טאי צ´י עם חרב

uadoni

New member
טאי צ´י עם חרב

בטיול שעשיתי בסין וטיבט גיליתי שיש אמנות של טאי צ´י עם חרב. התלהבתי מאוד ואפילו הבאתי חרב כזאת לארץ בכוונה ללמוד את האמנות. כל מה שנותר לי זה למצוא מורה - האם מישהו או מישהי במקרה מכירים מורה לטאי צ´י עם חרב? Thanks

trener

New member
שלום,

לגבי טאי צ´י בטוח תקבל עוד מאט הסברים ממקצעונים שבפורום. אני מתאמן ומאמן בשיטה שיש בה תרגיל שדומה קצת לטאי צ´י מבחינת קצב אך הרבה יותר פשוט . התרגיל מתבצע עם נשק (כולל חרב) ועם ידיים ריקות. התרגיל גם מדיטציה בתנועה.

uadoni

New member
תודה

תודה. כרגע אני מחפש משהו מאוד מסויים, בכל מקרה, תשאיר לי מייל שאוכל ליצור איתך קשר.

לפי מה שאני מכיר, טאי-צ´י עם חרב (א

(או כל נשק אחר) לומדים רק אחרי שכבר מכירים היטב את הבסיס של השיטה, שהוא עבודה בידיים ריקות. ענין פעוט, של שבוע-שנתיים, אולי טיפה יותר...
(אני התחלתי ללמוד חרב אחרי כ-5 שנים בטאי-צ´י. אבל מי אמר שאני דוגמא מייצגת?
)

neko

New member
חרב הטאי צ´י

גם אצלנו מלמדים את חרב הטאי צ´י (ככה נהוג לקרוא לזה אצלנו). אבל גם כאן, בד"כ מגיעים לחרב לאחר זמן מה של אימון בטאי צ´י, קונג פו, ובד"כ גם לאחר זמן מה בחרב מהירה (Jian-shu או Dao-shu, כלומר אמנות החרב הארוכה, ואמנות החרב הרחבה). הJian-shu היא אותה חרב שמשתמשים בה בטאי צ´י. אתה יכול לברר מתי האימון אצלנו בחרב ובטאי צ´י ולבוא לראות.

yanivtil

New member
זאת ממש

סתימת פיות! איזו חוצפה! סתאאאם,מקבל בהבנה ועם חיוך על הפנים. (מתי מתחילים בקומוניזם טוטאלי?)

למעלה