טאי צ´י - בסה"כ תבנית?

Julie Ch

New member
טאי צ´י - בסה"כ תבנית?

שלום לכולכם. אתמול בזמן אימון טאי צ´י לאחר הפסקה של כמה חודשים התעוררה בי שאלה. הרי הקטה לא משתנה ויש אנשים שמתאמנים כל חייהם על אותן תנועות. השאלה שלי היא האם זה אפשרי בכלל. הרי האדם במהלך חיוו משתנה ללא הרף, מה שהתאים לי אתמול לאו דווקא יתאים לי מחר, אז איך אפשר כל יום למצוא באותן תנועות משהו שעדיין מושך אותי? לפעמים בזמן האימון אני מוצאת את עצמי פונה לכיוון שונה, עושה תנועות אחרות וממציאה שילובים משלי, ועדיין בסופו של דבר חוזרת לקטה המקורית. אם הטאי צ´י הוא בסך הכול תבנית, למה אנשים דבקים בתבנית גם לאחר שהם מסוגלים ליצור תבניות משל עצמם כל יום מחדש?

YinYang

New member
אולי...

כי אין להם משהו יותר טוב לעשות?
אייל

אותה התבנית במשך שנים?

זה לא מה שאני מכיר, אבל אני מכיר רק את בית-הספר שלי. אצלנו הקטה משתנה בהתאם לרמתו של התלמיד - ככל שרמתו עולה, כך גם יכולתו להבחין בפרטים תנועתיים עולה, ובהתאם לכך הוא לומד דברים חדשים כל הזמן. מהבחינה הזאת, אני כל פעם לומד קטה אחרת, חדשה, שרק דומה לקטה שאני כבר מכיר. אבל השאלה על יצירת קטה משלך היא כבר ענין אחר; כאן השאלה היא אם אני באמת מבין את הקטה המקורית כל-כך טוב שאני יכול לשפר אותה או להמציא חדשה שתלמד ותתרגל את אותם הדברים שהמקורית מלמדת. אני לא מכיר אותך ולא יודע איזו שיטה את לומדת, וגם לא כמה את מוכשרת; אולי את כבר יכולה - אני, קטונתי...

nitzano

New member
הקטה לא משתנה ??

מעל שנתיים אני מתרגל אגרוף בשם פי צ´ואן .יום יום שנה שנה .אף פעם לא תרגלתי את אותו אחד .התבנית היא הכלי אליו נמזוג התוכן ,העקרונות .אך בשביל השתמש יש לשכוח התבנית ,להמנע מהכנסות לגבולות הגיזרה של הסדרה .

תבניות ישנות כל יום מחדש../images/Emo145.gif

"אם אתה מחפש ,במה זה שונה מלרדוף אחר צליל או צורה ? אם אינך מחפש, במה אתה שונה מן האדמה ,מהעץ או מהאבן ? אתה חייב לחפש מבלי לחפש." וו-מן

למעלה