טאי צי' למתחילים

• פותח הנושא gozmo
  • פורסם בתאריך

gozmo

New member
טאי צי' למתחילים

שלום אני רוצה ללמוד טאי צי' עם חברה שלי באיזור המרכז בחולון בת ים ראשלצ אם יש? בשעות גמישות בעיקר ערב כל תשובה ועזרה יתקבלו בברכה. תודה!!!!

brunoflexe

New member
ממליץ על המרכז הישראלי לטאי צי

כתלמיד של המרכז הישראלי לטאי צי בחמש השנים האחרונות אני ממליץ בחום לנסות שם. המרכז נמצא ברחוב הרצל בתל אביב. הקבוצות מופרדות לבנים ובנות אבל בימי ראשון ושלישי יש בשעות מקבילות קבוצות מתחילים לבנים ובנות. בהצלחה !

orii

New member
המלצה

בארבע וחצי השנים האחרונות אני לומד טאי צ'י מחיים בנדר. הוא מלמד בתל אביב ובאשקלון. בתל אביב שיעורי הטאי צ'י מתקיימים ליד הערייה, בימים ראשון, שלישי וחמישי בין השעות 20:00-21:00. הקבותות מעורבות: של בנים ובנות ביחד, ושל חדשים וותיקים. הנה כמה מילים על חיים, יש הרבה יותר באתר שלו... ד"ר חיים בנדר הקים את הסניף הישראלי של מרכז חְוָוא טוֹ לפני 7 שנים, לאחר ששב מ- 17 שנות לימודיי טאי צ'י ורפואה סינית בטָאיוָואן. במהלך לימודיו אצל קְאוֹ טִינְג שְיֵין (Kou Ting Hsien) צורף חיים לשושלת שייסד חְוָוא טוֹ, שהיה רופא הקיסר הסיני במאה השנייה לספירה. ועוד הערה על מגוון המורים והגישות ללימודי הטאי צ'י: הרבה פעמים תחת הכותרת "טאי צ'י" נלמדים דברים שונים בתכלית. מרחוק, מסגרות הלימוד נראות דומות ומכילות תבנית תנועה איטית, תרגילי זוגות של "ידיים דביקות" (sticky hands) ו"דחיפות ידיים" (pushing hands), אולם כשבוחנים את התוכן – איך כל מורה מיישם את עקרונות התנועה והתגובה של הטאי צ'י, מתגלים הבדלים אדירים בין הגישות. יש לא מעט דוגמאות בהן תלמיד מתקדם עם וותק של עשר שנים ויותר היה צריך להתחיל את לימודיו מן ההתחלה כשהוא הגיע אל מורה חדש. לאדם העושה את צעדיו הראשונים בתחום מומלץ ללכת אל מספר מורים ולחוות סדרת שיעורים ומתוך ניסיון זה, למצוא את המקום שהכי מתאים לו. למשל, מה שנלמד ב"מרכז הישראלי לטאי צ'י" שונה לחלוטין ממה שאנו לומדים. אשמח להוסיף פרטים, אורי.

מה ההבדל?

מהם לתפיסתך ההבדלים בין מה שנלמד במרכז הישראלי לבין מה שאתם לומדים?

orii

New member
ההבדלים, ממש בקצרה,

הם בעקרונות התנועה ובעקרונות התגובה - בקיצור בכל. אם זה באמת מעניין אותך, אתה מוזמן להפגש איתי ואו לבוא לשיעור אצלנו. קל מאוד להראות את ההבדלים קשה לדברר אותם.

orii

New member
זה כנראה לא ממש יספיק

אולי רק לרושם מאוד ראשוני שזה משהו אחר... אם אתה באמת מעוניין להבין את הבסיס של ההבדלים אתה צריך להקדיש משהו כמו 30-60 דקות.

yaelif

New member
מדריך טאי-צי יאנג

אם אתם עדיין מעוניינים, מצרפת שם של מדריך טאי-צי מצוין שאני מכירה. שמו יניב, ומבין כל מדריכי הטאי-צ'י שפגשתי, אני ממליצה עליו. ליצירת קשר עמו, ניתן לחייג לטלפון: 054-686169 בהצלחה! יעל

למעלה