טאיקוונדו ב-K1

ראיתי את הבחור בתחרויות טאקוונדו

הוא טורקי חזק מאוד , מהיר , גמי ומאוד טכני , היה אלוף אירופי ואם איני טועה גם עולמי במשקל בינוני + . הטאקוונדו שלו לא דמה אז לטאקוונדו המודרני שרווח (היו כמה מדינות כאלה בינהם טורקיה/אזרביגן ועוד... שהטאקוונדו שלהם היה מאוד אגרסיבי וחזק). ראיתי גם את הקרבות שלו ב - K1 הוא באמת טוב והיכולות שלו מרשימות בהחלט . חיים

William Kidd

New member
בקשר לאגרסיביות וכח

אני חושב שזאת הנקודה שבה נעשה ההבדל המהותי בין אמני לחימה ברמות גבוהות כל כך כמו שיש בתחרויות כאלה. יש חבר'ה טובים מאוד מבחינה טכנית אבל חסרה להם ה"נשמה" בקרב. מה שמייחד את האזרביג'נים והתורכים (ד"א גם האיראנים) שהם, מעבר לטכניקה המעולה שלהם, נותנים את הנשמה והולכים עד הסוף בקרב. אם תרצו אפשר להגיד שהם הולכים "ללכת מכות" בקרב עד הסוף (ואני מדבר בדיוק על האגרסיביות, הכח והיכולת לא להישבר במצבים שלכאורה נראים אבודים). אני חושב שזה המחסום העיקרי שאם ספורטאי בדרגים כאלה עובר הוא מצליח להיות גם אמן לחימה מעולה וגם ספורטאי שאי אפשר לעצור אותו.

נכון מאוד

והנקודה שהעלית היא אחת הסיבות הבודדות שיש טעם לתחרויות זירה על מנת להיות לוחם טוב ברחוב.

William Kidd

New member
כן...

אימונים תיאורטיים יקשו מאוד לפתח את היכולת הזאת של ה"להכנס עד הסוף".

Toledano9

New member
בעיטות טורנדו עושות הרבה רוח

אפשר לראות שרב הבעיטות המסובבות שלו, למרות מהירותן, לא נכנסו בכלל. אלה שכן נכנסו לא ממש השפיעו על היריב. לעומת זאת את מרבית ה KO הוא השיג באגרופים לפנים. אולי הגיע הזמן שיזנח את הבעיטות היפות אך מיותרות וחסרות ערך ויתמקד דווקא באגרופים מדוייקים.

Danielp5

New member
מה אתה אומר...

אני רוצה לראות אותך חוטף בהיטה ממנו ונשאר עומד.

Tonjin

New member
גם אני, גם אני..

אבל אני דווקא רוצה לרעות אותך חוטף ביטה ונשאר הומד...

Tonjin

New member
והדרת פני זקן...

תתפלא, גם אני יודע לצטט מהמשנה... לטעמי לכתוב משפט שכזה, גם מבחינת התוכן וההקשר גם מבחינת השגיאות די מקביל ללעפר על הרצפה או לזרוק עליה את הקליפות של הגרעינים שאתה מפצח. אם אתה רוצה לעשות את זה בבית שלך סבאבה - ברשות הרבים זה מראה על משהו שאפשר לקרוא לו.. בוא נראה.. "חוסר דרך ארץ" אולי?

Pyongwon

New member
שאף אחד לא יחטוף כלום!

גם ככה בתי החולים מלאים עד אפס מקום. :) לא צחוק, חברייה

Pyongwon

New member
דווקא די התלהבתי מהטי צאגי.. :)

בעיטה אחורית שלו, והסטפינג. עבודה מאוד נחמדה, וגם בבעיטות הגבוהות לא לזלזל:)

Toledano9

New member
אני חוזר בי

אפשר לראות שרב הבעיטות המסובבות שלו, בזכות מהירותן, כן נכנסו בכלל!!1 אלה שלא נכנסו גם מאד השפיעו על היריב. לעומת זאת את מיעוט ה OK הוא השיג באגרופים לפנים. אולי הגיע הזמן שיאמץ את הבעיטות היפות אך נחוצות ויקרות ערך ויאבד פוקוס דווקא באגרופים מפספסים. והכי חשוב לקחת את ההערות שבפורום באופן אישי ולא לתת לעובדות לבלבל אותך! נ.ב קוראים לך במקרה דניאל ילמז ?

מרשים ביותר!

איזו עבודת רגליים, אלתטיות, רוח לחימה... הלוואי על כולם. הוא מראה שרגליים יכולות להיות כלי נשק מאוד יעיל.

למעלה