טארו :)

korinalir

New member
טארו :)

אני רוצה תשובה להודעה שעברה לעמוד השני אם אתה לא זוכר את הקשר תסתכל שם ולהודעה: כמובן שלשאלת קיומו אין משמעות. זוהי גישה חילונית לחלוטין אני מסכימה למה שאמרת אם אתה רוצה לראות את זה אלוהים= ערך אז באמת לא חייבים לראות בו קיים במציאות כדי להאמין בו. סבבה תאמין תקיים מצוות למי אכפת העיקר שלא תכפה עליי ולא תנסה לתרץ את הכפייה בכך שהאלוהים שלך יתעצבן על כולנו (גישת ה"כולנו באותה סירה מחוררת או משהו") כי האלוהים שלך הוא רק שלך ומשפיע רק עליך כמו שהערך שלי הוא רק שלי ומשפיע רק עלי

taro

New member
זו לא גישה חילונית

זו גישה אקזיסטנציאליסטית, ודווקא אחד ממייסדיה היה קתולי אדוק. בכל מקרה, אני לא אמרתי שאני בעד לכפות אותו עליך. בכל מקרה, כאשר מדובר במדינת הלכה, גם אם הייתי תומך באחת כזו, את שוכחת שאני כופה עליך סדר חברתי, כשם שאת כופה עלי. לכל קולקטיב יש את הזכות שרגשותיו לא יפגעו, ויש את הזכות לתבוע מחברי הקולקטיב האחרים לשמור על אותם הכללים.

taro

New member
הוא לא היה כומר

אבל אני חושב שהוא בהחלט היה קתולי אדוק.

sandchicken

New member
אני קורא עכשיו אותו

והוא בז לדת הממוסדת, העריץ את הפאגאניות, ושגל כמו שפן.

taro

New member
העובדה שהוא בז לדת הממוסדת לא

אומרת שהוא לא אורתודוכסי. אני לא חושב שהוא העריץ את הפגאניות, הוא די העריץ את אברהם כביטוי למונותאיזם. האיסוק לקיים יחסי מין חל על כמרים בלבד, אלא אם כן אתה מתכוון לכך שקיים יחסי מין מזדמנים. בכל מקרה, לכל אחד יש מעידות. זה לא אומר שהוא לא היה קתולי אדוק.

taro

New member
אגב, גם לסיינט אוגוסטין לא היו

חסרות מאהבות - ועוד קטינות - ולרב דה-האן לא היו חסרים מאהבים - עווד קטינים. זה לא אומר שהם לא היו אדוקים בדתם.

taro

New member
זה אומר שהם חוטאים

זה לא אומר דבר לגבי אמונתם.

taro

New member
כל אדם יכול למעוד

ובכל מקרה, אם טענת שהוא התנער מפריצותו המינית, אני בכלל לא מבין מה הבעיה.

sandchicken

New member
דיברתי לגבי

סיינט אוגוסטין והרב דה-אהן, אם היו להם מאהבים זה לא "מעידות". חוץ מזה שעל פי ההלכה אסור למעוד בעריות.

sandchicken

New member
אבל הקתוליות היא הדת הממוסדת

אם אינני טועה הוא העריץ את הפאגאניות כביטוי לאנושיות, את אברהם הוא העריץ כאביר האמונה. תיקון טעות: הוא נטש את חיי ההוללות שלו.

taro

New member
לא בהכרח

הוא לא יצא נגד הקתוליות, אלא נגד הגישה שפשטה בה. הוא רצה לעשות רפורמות בכנסיה, עד כמה שזכור לי. אני לא מכיר את הערצת הפגאניות שלו, לפחות לא את זו שמהותית לאדיקותו הקתולית. האידיאל שלו היה המאמין הנוצרי.

korinalir

New member
אבל אתה טענת

שאני לא יכולה להוכיח את הערכים שלי באותה צורה שאתה לא יכול להוכיח את האלוהים שלך ואני הסכמתי. עכשיו אני לא כופה עליך את הערכים שלי ואתה לא תכפה עליי את האלוהים שלך. מה רע כאן? לכל קולקטיב יש זכות שרגשותיו לא יפגעו במסגרת זכויות האדם. אני יכולה להגיד שכשאני רואה אדם מכוער ברחוב זה פוגע ברגשותיי זה לא אומר שכשאני בשלטון כל המכוערים ינעלו בבית. מפריע לך שמחללים שבת? חבל זאת לא סיבה מספקת לפגוע בחופש התנועה שלי שהוא כידוע זכות אדם בסיסית הממ כמו גם חופש דת וחופש *מ*דת

taro

New member
אבל זו לא טענה חילונית

יותר משזו טענה דתית. הוכחה היא דבר חילוני, לטעון שאלוהים הוא מחוץ להוכחה וההפרכה אינו דבר חילוני כ"כ. אני לא יודע מה המסגרת. אדם מכוער אינה הגדר הספציפית, וודאי שלא תלוי במעשיו של אדם. לעומת זאת, נודיזם כן קשור, ואכן בתרבות המערבית נהוג לאסור פריצות בציבור. את יכולה להתווכח על זה, אבל אחד מכללי היסוד של הקולקטיב המערבי הוא, שיש להצניע את מערומיך. אם הקולקטיב היהודי יחליט שהוא חש רגשות לשבת, אני חושב שיש לשמור שבת בפומבי. מה תעשי בביתך פנימה זה כבר סיפור אחר.

korinalir

New member
הממ

כן המוסר הקולקטיבי המערבי מונע מאיתנו ללכת ערומים ברחוב אבל כמו שאמרת קולקטיב או רוב הרוב בישראל אינו דתי אלא חילוני והמיעוט כופה על הרוב במקרה זה. לדוגמא יש מיעוט של נודיסטים אז יש להם חופי נודיסטים ובחלק מהעולם גם מושבות נודיסטים מבחינתי שבבני ברק ישמרו שבת אבל לא שהמיעוט יכפה עלי לשמור שבת בשכונה החילונית שלי ובביתו שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה. דיברתי דווקא בדיוק על הפריצות אגב, נהוג לא ללכת ערומים אבל רוב הגדול של ובזה אני כוללת גם מסורתיים ואפילו מספר דתיים שאני מכירה. (או שמה נאמר דתיות) ממש לא מחשיבות גופייה או מכנסיים כפריצות. ולכן הטיעון "זה פוגע ברגשות הדתיים" ממש לא מתקבל באותה מידה לבוש שחור ירוק או צהוב יכול לפגוע ברגשותיי.

sandchicken

New member
כל ערך כולל כפייה

הערך שלך כולל את הכפייה של "חייה ותן לחיות", והערך הדתי כולל את כפיית השבת. מה לא ברור?

רון סי

New member
לא מדוייק

לא כופים את החלק של "חייה", אלא רק את "תן לחיות". הסיבה לכך היא לא ערך בלתי ניתן להוכחה, אלא הרצון האישי של כל אחד בחייו שלו, וכן בחיי יקיריו. הרצון הזה ניתן להוכחה בקלות: אם אתה לא מאמין שאני רוצה לחיות, נסה לפגוע בי. תגובתי תוכיח לך באופן כואב מאד את ממשות הערך בעיני (לפחות אני מקווה שאני אהיה זה שיספיק להגיב).

taro

New member
לפי הגישה הזו, הייתם אמורים לנטוש

אותה מזמן. החרדים לא נותנים לכם לחיות כדבריכם. לפיכך, היות ובמשפט הזה אין שום ערך, הוא רק אמור להועיל, גם אתם הייתם אמורים להוריד את הכפפות.

למעלה