טאפינג ... ואן אלן ?

אדם זאב

New member
טאפינג ... ואן אלן ?

תמיד שמשהו מזכיר את הטכניקה בגיטרה "טאפינג" הוא מזכיר את ואן הלן כממציא הטכניקה. מה שמעניין אותי לדעת האם לא עשו את זה המון לפניו ?? כמו למשל ניתן לשמוע את סטיב האקט עושה את זה בselling england בשיר Dancing with the Moonlit Knight או בforxtrot בsuper's ready ואפילו זה נשמע קודם לכן בNursery Cryme בתחילת הקטע The Return of the Giant Hogweed. האם משהו מעוות את ההיסטוריה ? או שאני פשוט טועה בגדול (גם זה יכול לקרות לי כמו תמיד :) )

cut2

New member
...ולמי שאין כוח לקרוא את כל זה

במאמר בוויקיפדיה אכן נכתב כי סטיב האקט הביא את הטכניקה הזו אל המוסיקה הפופלרית. אך גם הוא שאב את השראתו (ככל הנראה) מפאגניני, ווירטואוז הכינור הקלאסי. זו נקודה ממש מעניינת. אני זוכר שגם אני הייתי די מופתע בזמנו (כששמעתי את סלינג אינגלנד לראשונה), כי בדיוק הייתי אחרי ההתלהבות מגיטריסטים מהירים ושרדרים, ו"גדלתי" על המיתוס ש"ואן הלן המציא את הטאפינג". פתאום אני שומע את זה אצל ג'נסיס, ולא בדיוק מבין מה הולך פה. עם הזמן פשוט שכחתי מההלם, כנראה... מעניין אם האקט הוא היחיד. מישהו מצליח לחשוב על גיטריסט טאפינג אחר טרום ואן הלן? (מאוד מתאים לאדריאן בילו, דווקא)

ואן היילן ראה את ג'נסיס בהופעה

ומשם הוא למד את הטכניקה. או כה אומרים, לפחות.

cut2

New member
כמו כל אגדה אורבנית טיפוסית, כנראה

העם רוצה הוכחות! מאמרים! הקלטות של ראיונות!

אדם זאב

New member
וואללה אני חושב על אותה שאלה

אם האקט עשה את זה, וחלקו גדול של העם גדל על ג'נסיס ולא בריטני, אז בטוח שעשו את זה עוד גיטרסטים לפני ואן הלן... אני הולך לבדוק את הארכיון

meandmeandme

New member
הראשון ביס אלבום

yours is no disgrace אני חושב.. אני לא בטוח שהוא מנגן את זה בטאפים, אבל אני כן.

cut2

New member
לא נראה לי

זה פול אוף-ים ושות', לא טאפינג - זה צליל מובהק של פול אוף. אני מתכוון כמובן לקטע האינסטרומנטלי (שמופיע כמה פעמים במהלך היצירה) עם שלושה תווים בסדר יורד (שמתחלפים לסירוגין [ABABAB]). אויש, יצאתי מבולבל מדי.

meandmeandme

New member
הממ...

זה ארבע תווים דבר ראשון, אולי אנחנו לא מדברים על אותו קטע... יש שם קטע אחד שאני מנגן אותו עם טאפינג ואז קטע דומה מאוד עם פול אופים

AnarchistPhilosopher

Well-known member
תודה רבה...

האם אתה יודע אם ובאיזה אתר ניתן לשמוע/לצפות בהופעה של hidria spacefolk ב-nearfest 2004?

למעלה