טארו :)

רון סי

New member
מי שאומר שהחרדים לא נותנים

לחילונים לחיות, טועה ואף משקר. ודאי שהם נותנים לנו לחיות. עם זאת, יש תחושה שהם "מנצלים" אותנו מבחינה כלכלית ובטחונית, וכן שהם כופים עלינו מנהגים שאנחנו לא מעוניינים בהם. אבל לא הבחינה הכלכלית ולא הכפיה הם ענין של חיים או מוות. השירות הבטחוני אולי כן, אבל לא ברמה פרטנית.

taro

New member
אל תשחק משחקים

"חיה ותן לחיות" אינו מתייחס לחיים, אלא לדרך החיים. גם הנימוק ל"לא תגנוב", לפי גשתך, היה מסתכם ב"חיה ותן לחיות". לפי גשה זו, שהיא הסכם ותו לא, אפשר להתחיל בכפיה חילונית.

רון סי

New member
כמו בהרבה תחומים בחיים

גם ה"תן לחיות" הוא לא שחור ולבן. אם מישהו מנסה להרוג אותי, אני משתדל להרוג אותו קודם או להגביל אותו באופן חמור. אם מישהו רק מנסה לגנוב ממני, אני לא הורג אותו, אלא רק משתדל שלא יהיה לו כדאי לגנוב. אם מישהו מנצל באופן לגיטימי (על פי כללי הממשל שאני מסכים להם) כספים ששילמתי בכל מקרה, תוך הסכמה (עקרונית) שהממשלה תחליט מה לעשות בהם, אז אני לא עושה לו כלום. בטח לא הולך ממש לפגוע בו. אני לכל היותר כועס ומתלונן, ומנסה בדרכים הלגיטימיות הנ"ל להקשות עליו לנצל את הקופה הציבורית.

taro

New member
למה אסור לגנוב?

כזכור לי משיחותינו, אתה לא תתיר גניבה כי אתה לא רוצה שיגנבו ממך. לפי אותו כלל, אם ציבור שלם גונב ממך, החוק הזה בטל. ואותו הדבר עם כפיה דתית וחילונית.

רון סי

New member
אני לא הגדרתי את התמיכה בחרדים

כגניבה שלהם. היא לא. למעשה, התמיכה בחרדים ניתנת על פי חוקים שאני תומך בהם: חוקי הסעד למינהם, שמבוססים על ערך החיים שכל כך חשוב לי. אני טענתי שעל החרדים המסוגלים לכך "לשלם" עבור התמיכה שניתנת להם בתחום הבטחוני, ולהמנע מלהשתמש בשירותי הסעד כשהם לא מגיעים להם מבחינה אובייקטיבית (כלומר - שאינה כשורה לאי יכולת גופנית להתפרנס).

למעלה