טארו:

גוססי

New member
טארו:

האם תוכל לומר לי מהיכן אנו מסיקים שרבי עקיבא היה עמלקי?

taro

New member
אחפש את המקור המדוייק ואחזיר לך

תשובה. אגב, לא רק עמלקי, אלא גם צאצא של המן :)

israelberger

New member
אני גם שמעתי על זה

ידוע שעד גיל 40 רבי עקיבא היה אטאיסט אנטי דתי כמו כמה אנשים פה בפורום. הוא גם אמר "מי יתנני תלמיד חכם ואשכנו כחמור" שחמור בשונה מכלב כשהוא נושך הוא גם שובר עצמות. מה שאומר שיש סיכוי שעוד כמה מהאטאיסטים פה יחזרו בתשובה למרות שנראה שזה בלתי אפשרי.

אנדרי ז

New member
מה יש להבהיר

לקחת אגדה מקראית וייצרת ממנה בלון נפוח מלא ב-wishful thinking. איך קראו ליהודי ההוא שהתנצר והפיץ את הנצרות, פאולוס אם אני לא טועה. אתה רוצה שנפעיל גם על הסיפור הזה את אותו ההיגיון ונתחיל בהכנות להתנצרותנו הקולקטיבית?

israelberger

New member
לא אמרתי שכל האטאיסטים...

יחזרו בתשובה. אמרתי שאחד מתלמידי החכמים הגדולים (שאני בטוח שאתה לא חולק על קיומו) היה מלכתחילה אטאיסט אנטי דתי. כמו שאמרו חכמינו:"אל תבטח בעצמך עד יום מותך".

israelberger

New member
דרך אגב

לאותו היהודי קראו שאול התרסי שהיה תלמיד חכם ואח"כ התנצר ושינה את שמו לפאולוס. עליו נאמר בגמרא שהתנצר בגלל שקרא הרבה "סיפרי מינות".

taro

New member
ועוד אנקדוטה באותה הרוח

התלמוד מספר שישו "הועף" מהישיבה כיוון שהתעניין יותר מדי בבנות המין השני.

israelberger

New member
התלמוד כותב על הכל

הוא לא מתחמק משום נושא. חוץ ממה שצינזרו ממנו (שגם את זה התחילו להחזיר בהדפסות החדשות). התלמוד הוא בעצם מעין פרוטוקול של כל מה שנאמר בבתי המידרש במשך תקופה של מאות שנים.

israelberger

New member
זה לא מה שכתוב

הגמרא לאחר דיון ארוך (לא משנה במה) הגיעה לנושא שמדבר על זה ש"אם תדחהו בשמאלך קרבהו בימינך" (בקיצר: לא לדחות מישהו לגמרי) ומביאה דוגמאות לדברים רעים שקרו בגלל שלא הקפידו על זה. אחד המקרים (נראה לי השני) הוא זה: לאחר שמת השליט האזורי על ארץ ישראל שגזר מיתה על כל החכמים ישוע חזר לארץ ממיצרים(שם הם מצאו מעין מקלט מדיני) ביחד עם רבו ר´ יהושע בן פרחיה(מגדולי התנאים, כמה מדבריו אפילו כתובים בפרקי אבות) הם בדרך עצרו בפונדק ואז ישוע אמר לרבו שהעיינים של בעלת הבית סגלגלות (במילים פחות יפות: היא כוסית בטירוף) ומכיוון שר´ יהושע בן פרחיה היה במעלה גבוהה במיוחד ברוחניות הוא לא היה מוכן שאדם שמסתכל על נשים יהיה תלמידו. לאחר מספר ניסיונות ותחנונים של ישוע למחילה מרבו שנענו בסירוב החליט ר´ יהושע בן פרחיה לקבלו בחזרה. אבל למרבה האירוניה כאשר ישוע בא אליו פעם נוספת לבקש שיקבלו בחזרה בתור תלמידו זה היה בדיוק כאשר הרבי קרא קריאת שמע (ובקריאת שמע אסור לדבר) ולכן הוא סימן לו בידו. ישוע לא הבין את הרמז, חשב שהרב דוחה אותו עוד פעם ובאותו רגע הרים לבנה והשתחווה לה (כאקט של מחאה) ומאז הוא התחיל עם החלטורות שלו. דרך אגב, הקטע הזה גם כן ירד בצנזורה ע"י הנוצרים ולכן כיום הדף בו הוא כתוב הוא הכי קצר בתלמוד.

למעלה