טאיקוונדו

טאיקוונדו

לכל המעירים אתם צודקים... טעיתי. בסך הכל התפלאתי למה אף אחד לא הזכיר את האומנות הזאת.. דבר אחד אני לא מבין ותעזרו לי מה הקשר בין הקאטות ללוחמה?

WhiteBear

New member
אז ככה:

תיכנס לקישור הבא, למאמר בשם "על עבודה בזוגות ולחימה". (מצד שמאל, קצת למטה). http://www.taichi-chuan.com/heb/articles/articles.html אבל בכללי, להבנתי את השיטה שאני לומד, המטרה של הקאטה היא: 1) לתת הזדמנות להעמיק בהבנה של המרכיבים הגופניים שקשורים בתנועה. (יש שיטות שמאמינות שתנועה איטית היא אחד הכלים ללמוד את זה) 2) לתרגל את הקאטה כדי להתקדם ביכולת המיקוד והכוונה (ע"ע: מדיטציה). (יש שיטות שמאמינות שיכולת מיקוד וכוונה קשורות ליכולת של לוחם להילחם) זה רק קצה הקרחון, אבל כך זה להבנתי. אם אתה חושב שזה מוזר, אתה תמיד יכול להגיע למורה רציני של שיטה פנימית שידגים לך את הרמה שלו... או שפשוט תלך ללמוד איפשהו קצת, ותתרשם מיכולת הלחימה של תלמידים של השיטה. (וטאי צ'י, בפירוש, לא ייחודית במובן הזה) כל הכבוד על התגובה, טל.

amir_aikido

New member
כל הכבוד ובקשה קטנה

ארי כל הכבוד על הודעתך בטעות. אולי תופתע, אבל יש כאן בפורום גם מתאמנים בטקוואנדו (אני כבר אינני בינהם לצערי, אך עדיין מקווה לחזור), גם אם הם לא כותבים על אמנותם ברגע מסוים. ובקשה קטנה - התוכל לשרשר את הודעותיך לנושאים קשורים (למשל ההודעה הזו להודעה שעליה כתבו לך הערות)? זה עוזר להבנת הנכתב בפורום, ומהווה אחד מכללי הבסיס של הנימוס בפורומים. (בהקשר זה רצוי שתקרא גם את הודעת המנהלים). אמיר

Hellbeast666

New member
תשובה...

ה*פומסות שמבוצעות בטאקוונדו זה מין הדמייה של קרבות מול מספר יריבים ויש עוד פילוסופיה שלמה מאחורי הפומסה זה דבר אדיר שאם אתה לומד אותו לעומק אפשר להגיע לרמות בלתי ניתנות לתפיסה אני אומר לך את זה בגלל שראיתי את המאמן שלי (בטאקוונדו) והוא מסוגל להגיע לנקודה שהוא מנותק לחלוטין מכל מה שקורה מסביבו... אם אתה רוצה להרחיב ידיעותיך גש לכתובת הנ"ל

למעלה