טארות - השמש בקלפים

טארות - השמש בקלפים

השמש בקלפים השמש בשוטה היא לבנה ובפינה. היא מסמלת טוהר והגנה לשוטה, כאילו דוחפת ומגינה עליו מהצד בדרכו ההרפתקנית והמסוכנת, ללא התערבות כמו מלאך שומר. שמש זו היא היחידה בקלפים שהיא לבנה ומסמלת טוהר כוונות והגנה ללא שיפוט שכלי כלל. בקלף האוהבים השמש בעיני היא האור הגנוז שאדם וחוה חוו בגן העדן. התורה היא עץ חיים למחזיקים בה. ובאכילה שלהם מפרי עץ הדעת, (דעת = שכל = אונה שמאלית) גורשו השניים מגן העדן כדי לשלול מהם את דרך עץ החיים. עץ החיים היא תורת הנסתר, הידע הגנוז, מסתרי התת מודע. עץ הדעת הוא השכל הישר, ההיגיון, המודע. תפקידו של המלאך (הכרוב) לשמור על דרך עץ החיים. לכן מסתיר המלאך בכנפיו את אור השמש הגדולה, האור הגנוז, האור העליון. בקלף המוות השמש אינה בשקיעה (צבעי כתום ואדום) אלא בזריחה המדגישה את השינוי בן הלילה והיום, את מות הישן והאתמול ותחילתו של יום חדש. בזריחה ובשקיעה אין בשמש קרניים הרסניות ושליליות, קרניה הן חמימות ומלאות ברכה ונתינה. אך בתוכה יש את הטירה השחורה המסמלת את הצער, הפחד והשכול הקיימים גם בעת של שינוי לטובה. היא מבצבצת מעבר לשני המצבות המסמלות את הקרמה והגורל של החיים, את הלידה, חיים ומות. כל שינוי גורר אחריו מסכת חרדות ופחדים. בקלף שמש יש את שני סוגי הקרניים, המזיקות והשופעות ברכה. הן קורנות על התינוק התמים והמוגן כביכול ע"י חומה אפורה והמשעממת מפני זרים וסכנות. אך סקרנותו היצרית היא מעבר לחומה ראו את הדגל והנוצה האדומים הצופים מעבר לחומת ההגנה. שימו לב כי התינוק ערום וחשוף לשמש, לכן צריך הוא הגנה והדרכה. בקלף המיזוג יש רוחניות גדולה מאוד, מה שמסביר כי התחושות (תת מודע) פעילות טוב יותר מהשכל (מודע). הסימנים לכך הם הראש המואר, העין השלישית פקוחה, אותיות ההויה על החזה, והכנפיים הפרוסות של המלאך, ממש יכולת תקשור ישיר. אך ההרים הכחולים ברקע מסמלים כי השכל רחוק מאוד מהמתקשר הרוחני והרגשי, ואו מאור הידע השכלי (שמש – מודע, שכל, זכר, לעומת ירח – תת-מודע, השראה, נקבה). הדרך הארוכה והמפותלת מראה כי הדרך עדיין ארוכה עד לפתרון או לתוצאה השכלית הטובה. צ'קרת הכתר וספירת הכתר הן השלמות הנמצאת מעל האדם, והדרך לשלמות עדיין ארוכה. השילוב בין שני הגביעים בקלף המיזוג הוא פשרה המביא לתוצאה חדשה אך לא מושלמת. הכתר בשמש בקלף המיזוג הוא חיבור בין צקרת הכתר וספירת הכתר. באהבה רבה לכולם מיקי

ורד 34

New member
וואו מיקי אתה מדהים

המאמרים שלך מודפסים ונישמרים תודה על ההשקעה.

מוצלח כרגיל...

מיקי תעשה שאפשר יהיה ישר להוריד את זה בוורד... משום מה לא יוצא לי... ואני שמחה לשמור את כל המאמרים שאתה מגיש לנו באדיבותך הרבה... שיהיה לך בוקר מקסים, דפנה

יופי של מאמר ואהבתי במיוחד את

החידוד על השמש בקלף המוות. ההבדל בין שקיעתה לזריחתה. מקסים !

רשימת המאמרים

בפס הכחול-כהה למעלה, תמצאי קישור אל רשימת המאמרים ("מאמרים"). שם, בצד ימין תמצאי רשימה של קטגוריות לבחירתך. מאמרו של מיקי הקורא התווסף תחת קטגוריית "קלפי טארוט - מאמרים שונים"

מודה להכוונתך אותי...

לאט לאט ובטוח אני לומדת מכולם... לא סתם אני תמיד אומרת - "מכל מלמדיי השכלתי"... ודי לחכימה ברמיזה... (אוף איזה פל...נית...) פורים שמח לך, דפנה

למעלה