טאי צ'י

The Who F

New member
טאי צ'י ../images/Emo42.gif

היי אנשים אני רוצה להתחיל ללמוד טאי צ'י, זה נחשב גם לאמנות לחימה לא? אבל אני לא יודעת איפה יש :( אז אם מישהו יודע על מקום באיזור ר"ג עדיף אבל גם ת"א גבעתיים יהיה טוב תודה...

orii

New member
יש הרבה מורים לטאי צ'י

שמלמדים סגנונות שונים ובדרכים שונות. כן, טאי צ'י זו אומנות לחימה. למרות שיש מורים שהוציאו את הלחימה תוכן של מה שהם מלמדים ועדין קוראים לזה טאי צ'י. אתה מוזמן להציץ בלוחות כאן בפורום. יש רשימת מורים גם באתר וו שוו. אני ממליץ על המורה שלי חיים בנדר (מופיע בלוחות). הוא מלמד בתל אביב, את הטאי צ'י כאומנות לחימה.. אשמח להוסיף אינפורמציה, אורי.

nitzano

New member
../images/Emo163.gifשאלה בפיגור מופע

זכור לי שהזכרת קיום מתח באצבע האמצעית .האם זהו רק מתח באצבע או מתח בין קצה האצבע לנק' אחרת בגוף (כמו מתיחת גומיה) ?

orii

New member
תשובה

המתח בקצה האצבע המרכזית, ברמה שאני לומד, הוא רק בקצה - ולא כמו גומי בין שתי קצוות. אפשר לחשוב עליו גם כמו על משקולת קטנה. תרגיל לכל המתעניין: לעמוד רגיל, שתי הידיים רפויות משני צידי הגוף והכתפיים הכי משוחררים שניתן. כעת נסו למתוח מעט את האצבע המרכזית - האמה. ניתן לדמיין שהיא מעט כבדה יותר. לא למתוח אותח בכח, מעט ובעדינות. בדרך כלל ניתן לרגיש שהמתיחה העדינה של האצבע משחררת עוד קצת את הכתפיים. לעיתים אני מותח עבור אדם אחר את האצבע כשהוא עומד רגיל ואז לעיתים יותר קל להרגיש את השחרור בכתף. כייף לענות...

nitzano

New member
Boy you're fast

אבל לא הבנתי . מתח קיים בין שתי נקודות הנעות לכיוונים שונים .במקרה שלנו שני מפרקים . האם המתח רק בכף היד ,עד המרפק ,הכתף ,השכמות ,הצוואר ,הקודקוד ...? המתח בקצה האצבע המרכזית, ברמה שאני לומד, הוא רק בקצה קצת סותר את בדרך כלל ניתן לרגיש שהמתיחה העדינה של האצבע משחררת עוד קצת את הכתפיים .

nitzano

New member
בנוסף . מה קורה

כאשר הידים אינן תלויות מטה אלא אופקיות בגובה הכתפיים ואין פעולת משקולת מטה ?

orii

New member
מי שמדבר על זריזות...

OK, הזהרתי כבר שאני מדבר רק על מה שאני היום מבין... המתח כמו שאני תופס אותו פועל לשני הכיוונים: האצבע כאילו נשמכת לכיוון החוצה מהגוף. עם התפיסה הזו אני מתרגל כבר שלוש וחצי שנים. לגבי המתח שלה בכיוון אל הגוף אז כן, תארתי איך היא משפיעה על הכתף, אבל היא לא משפיעה רק על הכתף- את זה פשוט קל להרגיש. לפני יומיים תלמיד שאל את חיים בדיוק את השאלה הזו - לאן בגוף מחוברת נקודת המתח באצבע. חיים ענה לא כדאי להיכנס לזה בשלב הזה, כי זה יכול יותר לבלבל ולקבע, בעזרת הדמיון תנועות לא נכונות. כשהידיים לא נמצאות כלפי מטה, עדיין נשמר המתח ובעצם המתח הזה מאפשר ליד לעלות כתוצאה מתנועה של הגוף (ולא כוצאה מהכח של היד). אם לא היה מתח בכלל ביד היא לא היתה נעה כשהגוף נע. ניצן, כיוון שבזכותך אני פחות מבין אלך היום לשאול ואולי אבין יותר - תודה.

nitzano

New member
אשמח מאד לשמוע תשובתו של מורך

אני תמיד שמח לקבל עוד נקודת מבט לדברים שכבר חשבתי שהבנתי .

nitzano

New member
יותר דיעה מידעה

אבל כרגע אין לי ממש זמן, אני אשתדל מחר .

erank31

New member
איפה זה

מועדון הבריכה בדיזינגוף סנטר? בחלק החדש או הישן יותר?

אנשימים? הבנת הנקרא בסיסית?

את, כמו "לא יודעת". אורי, אניהו - הפתעתם אותי, ולא לטובה. בתכלס - טאי צ'י זו אמנות שלפי הגדרת עמנואל אינה אמנות לחימה, לפי הגדרת חלק מאלו שעוסקים בה בפועל היא אמנות לחימה, ולפי הגדרתי זו אמנות כיפית. מקובל עליך?

למעלה