נתחדש בגופו דבר; כך המכוון ליבו לטהר נפשו מטומאת הנפשות, שהן מחשבות האוון ודעות הרעות-- כיון שהסכים בליבו לפרוש מאותן העצות, והביא נפשו במי הדעות--טהר. הרי הוא אומר "וזרקתי עליכם מים טהורים, וטהרתם: מכול טומאותיכם ומכל גילוליכם, אטהר אתכם" (יחזקאל לו,כה). כלומר הטבילה מטהרת את הנשמה ממידות ודיעות לא טובות. לגבי טבילה יומית לגברים - כנ"ל! טהרת הנפש גורמת לתפילות ולימוד תורה ברמה רוחנית גבוהה יותר. 9) לא , דיני זב ונידה כיום הוא רק בהשלכה להיתר יחסי אישות בין איש לאשתו ולא לטומאה שהיתה נהוגה בזמן בית המקדש שיבב"א. זב או נידה היו אסורים אז להיכנס לעזרה ולאכול קרבנות או תרומה(לכהנים ובני משפחותיהם). ברכה מגב

למעלה