טאקוונדו itf

boxerdude

New member
טאקוונדו itf

מישהו יודע מה קורה עם הטאקוונדו itf בארץ?...חשבתי שיש רק ארגון אחד של itf שזה נקרא "האיגוד הישראלי לטאקוונדו" שהמאמנים בו הם ארגנטינאים ופתאום לפני כמה ימים גיליתי מחיפושים באינטרנט שישנו בארץ עוד אירגון של itf שנקרא "טאקוונדו לישראל" של שי שמשוני...עכשיו התקשרתי לשי והוא אמר לי שלאחר שהגנרל צ'וי(זה שהקים את הטאקוונדו) נפטר אז אירגון הitf התפצל ל-3 אירגונים...אחד של הבן של הגנרל שהוא הכי פחות רלוונטי...ועוד 2 אירגונים שהם למעשה הגדולים ביותר בעולם כיום בטאקוונדו itf: הראשון זה של גרנדמאסטר
טראן טריו קואן שבישראל הנציג הוא דני רוט והמאמנים הארגנטינאים...והאירגון השני הוא של Mr. Chang Ung שהנציג בארץ הוא שי שמשוני ולפי דבריו של שי זהו ארגון ה-itf האמיתי משום שלאחר מותו של הגנרל צ'וי אז הוא בחר שMr. Chang Ung ימשיך את דרכו ויהיה היורש של ה itf...ואז בעצם 2 האירגונים האחרים עזבו בעצם את ה itf ופתחו אירגונים משל עצמם שאלו הבן של הגנרל וגראנדמסטר טראן טריו קואן...מישהו גם שמע על כל זה? אשמח אם יש פה כאלו שמתאמנים בטאקוונדו itf או טאקוונדו בכלל ומכירים את כל הבלאגן הזה? שי גם אמר לי שעד עכשיו מתווכחים מי האירגון המקורי של ה itf בבית משפט והיו כבר 2 דיונים או משהו כזה...

avima

New member
שי הוא מאמן מצוין ואדם נחמד

מה זה בכלל האירגון המקורי
ולמה זה משנה משהו ?

אם אני לומד משהו, נהנה ממנו ולומד ומשתפר
מה איכפת לי אם מקורו בגנרל א, נזיר ב או משהו ?

boxerdude

New member
גם צודק אבל..

לי למשל זה כן משנה משום שאני רוצה לדעת שמה שאני לומד זו השיטה המקורית ולא חס וחלילה ללמוד משרלטנים שסתם מוכרים את עצמם כאירגון המקורי...אז נכון הכי חשוב זה שתהנה אבל אני רוצה לדעת שמעבר לזה שאני נהנה שאני גם לומד משהו שהוא אמיתי

saya2

New member
if the techniques work, it is real.

martial systems are not the same as they were hundreds of years ago, they evolve and change. if the grandmaster have a direct connection to the founder of taekwondo, follow the way of taekwondo and his techniques work in rea fight, it is a real system.

the name is not important. lineage is not important. the teacher and skill are important.

amir_aikido

New member
מקורי מאיפה?

לא מכיר את הנושא הספציפי, ובכל זאת:

במקרה הזה, מהתיאור שלך, די ברור כי כל ראשי אותם ארגונים למדו אצל אותו מורה (גנרל צ'וי) וכי רוב (או כל) המורים הבכירים בארגונים הללו, הגיעו מהארגון שלו.

אותו ארגון התפצל לכמה חלקים, כתוצאה מאירועים כאלו ואחרים (בדר"כ פוליטיקה ברמה הבין-אישית, עם מעט סיבות של "אידיאולוגיה" סביבה).

בהתאם, כל אחד מהארגונים הללו הוא בעל קשר היסטורי מובהק ל"מקור". לכ"א מהם יהיו טענות מדוע הוא המקורי ולא האחרים. אבל לך כתלמיד - זה לא אמור לשנות. מבחינתך - כולם אמורים להיות טובים בהתאם לאיכות המורים הספציפיים, ואף אחד מהם איננו שרלטן - הם מאוד גלויים וברורים ביחס להיסטוריה שלהם ולמקורות השיטה והארגון (כפי שכתבת).

בכל מקרה, אתה מדבר על שיטה מודרנית, שהתפתחה בעיקר משנות החמישים של המאה העשרים, ולא על שיטה עם היסטוריה ארוכה מאוד - מדוע השושלת ההיסטורית, הקצרה הזו, כה חשובה לך?

אמיר

William Kidd

New member
מטודיקה

המטודיקה של המורה תמיד תשפיע הרבה יותר מאשר הסגנון הנלמד.
שרלטן הוא שרלטן בלי קשר לשם אותו הוא מייצג או לא מייצג.

לגבי ההיסטוריה של הטאקוונדו, כמ שאמיר אמר, טאקוונדו היא אמנות לחימה צעירה מאוד שמתהווה בכל יום ובכל אספקט בצורה רישמית ומאוד מסודרת, לכן ׳טאקוונדו מקורי׳ הוא מושג שקשה להגדיר אותו.

למעלה