טאיקוונדו ב-K1

Pyongwon

New member
כן, בהחלט נחמד! :)

הבעיטות יפות חבל"ז, והכי נחמד - מצב הידיים. :) ולגבי טורקיה - אני רואה אותם בסוף השבוע הקרוב, בהולנד. גם בקרבי, גם בטכני. תותחים חבל"ז. :) ג'ס.

hhillel

New member
קליפ נחמד

לא הראו מישהו שאיתגר אותו באף קרב כך שקשה לי לשפוט כמה הוא טוב. אבל, אותי הרשים דווקא הבחור בכתום,שספג המון מכות "טובות" ונשאר לעמוד.

William Kidd

New member
טכניקות נדירות

אני חושב שזה יחסית נדיר לראות טכניקה כזאת בתחרות K1. לפי מה שראיתי החבר'ה האלה משתשמשים המון בידיים והרבה פחות ברגליים, אז בהחלט מעניין לראות איך הולך למישהו עם טכניקה קצת שונה.

hhillel

New member
טכניקה שונה

או תפיסה שונה לתחרות מזכיר את מש גרייסי שהגיעו עם עבודת קרקע ובהתחלה היו בלתי מובסים.יציאה מתבנית היא בעיניי דבר מבורך בלחימה.

Jaakov81

New member
אם כל הכבוד ללוחם הזה (סרחאן ילמאז)

מה שהוא משתמש בו זה רחוק מלהיות טאיקוונדו טהור . סרחאן (הסמוראי הטורקי) הוא קיקבוקסר בדיוק באותה מידה כמו שהוא טאיקוונדיסט , וחוץ מזה הוא השתתף בתחרויות קיקבוקס וושו (סאנדה) רבות , כך שהסגנון שלו הוא רחוק מאוד מלהיות טאיקוונדו WTF טהור . לוחם טאיקוונדו טהור ב K-1 הוא פארק יונג סו ( Park Yong Soo ) שעד עכשיו יש לו שלושה קרבות , ולא הכי מזהירים . בשני הקרבות הראשונים הוא הצליח לנצח בזכות הגודל החייתי שלו (בשני הוא ניצח בכלל בנוקאוט במכת אגרוף , כאשר טכניקת ידיים שלו היא פשוט גרועה בטירוף) , בקרב השלישי פשוט נגמר לו האוויר בסיבוב האחרון והשופט היה צריך להפסיק את הקרב (בהתחלה הוא הפסיד , אבל משום מה אחרי זמן מה העניקו לו ניצחון על הקרב הזה...) . ובקיצר , אין מצב שהוא יצליח לזחול אי פעם מתחתית ה K-1 . http://youtube.com/results?search_query=park+yong+soo

William Kidd

New member
לא הבנתי

מה זה קשור לטאקונדו? זה שהמתמודד לא משהו לא נראה לי קשור איכשהו לאומנות לחימה עצמה. אבל בכל מקרה לפי הטכניקות של הבחור התורכי הזה, זה נראה בעיטות של טאקונדו ולא קיקבוקס. חוץ מזה אני לא יודע איך הצלחת להשוות טאקונדו טהור עם קרב של K1 כאשר החוקים שונים לגמרי אחד מהשני. באותה מידה אפשר להגיד שזה דומה לטניס שולחן... העיניין הוא שהבחור התורכי משתמש הרוב בבעיטות ורואים שהרקע שלו זה טאקונדו, ובאמת מעניין לראות בתחרות הזאת מישהו שמתמקד בבעיטות בעיקר בניגוד לרוב הגורף.

Jaakov81

New member
בטוח לא הבנת

אני גם לא הבנתי מה ניסית להעביר לי . אני אחזור על מה שאמרתי בצורה פשוטה : אם כל הכלים שהיו לבחור הטורקי הזה זה טאיקוונדו , ספק רב אם היה מצליח לעמוד בזירה בצורה כזאת . כולם מתלהבים מהלוחם הזה ומציגים אותו בתור לוחם טאיקוונדו שכן מצליח לעמוד בזירה , ומייצג את הטאיקוונדו בכבוד . כאשר הוא מאוד רחוק מלהיות טאיקוונדיסט טהור (ועוד פעם , הטכניקה שלו מאוד רחוקה מלהיות טאיקוונדו) ,ומייצג רק את עצמו . הוא לוחם היברידי של טאיקוונדו , אגרוף וקיקבוקסינג .

Tonjin

New member
קצת התקטננות, לא?

שהרי הזירות האלו לא נראות MMA סתם, אין שם לוחמים מסגנון אחד. ובכל זאת מדברים על אנשי ג'וג'וטסו, סמבו וקיק-בוקסינג למרות שבכל זאת ברור שהם כולם משלימים יכולות מסגנונות אחרים... הרי מעצם הגדרת הזירה אין בה ממש "לוחמים טהורים" (מבחינת סגנון כמובן, אין כאן חוות-דעת על מעלותיהם הרוחניות..)

William Kidd

New member
תודה רבה!

זה בדיוק הרעיון שלי. אי אפשר לראות בתחרות כזאת טאקונדו טהור מפני שהחוקים הם לא של טאקונדו טהור. בכל מקרה מה שהיה מעניין זה השילוב הנדיר הזה של הטאקונדו בתחרות כזאת.

למעלה